رشد کسب و کار
فهرست مطالب
- 1 رشد کسب و کار
- 2 نقش بازاریابی در رشد کسب و کار
- 3 رشد کسب و کار
- 4 بازاریابی چیست؟
- 5 یافتن روش های رشد کسب و کار
- 6 کدام محصول می تواند رشد کند؟
- 7 انتخاب گزاره صحیح فروش
- 8 شناسایی بازر های مکمل و هدف گذاری در آنها
- 9 ایجاد کانال های توزیع جدید و متمایز
- 10 صرف هزینه های تبلیغاتی برای معرفی برند و نام خدمات یا محصولات
- 11 استفاده از استراتژی بازاریابی آنلاین برای رشد کسب و کار
- 12 مشتریان خود را وفادار کنید
- 13 تبلیغ سینه به سینه
- 14 مراحل رشد کسب و کار ها
- 15 مرحله توسعه چیست؟
- 16 مرحله راه اندازی
- 17 مرحله رشد
- 18 مرحله گسترش
- 19 مرحله بلوغ
رشد کسب و کار
رشد کسب و کار
رشد کسب و کار به چه عواملی بستگی دارد و برای حاصل شدن باید چه مراحلی را طی کنیم تا به رشد مناسبی برسیم. قطعا همه ما در پی آن هستیم که کسب و کاری که شروع کردیم و تجارتی که راه اندازی کردیم رشد کند و ما را به خواسته ها و اهدافمان برساند. اما اگر قرار بدون بدون نیاز به طی مراحل مختلف و به راحتی هر تجارتی رشد قابل توجهی داشته باشد امروزه در دنیا همه موفق بودند. اینکه این موفقیت همه گیر نیست و برخی از افراد نتوانسته اند به آن دسترسی پیدا کنند نشان دهنده این است که رشد کسب و کار تنها بر پایه اصولی مشخص می تواند محقق شود و در صورت عدم در نظر گرفتن این اصول نمی توانیم به سمت اهدافمان با سرعت مناسب حرکت کنیم. در نتیجه مجبور به درجا زدن و یا شکست خوردن می شویم.
نقش بازاریابی در رشد کسب و کار
رشد کسب و کار
پیش از آنکه این مطلب را به صورت تخصصی دنبال کنیم باید به شما بگوییم که بازاریابی یکی از مهم ترین عوامل در رشد تجارت ما محسوب می شود. در واقع می توان گفت که چیزی حدود نود درصد موفقیتی که ما در تجارت خود خواهیم داشت به بازاریابی موفقی که انجام می دهیم وابسته است. بر این اساس باید بگوییم چیزی حدود ده درصد و شاید هم کمتر از آن سهم ایده ای که انتخاب کرده اید در رشد کسب و کار شما می باشد. اما با این وجود برخی بازاریابی را چندان جدی نمی گیرند و یا بر روی برخی از فاکتور های نادرست یا بی اهمیت یا با اهمیت پایین تر تمرکز می کنند.
مهم ترین عامل در رشد کسب و کار این است که نحوه صحیح و اصولی تمامی فاکتور های منجر به رشد را بشناسید و بتوانید به صورت برنامه ریزی شده و مرحله به مرحله این اصول را پیاده سازی کنید. همچنین باید درک صحیح و دقیقی را از بازاریابی و نحوه صحیح انجام آن داشته باشید. با رعایت این موارد تنها کافی است که بازاریابی را به شکلی صحیح پیاده سازی کنید. اجرای صحیح تمامی این موارد نقش بسیار مهمی را در رشد تجارت شما ایفا می کند.
بازاریابی چیست؟
رشد کسب و کار
بسیاری از افراد بازاریابی را در تبلیغ و فروش محصولات و یا خدمات خود خلاصه می کنند. در حالی که این مسئله کاملا اشتباه است چرا که اصولا مقوله بازاریابی بسیار گسترده تر و فراتر از یک تبلیغات ساده و معرفی محصولات و خدمات می باشد و دارای جنبه های بسیار وسیع تری است. مهم ترین اصل بازاریابی این است که شما راه کار هایی را به دست آورید که زیر ساخت های شما را برای جذب مشتری به شکلی که موجب رشد کسب و کار شما شود تقویت کند.
