بیزینس کوچینگ با علی قلی زاده

 

 

 

 

 

 

 

 

کوچ کسب و کار

با علی قلی زاده

کوچ کسب و کار

با علی قلی زاده

علی قلی زاده

علی قلی زاده در سال ۹۴ آموزش‌های فروش و مارکتینگ در حوزه‌ دیجیتال را فراگرفت و در سال ۹۶ هم با شرکت در آکادمی کوچینگ فارسی زبانان، مدرک کوچ بین‌المللی کسب‌وکار را به‌دست آورد و همچنین در سال ۹۷ با شرکت در دوره و کارگاه MBA در پردیس دانشگاه تهران از تجربیات اساتید به نام و مطرح استفاده کرد.

او از همان زمان تا به امروز به‌طور کاملا تخصصی در زمینه مدیریت کسب‌وکارهای اینترنتی فعالیت کرده و آموزش‌های بسیاری را در سایت و شبکه اجتماعی اینستاگرام خود قرار داده و به همین دلیل عموم مخاطبین او را صاحبان کسب‌وکار و به‌خصوص کسب‌وکارهای کوچک تشکیل می‌دهند.

بیزینس کوچینگ با علی قلی زاده
بیزینس کوچینگ با علی قلی زاده

مراحل کوچ کسب و کار

  • هدف گذاری
    اول
  • پیدا کردن نقاط قوت و ضعف
    دوم
  • برنامه ریزی و تعیین استراتژی
    سوم
  • بررسی میزان پیشرفت
    چهارم
  • نگه داری چرخه کسب و کار
    پنجم

business coaching

به چه چیزی برای رشد کسب و کارت نیاز داری؟!

کوچ کسب و کار با علی قلی زاده

کوچ کسب و کار

با علی قلی زاده

معنی و مفهوم بیزینس کوچینگ؟

معنی و مفهوم بیزینس کوچینگ؟

بیزینس کوچینگ (Business Coaching) به فرآیندی گفته می‌شود که طی آن به کسب و کار کمک می‌کند تا از جایی که در حال حاضر قرار دارد، به جایی مطلوب‌تر، یعنی جایی که صاحب آن کسب و کار تمایل دارد برسد. بعد از اینکه صاحب کسب و کار، تمایل خود را برای مقصد تجارتش معلوم کند، در واقع کار اصلی شروع می‌شود.

در واقع بیزینس کوچینگ یک رابطه خلاقانه بین کوچ و مراجع یا حتی اعضای تیم است.

شماره تماس پشتیبانی

02188913400

برنامه ریزی

برنامه ریزی

دعوت به اقدام

دعوت به اقدام

پیگیری و ارزیابی

پیگیری و ارزیابی

بیزینس کوچینگ با علی قلی زاده
فرم ثبت درخواست

مشاوره تخصصی کسب و کار

برای مشاوره کوچ 1 ساله کسب و کار مشخصات خود را وارد کنید

همکاران ما طی 48 ساعت با شما تماس خواهد گرفت

هرآنچه باید در مورد کوچ کسب و کار بدانیم

هرآنچه باید در مورد

کوچ کسب و کار بدانیم

کوچ کسب و کار کیست؟

کوچ‌های کسب و کار اشخاصی هستند که یا در حال حاضر خودشان صاحب کسب و کاری بزرگ هستند، یا مدت زمان زیادی در گذشته صاحب کسب و کار بوده‌اند یا مدت زمانی را در کسب وکارهای مختلف گذرانده‌اند و به همین خاطر تجربه و تخصصی به دست آورده‌اند که می‌توانند به صاحبین کسب و کارهای دیگر هم کمک کنند تا به اهدافشان در زمینه تجارتشان دست پیدا کنند.

بیزینس کوچ به مراجع خود در موارد بسیاری از جمله تعیین استراتژی، اولویت‌بندی کردن اهداف و استراتژی‌های لازم، با هدف پیشبرد کسب و کار به آن سمت‌وسویی که مدیر و صاحب تجارت می‌خواهد، کمک می‌کند.

