کسب و کار
فهرست مطالب
کسب و کار
کسب و کار
کسب و کار یا تجارت چیست و چه انواعی دارد؟ در این مقاله قصد داریم شما را در خصوص تجارت شخصی خودتان راهنمایی کنیم. در ابتدا ذکر این نکته ضروری می باشد که در وضعیت اقتصادی حال حاضر ایران و کاهش هزینه های مصرف کننده برای کالا ها و یا خدمات غیر اساسی و سر ریز آن به سمت کالا های اساسی موجب می شود که راه اندازی یک تجارت با ریسک های بالایی رو به رو باشد. آیا این به منزله این است که از راه اندازی تجارت خود منصرف شوید و یا به دلیل این شرایط به وجود آمده دیگر قصد توسعه کسب و کار خود را نکنید؟خیر بلکه این شرایط یعنی شما باید بر اساس یک فرایند درست و منطقی وارد راه اندازی یا توسعه تجاری خود شوید. ما در این بخش قصد داریم به شما انواع کسب و کار را معرفی کنیم.
انواع کسب و کار چیست؟
کسب و کار
تجارت ها و بیزینس ها معمولا به دو دسته اصلی و مهم طبقه بندی می شوند و بعد هر یک دارای زیر مجموعه های مختلفی می باشند. اما در ابتدا باید این دو دسته اصلی را به شما معرفی کنیم. این دسته بندی های انواع تجارت عبارت اند از:
- تجارت های کوچک : تجارت های کوچک به این معنا نمی باشند که به درد نمی خورند و یا امکان توسعه را در آینده ندارند. در ادامه در خصوص تجارت های کوچک اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار می دهیم.
- تجارت های بزرگ : یکی از پر سود ترین و محبوب ترین انواع کسب و کار ها،تجارت های با وسعت و گستردگی بزرگ می باشند. این تجارت ها می توانند سود بسیار زیادی را برای ما به همراه داشته باشند از طرفی با ریسک های زیادی هم رو به رو هستند. نباید بدون برنامه ریزی دقیق و یک سیستم سازی موفق شروع به راه اندازی تجارت های بزرگ کنید و یا تجارت فعلی خود را گسترش دهید.
برای شروع، چه کسب و کاری مهم است
کسب و کار
زمانی که می خواهید شما برای شروع یک تجارت اقدام کنید لازم است که در ابتدا میزان ریسک های خود را کاهش دهید. هر چه در یک سطح کوچک تر بخواهید سیستم سازی کنید و ساختار خود را بنا کنید امکان موفقیت بالاتر و میزان ریسک های ناشی از شکست هم کمتر می شود. البته که این نوع از تجارت ها سود های کلانی برای شما در بر نخواهند داشت اما بسیار بهتر است که شما با یک تجارت کوچک کار خود را شروع کنید. مهم ترین مزایای شروع کار با یک تجارت کوچک عبارت اند از :
- بالا رفتن شانس موفقیت
- کاهش میزان ریسک های ناشی از شکست
- کمتر بودن چالش های مدریتی
- راحت تر بودن تحلیل رقبا و داشتن رقبای کمتر
- کاهش هزینه های اولیه مانند حقوق و دستمزد کارمندان
- ارائه مالیات های کمتر به دلیل کوچک بودن کسب و کار
- امکان فراهم کردن بیس و یا ساختار برای توسعه در آینده
- امکان سیستم سازی کسب و کار
این موارد تنها برخی از مهم ترین مزایای راه اندازی یک تجارت در وسعت کوچک می باشد. با توجه به این موارد بهتر است برای شروع به گونه تجارت خود را راه اندازی کنید که در ابتدا یم تجارت کوچک با امکان توسعه و پیشرفت باشد.
کسب و کار های کوچک چه مزایایی دارند
کسب و کار
برخی از مهم ترین مزایای این تجارت ها را در بخش بالای به صورت فهرست وار برای شما شرح دادیم. در این بخش نیز قصد داریم این مزایا را به صورت کامل و مفصل در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. مهم ترین مزیت های راه اندازی یک تجارت کوچک عبارت اند از :
- همان طور که گفتیم شما در این وسعت نیازی نداریدت کارمندان و پرسنل زیادی را استخدام کنید. در نتیجه در زمانی که شما هنوز به در آمد های مشخصی نرسیده اید و حجم کاری کمتری دارید هزینه های کمتری را هم پرداخت می کنید. از طرفی پرسنل شما دقیقا با میزان حجم کاری شما برابر می باشد.
- شما در این سیستم می توانید راحت تر و سریع تر اهداف کوتاه تعیین شده را طی کنید و این موضوع می تواند برای شما لذت بخش تر باشد. همچنین امکان تلاش بیشتر برای شما فراهم می شود.
- اگر به درستی ساختار کسب و کار خود را تعریف کنید در اینده می توانید رشد خوبی را تجربه کنید و تجارت خود را به مرور زمان و بر اساس برنامه ای قبلی گسترش و توصعه دهید.
- تمامی برنامه ریزی ها به علت کم بودن حجم کار در مدت کوتاه تر و با دقت بسیار بیشتر انجام می شود. شما در ابتدا می توانید تمامی این برنامه را خودتان پیاده سازی کنید.