یکی از اصول اصلی این است که شما در بازار یابی بتوانید نیاز های مشتریان و مخاطبان خود را به صورت دقیق تری بررسی کنید و بتوانید نیاز های پنهان هر یک از آنها را به درستی شناسایی کنید. این مسئله به شما کمک می کند که شما بتوانید در دراز مدت به سمت موفقیت های بیشتری حرکت کنید.
بازار یابی چنان مبحث پیچیده ای است که به خصوص در کسب و کار های کوچک، حتی اگر به صورت درست و اصولی اجرا و پیاده سازی شود می تواند هم موجب رشد بسیار چشم گیر آن تجارت شود و هم می تواند در نهایت منجر به شکست خوردن آن تجارت شود. برای اینکه بتوانید از این موضوع در امان باشید باید حتما یک طراحی بسیار دقیق و موفق در حوزه بازاریابی داشته باشید و به خوبی تکنیک های فروش و بازاریابی را شناسایی کنید و همچنین بتوانید آنها را به درستی اجرا کنید.
یافتن روش های رشد کسب و کار
رشد کسب و کار
بر اساس آمار های موجود و همچنین بر اساس آنچه خود شما تجربه کرده اید و یا مشاهده کرده اید، باید گفت که متاسفانه این روز ها بسیاری از کسب و کار ها در همان بدو راه اندازی و یا در ادامه با شکست رو به رو می شوند. اگر چه این واقعه تلخ مدام در حال رخ دادن است اما بسیاری از افرادی که صاحبان تجارت هستند و چندان به رشد کسب و کار خود اهمیتی نمی دهند و نمی خواهند این آینده تلخ و این اتفاق غیر قابل پیش بینی را کتمان کنند.
البته نکته ای وجود دارد و آن این است که این آمار و ارقام نباید به هیچ عنوان مانع از این شوند که ما کسب و کار خود را شروع کنیم و همچنین نباید باعث دلسردی ما از ادامه فعالیت تجاری مان شود. نکته مهم این است که به جای دلسرد شدن و یا به اصطلاح غید کار را زدن باید به سمت راه های رشد کسب و کار خودمان برویم و تمامی مراحل رشد و کسب و کار و اصول اولیه آن را شناسایی و پیاده سازی کنیم. به این ترتیب نه تنها هیچ تهدیدی برای ما وجود ندارد بلکه می توانیم در برابر تهدید ها موفق شویم.
برخی از سوالات متداولی که باید به آنها بیاندیشیم
- کدام یک از نکاتی که در حوزه بازاریابی وجود دارند می توانند تضمین کننده رشد کسب و کار باشند؟
- حتما میدانیم برخی دلایل که می توانند باعث شکست یک تجارت شوند بسیار زیرکانه و مخفیانه کار خود را انجام می دهند. دلایل پنهانی که موجب شکست یک تجارت می شوند چیستند؟
- چرا با وجود اینکه بسیاری از رقبا نمی دانند باید برای ارتقای کسب و کار خود چه کنند، همچنان استارت آپ هایی که که می توانند این راه را در اختیارشان قرار دهند خودشان شکست می خورند؟
کدام محصول می تواند رشد کند؟
در یک کلام باید گفت همه محصولات و خدماتی که به وجود می آیند و راه به بازار پیدا می کنند، نمی توانند موفق باشند. در یک کلام باید گفت تمامی محصولات و خدماتی که می توانند نیاز های بازار و مخاطبان را بر طرف سازند می توانند به خوبی رشد کنند. این نکته آزار دهنده متاسفانه وجود دارد که بسیاری از مالکان و صاحبان کسب و کار ها دارای خدمات و محصولاتی هستند که کسی تمایل چندانی به خرید آنها و استفاده از آنها ندارند.
