احکام کسب درآمد اینترنتی
فهرست مطالب
احکام کسب درآمد اینترنتی
احکام کسب درآمد اینترنتی
احکام کسب در آمد اینترنتی چیست ؟ آیا کسب و کار اینترنتی حرام است؟ زمانی که ما می خواهیم وارد یک حوزه تجارتی شویم و شروع به در آمد زایی کنیم مهم ترین سوالی که برای مان مطرح می شود این است که آیا کسب و کاری که قرار است به آن ورود کنیم حلال است؟ طبیعی است که نمی خواهیم نام حرام بخویم و از طرفی چون دیده ایم در کسب و کار هار اینترنتی می توان در آمد های بالایی را در بازه های زمانی کوتاه و به ظاهر با شرایط کاری آسان تر به دست آورد این سوال برای ما مطرح می شود که آیا کسب و کار های اینترنتی حرام هستند؟ چرا که اغلب در آمد های بالا با زحمات به ظاهر کمتر و سود دهی در باز های زمانی کمتر می تواند نشانه هایی از تجارت های غیر سالم باشد.
به همین دلیل احکام کسب در آمد اینترنتی برای ما بسیار مهم است. چرا که این نوع از کسب و کار ها این نشانه ها را در بر دارد. ولی باید ببینیم که آیا هر نوع کسب وکاری که دارای این ویژگی ها باشد حرام است؟ به همین دلیل است که بسیاری از افراد که می خواهد وارد این حوزه بشوند احکام کسب در آمد اینترنتی را جست و جو می کنند و این سوال را مطرح می کنند که آیا کسب و کار اینترنتی حرام است؟ ما در این مقاله قصد داریم این موارد را به زبان بسیار ساده ای برای شما شفاف کنیم و با بررسی تمامی حالت های کسب و کار این پرسش ها را به شما عزیزان پاسخ دهیم. پس در ادامه مقاله احکام کسب در آمد اینترنتی ما را همراهی کنید. فراموش نکنید که در قسمت نظرات همین مقاله می توانید سوالات خود را هم با ما در میان بگذارید.
کسب و کار اینترنتی حلال یا حرام؟
احکام کسب درآمد اینترنتی
بیایید در ابتدا بدانیم که کسب و کار اینترنتی چه هستند، دارای چه ویژگی هایی هستند سپس در خصوص احکام کسب در آمد اینترنتی راحت تر می توانیم صحبت کنیم. به طور کلی به تمامی تجارت هایی که ما در حوزه وب انجام می دهیم و از آن به در آمد می رسیم کسب و کار های اینترنتی می گویند. این کسب و کار ها به این منزله است که ما یا تمامی خدمات و محصولات خود را یا بخشی از آن را برای ارائه به فضای مجازی منتقل می کنیم. حالا یا از طریق وب سایت ها این کار را می کنیم یا از طریق شبکه های اجتماعی مختلفی که در دست رس هستند. بنابراین در بررسی احکام کسب در آمد اینترنتی ابتدا با یک پلت فرم یا یک محل برای کسب در آمد رو به رو هستیم.
در قدم اول باید بدانیم که آیا این محل برای انجام تجارت ما محلی حلال است یا خیر، اگر ما یک کاسبی یا تجارت حلال را در یک محل حرام انجام دهیم آیا کسب و کار مان حلال است؟ قطعا خیر. شما نمی تانید مغازه یا فروشگاه کسی را به روش نا سالمی تصاحب کنید و سپس در آنجا به فکر در آمد سالم باشید. در بررسی احکام کسب در آمد اینترنتی ابتدا باید پلت فرم ها بررسی شود. برخی از پلت فرم ها توسط دولت جمهوری اسلامی ایران فیلتر شده اند. آیا فیلتر شدن یک پلت فرم به معنای نا درست بودن آن محل برای کسب در آمد است؟
در شبکه های فیلتر شده آیا کسب و کار اینترنتی حرام است؟
احکام کسب درآمد اینترنتی
در قدم اول قرار بر بررسی فضایی شد که قرار است در آن به تجارت بپردازیم. این مهم ترین قدم در بررسی احکام کسب در آمد اینترنتی می باشد. زمانی که دولت بر اساس نظرات فقها و به دلیل وجود آسیب های اجتماعی یک شبکه اجتماعی را فیلتر کرده باشد و یا به این نتیجه رسیده باشد که فعالیت در این شبکه ها ممنوع است، ورود غیر مجاز از طریق فیلتر شکن ها به این حریم می تواند یک ورود غیر قانونی باشد. در احکام کسب در آمد اینترنتی ورود غیر قانونی به یک فضای ممنوع شده مصداق یک عمل نا صحیح است. شاید دولت چنین ورود هایی را جرم تلقی نکند و برای افراد مجازاتی را تعیین نکرده باشد. اما عمل ممنوع کردن ورود به این فضا ها با توجه به اسلامی بودن دولت های ایران یک عمل بر گرفته از دستورات فقهی و آسیب شناسی های اسلامی است. بنابراین اگر شما در یک پلت فرم فیلتر شده اقدام کنید به کسب و کار می توانیم بگوییم براساس احکام کسب در آمد اینترنتی شما عمل حرامی را مرتکب شده اید.