بیزینس کوچ وظیفه دارد تا با برنامه‌ای منظم، به‌صورت هفتگی یاماهانه با صاحب کسب و کار دیدار داشته باشد تا به مراجع تعهداتش را یادآوری کند و اجازه ندهد تا از مسیر خارج شود.

مهارت‌های یک بیزینس کوچینگ

قطعا بیزینس کوچ هم مانند تخصص‌های دیگر به مهارت‌های مختلفی نیاز دارد که قسمتی از آن‌ها مهارت‌های شخصیتی هستند. یک بیزینس کوچ باید دارای مهارت‌های زیر باشد:

گوش شنوا

سوال قدرتمند

بازخورد

دعوت به اقدام

پیگیری و ارزیابی      

و البته موارد دیگری که در زیر با توضیحات بیشتری گفته شده است:

  1. چنین فردی در شناسایی و حل‌وفصل مشکلاتی که برای کسب و کارها، مخصوصا کسب و کارهای کوچک پیش می‌آید، تجربه زیادی دارد و آن‌ها را راهنمایی می‌کند تا به مشکلی که برایشان پیش آمده، فعالانه عکس‌العمل نشان بدهند.
  2. چنین فردی از نیازهای کسب و کار و آرزوهایی که برای آینده آن دارید، حمایت می‌کند و به عنوان یک مشوق، ترغیبتان می‌کند تا با چالش‌های محیط کسب و کار کنار آمده و در برابر دشواری‌های مسیر، مقاومت بالایی از خودتان نشان بدهید.
  3. چنین فردی از جانب متخصصان و صاحبان سایر کسب و کارها، مورد احترام است.
  4. چنین فردی صبور است و در بازه زمانی تعیین شده، تمامی تلاشش را می‌کند تا با شما وارد تعامل شده و موفقیت کسب و کارتان را تضمین کند.
  5. چنین فردی، مردمی است، به برقراری ارتباط با مردم و کمک کردن به آن‌ها علاقه دارد و به تکنیک‌های گوش کردن و ارتباط موثر تسلط دارد.
  6. چنین فردی همچون یک معلم، راهنمایی‌تان می‌کند تا آموخته‌هایتان را مدیریت کرده و در کارآمدترین شکل ممکن، اجرایی کنید.
  7. چنین فردی اعتماد به نفس بالایی دارد، به توانمندی‌های شما در پیشبرد کسب و کار اطمینان دارد و از دیدن رشد و توسعه کسب و کار شما شاد و خرسند می‌شود.

 

بیزینس کوچ چه کمکی به کسب و کارها می‌تواند بکند؟

حضور بیزینس کوچ می‌تواند به صاحب کسب و کارها کمک کند تا چشم‌انداز کسب و کار خود را شفاف نماید، اهداف خود را مشخص کند و درجهت دستیابی به آن‌ها تلاش و برنامه‌ریزی کند.

انواع بیزینس کوچینگ

 

  • کوچینگ مستقیم یا دستوری: متداول‌ترین نوع کوچینگ است که در آن بیزینس کوچ به‌صورت مستقیم یا دستوری، هرآنچه مراجع نیاز دارد را به او آموزش می‌دهد یا آن مساله را به‌طور مستقیم برای مراجع حل می‌کند.
  • کوچینگ غیرمستقیم یا غیردستوری: در این حالت بیزینس کوچ دیگر به‌شکل مستقیم وارد عمل نمی‌شود و با ایجاد یک سری شرایط خاص، طوری عمل می‌کند تا مراجع خودش بتواند مساله را حل کند.
مزایای حضور بیزینس کوچینگ در کسب و کار

 

  1. با بیزینس کوچ از حاشیه امن‌تان خارج خواهید شد.

این مزیت برای صاحبان کسب و کاری که رویکرد محافظه‌کارانه دارند، بسیار کارآمد است. کوچ کسب و کار می‌تواند اهرمی باشد برای ایجاد انگیزه، خارج شدن از حاشیه امن، ملاقات با افراد جدید و امتحان کردن راه‌های جدید.

 

  1. با حضور بیزینس کوچ، شما می‌توایند با نظرهای یک کارشناس که ساختار درونی و بیرونی کسب و کارتان را می‌شناسد، آشنا شوید.