رشد کسب و کار چگونه ممکن است اگر شما نتوانید به خوبی نیاز های بازار را شناسایی کنید. باید نیاز ها را به خوبی بشناسید تا بتوانید در یک بازار به موفقیت های لازم دست یابی داشته باشید و به سمت موفقیت حرکت کنید. خیلی از تجارت ها که در همان ابتدای فعالیت به مشکل بر خورد کرده اند در نهایت به این موضوع اشاره کرده اند که عدم نیاز بازار به محصولات و یا خدمات آنها موجب شده است که در نهایت شکست بخورند و نتوانند به موفقیت برسند.
بیایید تصور کنید که شما بهترین تیم فروش و بازاریابی را در اختیار دارید. از تمام تکنیک های فروش و تبلیغ محصولات خود به طور صحیحی استفاده می کنید. اما اگر شما تمامی این موارد و بهترین تکنیک های خود را صرف تبلیغ محصولاتی بد که در بازار طرفداری ندارند کرده باشید نمی توانید به موفقیت برسید. تمامی زمان و هزینه هایی که صرف کردید در نهایت نمی تواند برای شما بازدهی مناسبی داشته باشد و همچین کسب و کاری در نهایت راهی به غیر از شکست ندارد.
پس تا به اینجا از اهمیت بسیار بالای انتخاب محصول و یا خدمات درست و مناسب آگاه شدیم و می دانیم یکی از مهم ترین عوامل در رشد کسب و کار چیزی نمی تواند باشد به غیر از انتخاب صحیح کالا و یا خدمات، همچنین استفاده از مناسب ترین تکنیک ها و روش های فروش و بازار یابی آن هم به شکلی که تنها در تبلیغات خلاصه نشود و به صورت تکنیکی و صحیح اجرا شود.
انتخاب گزاره صحیح فروش
چگونه می توانید موفق باشید و شاهد رشد کسب و کار خودتان باشید؟ شما باید حتما برای موفقیت نسبت به سایر رقبا و بقای خودتان و همچنین پیشرفت خودتان باید تمایز هایی داشته باشید که این موارد می توانند برگ برنده شما باشند در مسیر رقابتی که دارید. پس در قدم اول باید بر روی وجه تمایز خودتان با رقبای خودتان تمرکز کنید و سعی منید این مورد را هم تقویت کنید و هم بتوانید به خوبی تبلیغ کنید. باز هم ارزش بازاریابی را در این بخش متوجه می شوید.
حالا سوال مهم این است که آیا شما می توانید نسبت به سایر رقبای خود چه تمایزی دارید؟ آیا می توانید این برتری یا تمایزی که دارید را در یک جمله موثر و قابل قبول به مخاطب های خود بیان کنید؟ به این فکر کرده اید که برند شما، کسب و کار، خدمات و یا محصولاتشما نسبت به سایر رقباتان چه میزان متفاوت است؟ بدون تردید تا به اینجای کار با مخاطبان و مشتریان خود در ارتباط بوده اید، از نظر آنها شما چه برتری هایی دارید که هنوز بر روی آنها تمرکز کافی نکرده اید؟ پر واضح است که اگر شما بتوانید پاسخ روشنی را برای این سوالات مطرح شده ارائه دهید، یعنی می توانید به رشد کسب وکار خودتان امیدوار باشید.
شناسایی بازر های مکمل و هدف گذاری در آنها
در ابتدا باید به این موضوع بیاندیشید که خطوط مشی شرکت شما چیست؟ اینکه به خوبی بدانید کسب و کار شما در چه زمینه ای فعالیت می کند؟ زمانی این موارد را به خوبی درک کرده باشید آماده خواهید بود که برای شناسایی بازار های مکمل و همچنین هدف گذاری برای فتح آنها استراتژی های مناسبی را پیاده سازی کنید. زمانی که به خوبی می توانید پاسخ دهید که آیا کالا یا خدمات شما می تواند نیاز های شما را بر آورده کند می توانید به موارد دیگر نیز بپردازید. بگذارید برای این پاسخ ها در خصوص یکی از شرکت ها مثالی را برای شما بزنیم.
