مدیریت کسب و کار چیست و چگونه در آن بهترین شویم؟
مقدمه بر مدیریت کسب و کار
مدیریت کسب و کار چیست؟
با توجه به گسترش پیدا کردن کسب و کار ها و ورود استارت آپ ها، این رشته جایگاه بسیار ویژه ای برای خود پیدا کرده است. البته نکته قابل توجه این حرفه نیاز به مهارت های زیاد در کنار مدارک دانشگاهی متنوع است. این شغل به خصوص در شرکت های بزرگ تبدیل به یک پست بسیار مهم و حیاتی شده است.
در ادامه به مفهوم مدیریت کسب و کار، تحصیلات، مهارت ها و وظایف این کار می پردازیم.
مدیریت کسب و کار چیست؟
در این بخش که دوره های رایگان علی قلی زاده قرار گرفته است می خواهیم به طور کامل و کلی به این سوال که مدیریت کسب و کار چیست؟ پاسخ دهیم. به طور کلی این پست، به مدیریت ، هماهنگی و سازماندهی فعالیت های یک شرکت ارتباط دارد. در واقع مدیر کسب کار با بخش هایی مانند: تولید مواد اولیه، تجهیزات، مالی، نوآوری و بازاریابی در ارتباط است.
در این کار باید فعالیت های شرکت را زیر نظر بگیرید و با کمک به کارکنان بازدهی بالا برود. همچنین ممکن است استخدام و آموزش نیرو های جدید زیر نظر مدیران کسب و کار صورت بگیرد. داشتن برنامه بازاریابی برای افزایش سود و تحلیل بودجه با هدف کاهش هزینه ها نیز از دیگر امتیازاتی است که یک مدیر کسب و کار خوب باید از آن ها بهره ببرد.
داشتن دانش و مهارت در زمینه های حسابداری مدیریتی و بازاریابی از المان های مهم این کار می باشد. حال که به سوال مدیریت کسب و کار چیست؟ پاسخ دادیم در ادامه ریز بینانه تر به دامنه کاری این شغل به می پردازیم.
وظایف مدیر کسب و کار
وظایف مدیران کسب و کار عبارتند از:
- نظارت بر فعالیت کارکنان و افزایش انگیزه آن ها
- استخدام، ارزیابی و آموزش نیروی های جدید
- اطمینان حاصل کردن از حرکت شرکت به سمت اهداف خود
- هدایت رهبران تیم ها و یا بخش های شرکت
- تدوین بودجه و اجرای آن
- تهیه گزارش و ارائه مستقیم به مالک یا مدیران بالا دستی
- تجهیز و برسی وجود مواد مورد نیاز شرکت
- دانش یک مدیر کسب و کار باید به روز باشد. این کار با با شرکت در کلاس ها و فرصت های آموزشی و مطالعه می تواند انجام شود.
- با اطلاع رسانی و تایید مدیران و مالکان اهداف شرکت را به روز رسانی یا تغییر دهد.
مهارت های مورد نیاز
به طور کلی برای انجام این کار نیاز به داشتن مهارت هایی مانند: تحلیل قوی، حسابداری، آینده نگری، رهبری و… دارید. بعضی دیگر از این مهارت ها عبارتند از:
- مدیریت اجرایی و پروژه
- مربیگری و پرورش کار گروهی
- نظارت پرسنل
- دانش کسب و کار
- رهبری و مدیریت فنی
- مهارت های ارتباطی
- و…
چگونگی استفاده از مهارت ها در کار
شما باید بتوانید خواسته های شرکت از شما را در آینده پیش بینی کرده و برای انجام آن ها آماده شوید. همچنین پیشنهاد های تغییر مسیر در بازار و بازاریابی نیز از وظایف مدیر کسب و کار می باشد. باید بتوانید با افراد مختلفی مانند: مالک، مدیران، شرکا، مشتری ها و کارمندان کار بکنید. داشتن مهارت در کار گروهی نیز از این رو بسیار مهم هست. همچنین کارگران و زیر دست های شما، به خصوص در شرایط بحرانی به شما نگاه می کنند. شما باید الگوی مناسبی برای آن ها باشید و انگیزه کاری را در آن ها افزایش دهید.