کاری که یک کوچ کسب و کار کوچک می‌تواند انجام دهد، این است که در مورد تمام جنبه‌های شرکت و شرایط فعلی کسب و کارتان آگاهی پیدا کند. کوچ کسب و کار کسی است که وقت می‌گذارد، عملکرد چندماهه شما را بررسی می‌کند، مشکلی که با کارمندان دارید را آنالیز می‌کند و نوع رهبری شما را به نقد می‌گذارد.

 

  1. با فردی به گفت‌وگو خواهید نشست که بی‌پروا است، فقط به‌دنبال تایید شما نیست و از اصلاح ایرادهایتان هراسی ندارد.

هر تیمی یک مربی دارد. تیم‌های فوتبال، بسکتبال و والیبال، همگی مربی‌هایی دارند که نقششان آسان‌تر کردن مسیر موفقیت برای آن‌ها است. کوچ کسی است که از رو در رو شدن با شما هراسی ندارد و هر زمان که اشتباهی از شما ببیند، سریعا تصحیح‌تان می‌کند. کوچ‌های کسب و کار، روش‌هایی برای رسیدن به موفقیت می‌شناسند که امتحانشان را پس داده‌اند و از این پتانسیل برخودارند که سطح سازمان شما را چندین گام ارتقا دهند.

 

  1. شما در کنار یک بیزینس کوچ، فوت‌وفن‌های عملی کردن ایده‌هایتان را خواهید آموخت.

کسی که به کوچینگ کسب و کار مشغول است، یک هدف دارد و آن این است ‌که به رویاهای شما به‌عنوان مدیر یک کسب‌وکار جامه عمل بپوشاند. ممکن است شما ایده‌هایی ناب برای شرکتتان داشته باشید، ولی ندانید از کجا باید شروع کنید و در چه مسیری باید حرکت کنید تا این رویاها محقق شوند. کوچ‌های کسب و کار می‌توانند پلن‌های شما را ارزیابی کنند، میزان واقعی و ثمربخش بودن آن‌ها را بسنجند و مراتب اجرای صحیح آن‌ها را مهیا کنند.

 

  1. بیزینس کوچ، همان محرم اسراری است که همیشه به دنبالش بودید!

به عنوان کسی که مالکیت و اداره کسب و کارتان را به،عهده دارید، حتما برایتان سخت است که در مورد نگرانی‌هایی که دارید با اطرافیانتان گفتگو کنید. این امر زمانی که سروصدای گفتگوهای درونی و بیرونی‌تان زیاد شود، آسیب‌زننده خواهد بود. البته که در شروع مقاله هم به این مساله اشاره کردیم که چر نمی‌شود با همه گفت‌وگو کرد و بهتر است تنها به بیزینس کوچ خود برای هرگونه صحبتب مراجعه کنیم. کوچ کسب و کار، همان سنگ صبوری است که درددل‌های شما را می‌شنود، برای حل مشکلات چاره‌اندیشی می‌کند و بر اساس اولویت‌ها، در پی حل‌وفصل مسائل برمی‌آید.

 

  1. با حضور یک بیزینس کوچ در کنارتان، شما فرصت شبکه‌سازی پیدا خواهید کرد.

هر چه بیشتر در احاطه افراد موفق قرار بگیرید، به همان اندازه احتمال موفقیت شما بیشتر می‌شود. کسی که به شغل کوچینگ کسب و کار مشغول است، با افراد زیادی در ارتباط است و می‌تواند کسب و کار شما را به آن‌ها معرفی کند؛ بنابراین کمک گرفتن از کوچ کسب و کار، می‌تواند سکوی پرشی باشد برای شبکه‌سازی‌های بهتر و بیشتر شما. کوچ کسب و کار، شما را می‌شناسد و می‌داند که چه ارزشی را می‌توانید ارائه دهید؛ به همین دلیل، وقتی فردی از آن‌ها راهنمایی بخواهد، می‌تواند شما را به آن‌ها معرفی می‌کند.

 

  1. قطعا درآمدتان بیشتر خواهد شد.