فرض کنید از مدیر یا مسئول شرکتی که در حوزه بیمه فعالیت می کند بپرسیم که شما در چه زمینه ای فعالیت می کنید؟ این شرکت پاسخ می دهد که خدمات حوزه بیمه را ارائه می دهد و در نظر دارد تا خیال مردم را از آینده راحت کند و در مواقعی که آنها به خدمات سلامتی یا خدمات خسارتی نیاز داشته باشند به دادشان می رسیم. این یک تعریف گسترده می باشد که این شرکت از فعالیت های خود ارائه می دهد. حالا در نظر داشته باشید این شرکت علاوه بر خدمات درمانی خدماتی مربوط به بازنشستگی که یکی از بازار های مکمل هست را به مردم ارائه دهد. بازاری که به عنوان بازار مکمل شناسایی می شود.
ایجاد کانال های توزیع جدید و متمایز
شما به دنبال رشد کسب و کار خودتان هستید اما با این وجود که می دانید همچنان رشد چشم گیری ندارید به فکر کانال های توزیع خود نمی افتید. بررسی نمی کنید که شاید کانال های توزیعی که دارید چندان کار ساز و فایده ساز نباشد. در این شرایط شما باید استراتژی های توزیع خود را به صورت کامل و با دقت بازنگری کنید و مورد تحلیل قرار دهید. البته حتما به این نکته توجه داشته باشید که با توجه به این موضوع که این کار می تواند چالش های زیادی به همراه داشته باشد، باید به صورت برنامه ریزی شده و کاملا اصولی انجام شود.
یکی از مهم ترین اقدامات این است که شما برای توزیع محصولات و خدمات خود از شبکه های توزیع چند کاناله استفاده کنید و یا اگر دارید این کار را می کنید برخی از آنها را غیر فعال کرده و کانال های جدید را جایگزین کنید و یا این کانال های فعلی را حفظ کرده و کانال توزیع جدیدی را برای رشد کسب و کار خود به وجود آورید. این یک واقعیت است که امروزه برای مشتریان گزینه های خرید بسیار زیادی وجود دارد و این افراد می توانند از راه های مختلفی تصمیم به خرید کالا و یا خدمات کنند.
برخی از افراد ترجیح می دهند خرید های سنتی داشته باشند و برخی ترجیح می دهند به صورت آنلاین خرید کنند. برخی نیز ترکیبی از این دو را انتخاب می کنند و به صورت آنلاین پیدا می کنند شما را اما به صورت حضوری از شما خرید می کنند. از طرفی اینکه در حوزه های فروش حضوری مردم چگونه جذب می شوند و در حوزه های آنلاین مردم چگونه جذب می شوند. مشخص است که مراحل رشد کسب و کار اینترنت با مارحل رشد تجارت در حوزه حضوری کاملا متفاوت است.
صرف هزینه های تبلیغاتی برای معرفی برند و نام خدمات یا محصولات
یکی از مهم ترین مواردی که در حین خرید می تواند به مردم احساس بسیار خوبی بدهد این است که نسبت به آن شناخت داشته باشند. این مضوع بسیار مهمی است که باید حتما به آن توجه شود. این طبیعی است که مصرف کنندگان ترجیح میدهند کالا یا خدماتی را انتخاب کنند که از قبل نسبت به آنها شناخت دارند. کالایی را بخرند که می شناسند و یا خدماتی را از شرکتی انتخاب کنند که آن شرکت را پیش می شناسند. به همین دلیل شما باید بخشی از سرمایه خود را صرف این کار کنید.
البته بسیاری از کارشناسان و مشاوران حوزه تجارت به شما می گویند بیشترین بخش از سرمایه خود را باید صرف تبلیغات کنید. به یکی از بزرگ ترین و موفق ترین افراد سرشناس حوزه تجارت یعنی بیل گیتس گفتند که اگر امروز تمام ثروت خود را از دست دهید و تنها 100 دلار برای شما باقی بماند چه می کنید. گفت با 1 دلار ایده ی خود را راه اندازی می کنم و با 99 دلار آن را تبلیغ می کنم. به همین دلیل اینکه شما برند خود و محصولات یا خدمات خود را به مردم معرفی کنید تا مردم آن را بشناسند از اهیمت بالایی بر خوردار است.