- در این تجارت ها البته چه تجارت های کوچک و چه بزرگ شما همیشه خودتان آقای خودتان خواهید بود. این استقلال البته در کنار مزایای زیاد می تواند برای شما مخرب هم باشد. به همین دلیل باید تمامی آموزش های لازم در خصوص رشد کسب و کار را سپری کرده باشید.
- کار ها در مقیاس کوچک انجام می شود. در نتیجه مدیریت و برنامه ریزی بسیار ساده تر می باشد.
- در یک تجارت کوچک تمامی هزینه قابل کنترل می باشد و این هزینه عموما در بلند مدت و کوتاه میدت هزینه های مقرون به صرفه ای محسوب می شوند.
- با توجه به این نکته که اهداف کوچک هستند رسیدن به آنها سریع تر اتفاق می افتد و هر بار رسیدن به این اهداف می تواند انرژی مثبت زیادی را به محیط تجارت و کسب و کار شما به وجود آورد.
- در صورتی که این تجارت کوچک در بازار درستی و با شرایط استانداردی آغاز شده باشد می تواند سود دهی قابل توجه و مناسبی را برای ما به همراه داشته باشد.
- شما صاحب یک تجارت هستید و این یعنی که شما دیگر کارمند نیستید و آزادی عمل زیادی را در اختیار دارید. البته این موضوع نباید به یک پاشنه آشیل برای شما تعریف شود. باید اصولی و صحیح حرکت کنید تا موفقیت های بیشتری را به دست آورید.
معایب کسب و کار کوچک
کسب و کار
تجارت های کوچک می تواند دارای معایبی هم باشد. ما در این بخش برای آنکه مشاوره صحیحی را به شما بدهیم باید معایب این تجارت ها را هم در اختیار شما قرار دهیم. مهم ترین معایب این سیستم ها عبارت اند از:
- زمانی که خودتان صاحب یک تجارت هستید دیگر خبری از مزایا و بیمه ای که توسط شخص دیگری باشد خبری نیست.
- درست است که اهداف کوچ تعریف شده در دست رس هستند اما شکست ها هم امکان دارد رخ دهد. درست است که شکست ها در این سطح زیان های مالی ندارد ولی می تواند زیان های روحی زیادی را در بر داشته باشد.
- تمامی در آمد های حاصل از این تجارت ها به میزان کاری که می کنید بستگی دارد. اگر به استراحت بپردازید حتما پول کمتری هم به دست خواهید آورد.
- با راه اندازی یک تجارت به خصوص یک کسب و کار کوچک در آمد های شما قابل پیش بینی نبوده و هیچ ضمانتی هم برای آن وجود ندارد.
- در این کار ها امکان ورشکست شدن وجود دارد و این امر دقیقا به تمامی تصمیمات شما بستگی دارد.
- در زمانی که شما تجارت خودتان را راه اندازی می کنید باید بدانید که هیچ زمانی برای استراحت نخواهید داشت تا به نتیجه مطلوب خود برسید.
انواع کسب و کار های کوچکی ما به شما توصیه می کنیم
کسب و کار
در این بخش قصد داریم برخی از انواع تجارت های کوچک را برای شما معرفی کنیم که در زمان شروع می توانید انتخاب کنید و به آنها وارد شوید. البته باید توجه کنید تخصص شما تعیین کننده است. اگر شما تخصصی ندارید ابتدا باید با یک متخصص مشورت کنید. مهم ترین انواع تجارت ها عبارت اند از:
- ورود به بازار خدمات موبایل از جمله خرید و فروش و تعمیرات
- شما می توانید خدماتی را ارئه دهید که مشتریان آنها در سطوح روستایی هستند.
- راه اندازی کسب و کار های تولیدی در وسعت کمتر
- ورود به بازار کسب و کار های رایانه ای اعم از نرم افزار و سخت افزار و خرید و فروش و تعمیرات
- شما می توانید تجارت های خدماتی مانند نظافت هاس ساختمانی یا خدمات تحت شبکه را شروع کنید.
- برخی ورود به بازار های واسطه گری را خیلی بازار های خوبی نمی دانند اما شما در تجارت های کوچک می توانید وارد این حوزه شوید.
- کسب و کار های فناوری اطلاعات از دیگر حوزه های تجارت های کوچک می باشد.
- از دیگر کار هایی که می توانید راه اندازی کنید تجارت های خانگی هستند که می توانند پر سود و با هزینه های کمتری باشند.
- ورود به بازار های مالی و سرمایه گذاری از دیگر انواع تجارت های کوچک می باشد.
- ورود به حوزه تدریس و کسب کار های دانشگاهی مانند توزیع جزوات درسی و کتب درسی و یا خدمات مشاوره ای از دیگر موارد شروع یک تجارت کوچک می باشد.
در خصوص کسب و کار های بزرگ هم باید گفت تمامی این مزایا و معایب با میزان نرخ ریسک و سود بالاتر و همچین تمامی این انواع به غیر از انواع خانگی کاملا صادق می باشد. اگر قصد دارید تجارتی را شروع کنید ابتدا باید تخصص ها و توانایی های خود را شاسایی کنید.
- (+98) ایران
دیدگاهتان را بنویسید