کمک گرفتن از فردی که به کوچینگ کسب و کار مشغول است، دروازه‌ای است رو به راه‌های درآمدی بیشتر و سود بالاتر. چراکه هر کوچ کسب‌وکاری، فرآیند و روند مخصوص به خودش را دارد. کوچ مناسبتان را پیدا کنید، استراتژی مناسب را از او بگیرید و فقط به پول برسید!

 

  1. با حضور یک بیزینس کوچ، اعتمادبه‌نفستان بیشتر خواهد شد.

یکی از مهم‌ترین مزایای استفاده از کوچینگ کسب و کار، اعتماد به نفسی است که به‌واسطه حضور وی در دل کسب‌وکارتان به شما ترزیق می‌شود. اغلب کوچ‌های کسب و کار در طی مسیر حرفه‌ای خود، بالا و پایین‌های زیادی را در کسب و کارهای مختلف و کسب و کار خودشان دیده‌ و تجربه کرده‌اند. آن‌ها از نزدیک شاهد خرید و فروش سهام، بالا و پایین‌های شراکت و فراز و فرودهای سازمان‌های مختلف بوده‌اند؛ با شنیدن تجربیات آن‌ها، در خواهید یافت که شما نیز توانمند هستید و در مسیر دستیابی به اهداف، از پس تمامی چالش‌ها و مشکلات برخواهید آمد. همچنین دلیل دیگر افزایش اعتمادبه‌نفس با وجود یک بیزینس کوچ، در این مساله است که ما می‌داینم او حرفه‌ای و کاربلد است و همین مساله ناخودآگاه برای ما قوت قلب می‌شود.

 

  1. مشغول انجام کارهایی خواهید شد که واقعا اهمیت دارند.

وقتی سازمانتان در مسیر رشد قرار بگیرد، با پیچیدگی‌های جدیدی روبرو خواهید شد و ناخودآگاه سرتان گرم کارهایی خواهد شد که چندان هم اهمیت زیادی ندارند؛ بدین ترتیب از انجام کارهای مهم‌تر غافل خواهید ماند. اینجاست که اهمیت کوچینگ کسب و کار خودش را نشان می‌دهد. شما باید در مورد اهدافی که قصد رسیدن به آن‌ها را دارید، تنها با کوچ خود صحبت کنید؛ چراکه او شما را به‌خوبی می‌شناسد، از نقاط ضعف و قوت خود شما و کسب‌وکارتان به‌درستی آگاه است و همچنین می‌تواند مسئولیت‌های شما را تعیین کند و مابقی را به افراد دیگر محول سازد. این روند مزیتی به نام افزایش بهره‌وری را برای شما به ارمغان خواهد آورد.

 

  1. نظرات بی‌طرفانه را از زبان یک کارشناس خواهید شنید.

همانطور که در ابتدای مقاله گفتم، یکی از نقاط مثبت کوچ کسب و کار، این است که او بیشتر از خودتان سازمانتان را می‌شناسد و بدون هیچ‌گونه جانب‌داری و بردن نفع شخصی، به صنعت یا شرکت شما نگاه می‌کند. چنین فردی برای شنیدن نگرانی‌های شما مناسب است و بدون غرض شما را راهنمایی خواهد کرد. یک کوچ کسب و کار خوب، مدیر شرکت را به لحظات آهامومنت‌ (aha moment  به‌معنی آهان فهمیدم) نزدیک می‌کند و از راهکارهایی پرده برمی‌دارد که افراد نزدیک به کسب و کار از دیدن آن‌ها ناتوانند.

باورهای غلط موجود درباره بیزینس کوچینگ

 

غالبا درباره هر موضوعی موافق و مخالفینی وجود دارد و وقتی درباره موضوعی مخالفتی رخ می‌دهد، معمولا به‌دلیل باورهای غلطی است که در آن حیطه وجود دارد که این مساله درباره بیزینس کوینگ هم صدق می‌کند. می‌خواهم شش مورد از باورها و تصورات غلطی که مدیران کسب‌ وکار در مورد کوچینگ دارند را برایتان شرح دهم:

  • بیزینس کوچینگ کاری هزینه‌بر است و من پول کافی ندارم.