استفاده از استراتژی بازاریابی آنلاین برای رشد کسب و کار
خوب تا به اینجا ما گام به گام مراحل رشد کسب و کار را بررسی کردیم و شما باید در ادامه پس از طی کردن مراحل قبلی به دنبال یافتن استرتژی های بازاریابی به صورت آنلاین باشید تا بتوانید تجارت خود را به سمت ارتقا دهید. این امر مشخص است که ما امروزه داریم در دنیایی زندگی می کنیم که سر تا سر آن دیجیتالی است. در چنین شرایطی باید شما نیز برای ارائه خدمات و محصولات خود در رسانه ها و در فضای آنلاین حضور موثری داشته باشید تا بتوانید در این فضا نیز یک کانال توزیع داشته باشید.
گاهی شما از حضور در رسانه های اجتماعی مانند اینستاگرام، فیسبوک و یا توییتر صرفا به دنبال فروش نیستید بلکه می توانید با حضور موثر در این موقعیت و فضاها اقدام برند سازی کنید و برند خودتان را به صورت آنلاین معرفی کنید. حتی اگر در لحظه این کار برای شما مشتریانی برای خرید به وجود نیاورد، می تواند منجر به برندینگ و رشد کسب و کار شما در آینده شود. حضور در این فضاها به شما کمک می کند که در آینده مشتریانی را که در این فضا حضور دارند را شناسایی کنید.
مشتریان خود را وفادار کنید
اینکه شما مشتریان جدیدی را پیدا کنید بسیار خوب است. اما فراموش نکنید که بخشی از موفقیت شما در گرو مشتریانی می باشد که می توانند همیشه از شما خرید کنند. پس شما باید به دنبال برنامه هایی باشید تا بتوانید به کمک آنها مشتریان خود را تشویق کنید تا برای مدت بیشتری از شما خرید کنند و خرید خود را تکرار کنند. شما باید با برنامه های تشویقی و همچنین ایجادشرایط مناسب بر روی عادت خرید مشتریان خود تاثیر مثبت بگذارید و این عادت را به سمتی که می خواهید پیش ببرید. اگر شما به دنبال رشد کسب و کار خودتان باشید باید برنامه ای برای وفاداری مشتریانتان پیاده سازی کنید.
با در نظر داشتن رضایت توزیع کنندگان، مصرف کنندگان را هدف قرار دهید
عموما توزیع کنندگان خیلی به دنبال وفاداری نیستند. این افراد بیشتر به فکر آن هستند که محصول یا خدمت را با قیمت مناسبی در اختیار مصرف کننده قرار دهند و خیلی به برند ها و شرکت های ارائه دهنده وفادار نیستند و یا تمایلی برای وفاداری نشان نمی دهند. خوب این موضوع بسیار نگران کننده باشد. چرا که همین مسئله می تواند چالش های بسیار زیادی را برای کسب و کار ها به وجود آورد و این مشکل بزرگی است که باید برای آن راهی را پیدا کرد.
زمانی که توزیع کنندگان به دنبال برند هایی هستند که سود بیشتری را به آنها برساند شما باید یا سود بیشتری را به آنها بدهید که می تواند منجر به آسیب شما در بلند مدت شود و یا اینکه افرادی را که ذینفع هستند شناسایی کرده و آنها را با طرح های مختلفی وفادار کرد. در این میان و در این زنجیره مصرف کننده نهایی همان ذینفع ها هستند که باید بر روی آنها تمرکز کنیم. اگر بدون در نظر داشتن توزیع کنندگان فقط بر روی مصرف کننده تمرکز کنید دچار یک موقعیت برنده – برنده قرار نمی گیرید. به همین دلیل باید یک طرح مشترک داشته باشید تا بتوانید خودتان را در شرایط برنده در برابر برنده قرار بدهید.