اما اگر در پلت فرم های غیر فیلتر شده اقدام به فعایت کنید در بخش بررسی محل کسب در آمد اشکالی برای شما وجود ندارد. در این شرایط باید به بررسی احکام کسب در آمد اینترنتی در مرحله دوم یعنی نوع کسب و کار بپردازیم و این موارد را مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید تا بدانیم که آیا کسب و کار اینترنتی حرام است یا خیر؟
بررسی احکام کسب در آمد اینترنتی
احکام کسب درآمد اینترنتی
بازار های تجاری و تمامی کسب و کار های اینترنتی در دو حزوه کلی فعالیت می کنند. حوزه اول اقدام به تجارت در زمینه هایی قانونی که دولت آنها را در فضای حقیقی و مجازی مجاز تعریف کرده است و فقها این دسته از کسب و کار ها را در هیچ فضایی حرام نمی دانند. مانند تولید و خرید و فروش اجناس استاندارد و همچنین انجام خدماتی مانند تعمیرات و … در این شرایط شما اگر در یک پلت فرم قانونی و فیلتر نشده اقدام به راه اندازی تجارت خود کرده باشید در یکی از این زمینه ها در بررسی احکام کسب در آمد اینترنتی مرتکب عمل حرام نشده اید و باید مرحله سوم از احکام کسب در آمد اینترنتی را مورد بررسی قرار دهیم. اما اگر شما در این فضا اقدام به فروش و تولید و توزیع و ارائه خدمات نا مشروع کنید، خدماتی مانند فروش و توزیع موارد مخدر، مشروبات الکلی، فیلم های غیر اخلاقی، فروش ابزار ممنوعه و حرامی مانند اسلحه یا …. در این صورت شما مرتکب فعل حرام شده اید و کسب و کار اینترنتی حرام را تجربه می کنید. در بررسی احکام کسب در آمد اینترنتی هر عملی خرید و فروشی که برای شما در فضای حقیقی حرام تلقی می شود در فضای مجازی نیز حرام می باشد.
اما اگر شما اقدام به انجام خدمات مشروع در پلت فرم های قانونی می کنید به منزله حلال بودن کسب و کارتان است؟ خیر باید بررسی شود که شما در احکام کسب در آمد اینترنتی نکات حلال بودن معاملات را رعایت می کنید یا خیر؟ از طرفی برخی از خدمات هستند که آنها در فضای حقیقی وجود ندارند. برای مثال خدماتی مثل طراحی یک وب سایت، خدماتی مانند کار برو روی وب سایت ها جهت بهینه سازی و رتبه گرفتن در فضای گوگل یا کار بروی صفحات مجازی، هر کدام از این موارد هم دارای یک سری موارد هستند که در بررسی احکام کسب در آمد اینترنتی به آنها خواهیم پرداخت.
احکام کسب در آمد اینترنتی برای خدمات مشروع
احکام کسب درآمد اینترنتی
اگر شما خدمات مشروعی را انجام می دهید که در یک پلت فرم اینترنتی مجاز ارائه می شود حلال یا حرام بودن آن بستگی به نوع کار کرد شما دارد. دقیقا مانند فضای حقیقی می باشد. اگر شما برای مثال در حال فروش کالا های خوراکی هستید که دارای مجور هستند و دارای استاندارد های بهداشتی و همچنین این کار را در یک فضای سالم و مجاز انجام می دهید اما در زمان فروش جنس خود را گران تر از حد معمول بازار به مشتری ارائه می دهید کسب و کار اینترنتی حرامی را آغاز کرده اید. اگر اجناس شما دارای وزن می باشد و فروش بر حسب وزن با متراژ محاسبه می شود و شما کم فروشی می کنید حرام است.
اگر شما خدماتی مانند مشاوره را به افراد ارائه می دهید بدون آنکه تخصص کافی در این زمینه داشته باشید و موجب بروز اختلافات زیادی در زمینه کاری یا خانوادگی افراد شوید در بررسی احکام کسب در آمد اینترنتی شما اقدام به کسب در آمد حرام کرده اید. تقریبا تمامی احکام می تواند با احکام فضای حقیقی یک سان باشد. و تنها تفاوت ها در بحث انتخاب فضای موجود می باشد. اما یک نکته در فضای مجازی هستد و آن هم این است که شما برای تبلیغ خئود به سراغ تصاویر و یا فیلم های غیر اخلاقی یا غیر واقعی بروید. در این شرایط تمامی در آمد های حاصل از این تبلیغات نا درست و نا صحیح می تواند برای شما حرام باشد.
بررسی حلال یا حرام بودن خدماتی که فقط تحت فضای اینترنت ارائه می شود
احکام کسب درآمد اینترنتی
برخی از خدمات هستند که آنها فقط در فضای اینترنتی ارائه می شوند. برای مثال طراحی سایت، نوشتن مطالب برای سایت ها و یا عمل سئو کردن، در بررسی احکام کسب در آمد اینترنتی باید به این موضوع اشاره کنیم که هر عملی که با فریب دادن افراد موجب کسب در آمد شود حرام خوانده می شود. فرقی ندارد که این عمل متخص به کدام فضا می باشد. اگر شما تعهد دارید برای یک وب سایت سئو کنید و هزینه ای دریافت کنید اما کاری انجام ندهید مرتکب عمل حرام شده اید.
- (+98) ایران
دیدگاهتان را بنویسید