جالب است که معمولا برای یک‌سری کارها ما پول داریم و برای بعضی دیگر هرچقدر هم ممو ضروری پولی در کار نیست! بیزینس کوچینگ هم دقیقا به همین صورت است؛ با اینکه حکم یک‌جور سرمایه‌گذاری دارد، اما کمتر کسی هست که این مساله برایش اهمیت داشته باشد و بداند که نفع کسب‌وکار، در حضور یک بیزینس کوچ حرفه‌ای است و آن هم یک نفع بلندمدت. اتفاقا چون حضور یک کوچ کاربلد می‌تواند در مواقع ضروری ما را کمک کند و مانع رفتن به راه غلط شود، اتفاقا نوعی صرفه‌جویی در هزینه‌ هم محسوب می‌شود. هم از نظر مالی و هم زمانی.

 

  • من و کسب‌وکارم مشکلی نداریم و در نتیجه هم نیازی به بیزینس کوچینگ ندارم.

کسانی که این حرف را می‌زنند از عمق کار بیزینس کوچ مطلع نیستند و فکر می‌کنند کارایی کوچینگ کسب‌وکار فقط به حل کردن مشکلات بیزینس ختم و خلاصه می‌شود؛ اما یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین مزایای بیزینس کوچینگ این است که کمک می‌کند هر مشکلی قبل از اینکه به وجود بیاید و نمود فیزیکی پیدا کند، پیش‌بینی شده و با ارائه راهکار مناسب از پیش آمدن آن جلوگیری لازم به عمل بیاید. حتما بارها شنیده‌اید و قطعا خودتان هم قبول دارید که پیش‌گیری بهتر از درمان است. اینکه شما در حال حاضر با هیچ مشکلی دست‌وپنجه نرم نمی‌کنید خبر خیلی خوب و نشانه مثبتی است؛ اما شما از آینده کسب‌وکار خود خبر ندارید و نمی‌دانید که ممکن است چه اتفاقی در ادامه رخ دهد. پس بهتر است با به‌ کار گرفتن یک بیزینس کوچ کاربلد، احتمال وقوع مسائل احتمالی را برای خودتان تا حد ممکن پایین بیاورید و از این فرصت برای افزایش هرچه بیشتر نقاط قوتتان استفاده کنید و با به‌دست آوردن مزیت‌های رقابتی مختلف، رتبه کسب‌وکارتان را بالا ببرید.

 

  • کوچ کسب‌وکار، شخصی است که قرار است تمام کارهای یک کسب‌وکار را خودش انجام دهد.

یکی دیگر از باورهای غلط، این تصور غلط مدیران است که فکر می‌کنند حالا که دیگر کوچ کسب‌وکار داریم پس اون قرار است تمام کارها ازجمله آسان و سخت، کوچک و بزرگ، قانونی یا اداری و… را خودش به‌تنهایی انجام دهد و خودشان به‌عنوان یک مدیر تنها وظیفه‌ای که بر عهده دارند نظارت است و بس! در حالی‌که اصلا اینگونه نیست و تنها چیزی که می‌تواند یک کسب‌وکار را تغییر دهد، قلب آن کسب‌وکار است و این یعنی شخص خود مدیر؛ همه چیز با تغییر مدیر شروع می‌شود و در نهایت این تغییر ذره ذره به قسمت‌های دیگر کسب‌وکار نفوذ می‌کند.

 

  • کوچینگ کسب‌وکار عملیاتی بسیار زمان‌بر است.