تبلیغ سینه به سینه
مهم ترین نکات در تعیین استراتژی های بازاریابی که در نهایت آخرین مرحله از مراحل رشد کسب و کار است این است که تبلیغات شما توسط خود مردم به صورت سینه به سینه و به صورت دهان به دهان صورت پذیرد. بهترین کسانی که می توانند شما را به صورت تاثیر گذار تبلیغ کنند و شما بابت دریافت این تبلیغات هزینه پرداخت نمی کنید مشتریان شما هستند. زمانی که مردم از دوستان و آشنایان و افراد خانواده خود توصیه هایی را در خصوص کیفیت کالا و یا خدماتی، برند و یا مجموعه هایی دریافت کنند به راحتی می توانند به آنها اطمینان کنند و این مسئله بسیار مهمی است. از مهمترین مراحل رشد کسب و کارتان این است که شما موفق شوید بازاریابی دهان به دهان را توسط مشتریان خود به دست آورید.
تا به اینجا برخی از مواردی که می توانند موجب رشد قابل توجه کسب و کار شما شوند را شناسایی کردیم و با برخی از مراحل رشد تجارت آشنا شدیم. اما در بخش بعدی این مطلب قصد داریم این مراحل را به صورت کاملا تخصصی و مرحله به مرحله و بر اساس اصول مشخص شده بر حسب اولویت طبقه بندی کنیم و بتوانیم آنها را به طورکامل برای شما شرح دهیم.
مراحل رشد کسب و کار ها
رشد کسب و کار
به طور کلی همه کسب و کار ها و تجارت های کوچک و بزرگ از نظر ظرفیت های رشد و همچنین از نظر ابعاد با یکدیگر دارای تفاوت هایی هستند. اما این تفاوت ها نمی تواند موجب این شود که آنها در مراحل رشد و موفقیت خود نیز چالش های متفاوتی داشته باشند. اغلب این کسب و کار ها در مراحل مختلف رشد یک سری چالش هایی دارند که کاملا با یکدیگر مشابه هستند. این یک اتفاق خوب برای ما مشاوران و آنالیزور های کسب و کار ها است. چرا که ما با مطالعه بر روی این موارد می توانیم راه کار های بسیار مفیدی را به شما در راه رشد تجارت شما ارائه دهیم که در هر یک از حوزه های تجاری به کار شما بیاید و به شما کمک کند.
به طور کلی می توانیم از این تشابهات برای شناسایی چهارچوب ها، ماهیت و همچنین ویژگی ها و مشکلاتی که وجود دارد استفاده کنیم و این مسئله به ما کمک می کند تمامی نقاط ضعف و قوت را شناسایی کنیم. به همین دلیل است که مشاوره دادن به شما بدون در نظر داشتن این موضوع که زمینه فعالیت شما چه چیزی هست تا حدود بسیار زیادی ساده تر می شود. اما فراموش نکنید مطالعه بر روی تمامی این موارد می تواند خود دارای چالش های بیشماری باشد. به خصوص که بسیاری از مراحل رشد کسب و کار به مرور زمان به وجود می آید.
به صورت کلی می توانیم مراحل رشد را در پنج دسته اصلی و اساسی طبقه بندی کنیم. در ادامه این مقاله ابتدا این پنج مرحله رشد تجارت را برای شما معرفی می کنیم و سپس به صورت مجزا و مفصل هر یک از این موارد را مورد بررسی قرار می دهیم. این موارد عبارت اند از:
- مرحله توسعه
- مرحله راه اندازی
- مرحله رشد
- مرحله گسترش
- مرحله بلوغ
مرحله توسعه چیست؟
اولین قدم در راه اندازی کسب و کار مرحله توسعه می باشد. زمانی که شما موفق شده اید یک ایده بسیار خوب را در ذهن خود پرورش دهید، احساس می کنید برای اجرا و پیاده سازی آن نیاز دارید که برنامه ای مشخص داشته باشید. پر خطر ترین و پر چالش ترین مرحله از رشد یک تجارت مرحله اولیه اقداماتی است که انجام می دهیم و می تواند تعیین کند که آیا رشد خواهیم کرد یا خیر؟
اینکه این مرحله بسیار پر ریسک و پر چالش است زمانی خود را به ما نشان می دهد که ببینیم چیزی حدود 20 در صد از همه کسب و کار ها در سال اول خود نمی توانند دوام بیاورند و کارشان را تعطیل می کنند. زمانی که شما در مرحله توسعه هستید بیشترین زمان و انرژی شما صرف این موضوع مهم می شود که بتوانید ایده های خود را به فاز اجرایی برده و به اجرا در آورید. شما باید در این مرحله نمودار کلی حیات خود را تنظیم کنید. متوجه میزان اهمیت این مرحله شده اید تا کنون و می دانید که در این مرحله بستر قدم های آینده شما نیز فراهم می شود.