اتفاقا کوچ کسب‌وکار تنها کاری که نمی‌کند، گرفتن زمان باارزش شماست؛ اتفاقا او اینجاست تا با پیشنهادات و کمک‌های به‌موقع شما را از گرفته شدن زمانتان بازدارد و موجب شود هر کاری فقط یک بار انجام شود و البته نکته مهم این است که درست انجام شود. پس همان‌طور که گفتم بیزینس کوچ اینجاست تا در زمان مصرف‌شده شما صرفه‌جویی کند. اتفاقا یک بیزینش کوچ حرفه‌ای، کاری می‌کند تا مساله شما در مختصرترین و مفیدترین حالت ممکن حل شود و به هدف مورد نظر خودتان برسید. وی جزئیات راه را به شما توضیح می‌دهد و راهنمایی‌تان می‌کند تا به آن‌ها جامه عمل بپوشانید. برای یک کسب‌وکار، هیچ چیزی مهم‌تر از زمان نیست و یک کوچ کسب و کار خوب، می‌داند که نباید زمان شما را به هدر بدهد. بله درست است؛ شاید در مراحل ابتدایی، پیاده‌سازی سیستم‌ها و راه‌اندازی فرآیندها وقت زیادی ببرند، ولی وقتی در طولانی‌مدت به عقب نگاه کنید خواهید دید تاثیر بیزینس کوچ در کسب‌وکار شما، مانند تاثیری است که بنزین سوپر در راه رفتن ماشین به جا می‌گذارد و شما شتابی که به سوی موفقیت گرفته‌اید را احساس خواهید کرد.

 

  • اگر به کوچ کسب‌وکار مراجعه کنیم، مشکلمان به شکل آنی حل خواهد شد.

کوچینگ کسب و کار درست مثل سایر انواع کوچینگ، یک فرآیند توسعه‌ای است. فرض کنید یک بازیکن فوتبال هستید و در پاس دان توپ مشکل دارید. در این شرایط، اگر مربی بیاید و روش صحیح ضربه زدن به توپ را به شما توضیح بدهد، شما بدون تمرین کردن روش صحیح، بلافاصله به یک فوتبالیست برتر تبدیل نخواهید شد و آنچه از شما می‌تواند یک فوتبالیست حرفه‌ای بسازد تمریم و به‌کار بستن آن توضیحات است. در بیزینس کوچینگ یا کوچینگ کسب و کار نیز این موضوع صادق است. کوچ کسب و کار به کل شرکت شما نگاه می‌کند و تنها روی یک نقطه درد مشخص، متمرکز نمی‌شود. بعضی کسب‌ و کارها ممکن است جدید باشند یا در تکاپوی افزایش فروش و مقیاسشان باشند، برخی دیگر وجود دارند که قدمتی چندین ساله دارند و از فرهنگ و باورهای خاص خودشان پیروی می‌کنند. کوچ کسب و کار، دستورالعمل‌های مختص نیازهای هر کسب و کار را تهیه می‌کند، در اختیار مدیر یا صاحب کسب و کار قرار می‌دهد و از او پشتیبانی می‌کند تا دستورالعمل را اجرایی کند.

 

  • کوچ‌های کسب و کار فقط به درددل‌های ما گوش می‌دهند و قرار نیست هیچ کار دیگری انجام دهند.

درست است که کوچ‌های کسب و کار شنونده‌های خوبی هستند؛ اما شغلشان آنقدرها هم که فکرش را می‌کنید ساده و آسان نیست! یک کوچ خوب از شما سوال می‌پرسد و با پرسیدن این پرسش‌ها اطلاعات بیشتری از شما به دست می‌آورد تا با اطلاعاتی که به دست آورده، استراتژی‌ها و برنامه‌های بهتری را تبیین کرده و در اختیار شما قرار ‌دهد.

 

بیزینس کوچینگ با علی قلی زاده

حضور یک بیزینس کوچ حرفه‌ای و کاربلد می‌تواند یک کسب و کار را متحول کند. در این مرحله من به‌عنوان یکی از اعضای تیم پرقدرت علی قلی زاده، می‌خواهم به شما پیشنهاد کنم تا بیزینس کوچینگ با علی قلی زاده را در اولویت کارهای خود قرار دهید و با این انتخاب شیرینی افزایش سوددهی کسب و کار خود را بچشید.

برای آشنایی بیشتر با این بحث، به بخش آموزش‌ های رایگان با علی قلی زاده  و دوره های آموزشی علی قلی زاده مراجعه کنید و سری به محتویات این بخش‌ها بزنید.

 

هنوز جواب سوال های خودت رو نگرفتی؟!

مجوزها

ورود / عضویت
کد تایید به شماره موبایل شما ارسال میشود
ارسال مجدد کد یکبار مصرف(00:60)