مرحله راه اندازی
در مرحله دوم باید برویم به سراغ راه اندازی که دارای امیت بسیار بالایی می باشد. حالا شما که ایده خود را شناسایی کرده اید و تمامی جوانب آن را در خصوص عملی بودن و یا نبودن آن سنجیده اید، برنامه ریزی های مهم را انجام داده اید، باید تمامی زیر ساخت های لازم را فراهم کنید و ایده خود را راه اندازی کنید. این راه اندازی شما را وارد می کند.
مرحله رشد
در این مرحله شما کسب و کار خود را راه اندازی کرده اید و در مسیر رشد قرار دارید. الیته در این مرحله شما دارید با سرعتی که بر اساس میزان توانایی ایده خود در مرحله توسعه و راه اندازی تعیین کرده اید به سمت اهداف کوتاه مدت خود حرکت می کنید تا به اولین اهداف کوتاه مدت خود برسید.
مرحله گسترش
در این مرحله شما موفق شده اید کسب و کار خود را به سمت اهدافتان پیش ببرید. در این مرحله از رشد کسب و کار، شما باید به فکر ایجاد کانال های توزیع بیشتری باشید. کسب وکار شما نیاز دارد که گشترش پیدا کند. شما اکنون در آمد دارید اما باید در آمد های خود را صرف گسترش کارتان بکنید. این موضوع به شما کمک می کند بتوانید از راه های مختلفی اقدام کنید برای بازاریابی که اصل بسیار مهمی در یشرفت شما می باشد. در این مرحله اگر گسترش کارتان را به شکلی صحیح و اصولی انجام دهید شاهد رشد تجارت خودتان در بازه های زمانی تعیین شده می باشد. در واقع این کودک نو پا دیگر به سن بلوغ خود نزدیک شده است.
مرحله بلوغ
آخرین مرحله از مراحل رشد کسب و کار رسیدن به مرحله بلوغ است. البته این مرحله خود شروع دوره ای تازه در تجارت شما می باشد. در این مرحله دیگر شما یک امنیت نسبی دارید. خیال شما آسوده است و می توانید با آرامش خاطر بیشتری به سمت اهداف بعدی خود حرکت کنید. در این مرحله ایده اولیه شما ماطبق برنامه شما رشد کرده و حالا شما می توانید به در آمد تکیه کنید و آهسته آهسته قدم های بعدی را بردارید.
در این مرحله دیگر برند خود، اهداف خود و مشتریان خود را به خوبی می شناسید. نیاز های بازار خود را شناسایی کرده اید. با این موارد شما در حال حاضر قدرت بسیار بیشتری دارید. این قدرت به شما کمک می کند که تمامی وجوه تمایز خود را بتوانید به خوبی بشناسید و همچنین تمایز های جدیدی را به وجود بیاورید. در واقع فرصت بسیار مناسبی دارید تا ایده های جدیدی را برای دستیابی به بازار های مکمل به وجود آورید.
سپس دوباره تمامی این مراحل را از ابتدا این بار برای نهایی کردن و بلوغ رسیدن ایده های اولیه خود طی کنید. هر چه این مراحل به صورت زنجیره ای بیشتر اتفاق افتد رشد کسب و کار شما به گونه ای پیش خواهد رفت که رقبای کمتری را برای تجارت و کسب و کار خودتان می بینید. تمامی این موفقیت ها به همان ایده اولیه و درست اجرا کردن آن بر می گردد. بلوغ در نهایت به دست نخواهد آمد مگر به کمک شناسایی تمامی این مراحل و اجرای دقیق و اصولی آنها.
- (+98) ایران
دیدگاهتان را بنویسید