چگونگی رقابت با دیجی کالا و فروشگاه های اینترنتی بزرگ
چگونه با دیجیکالا رقابت کنیم؟
رقابت با دیجی کالا و فروشگاه های بزرگ اینترنتی چگونه است؟ وقتی بهتازگی فروشگاه اینترنتی خود را راهاندازی میکنید، احتمالا از خود میپرسید: تا وقتی که دیجیکالا هست کسی از ما خرید میکند؟ در هر مدل کسب و کار اینترنتی که بخواهید وارد شوید، رقبایی وجود دارند که شاید بیشتر از ۱۰ سال است که در حال فعالیت هستند. پس نترسید! شما هم می توانید با برنامه ریزی، کار منظم و تلاش دیجی کالای خودتان را افتتاح کنید!!
مراحل رقابت با دیجی کالا
اولین نکته بسیار مهم که برای راهاندازی فروشگاه اینترنتی باید به آن توجه کنید، این است که در شروع نباید به فکر ساختن و تاسیس یک دیجی کالا دیگر باشید. اینکه میگویند رقابت با دیجی کالا غیر ممکن است و با وجود دیجیکالا دیگر کسی از ما خرید نمیکند، درست وقتی اتفاق میافتد که شما بخواهید یک دیجیکالا دیگر را به کاربران معرفی کنید. وقتی شما در ابتدا مشابه دیجیکالا محصول ارائه دهید، هیچ دلیلی برای کاربر وجود ندارد که از شما خرید کند و تا وقتی دیجیکالا اصلی وجود دارد، هیچکس از شما خرید نمیکند.
حالا واقعا با چه کارهایی می توانیم با دیجی کالا و سایر فروشگاه های بزرگ رقابت کنیم؟
مرحله اول: تعیین اهداف و برنامه
همانند راهاندازی هر کسب و کاری، راهاندازی فروشگاه اینترنتی هم نیازمند یک برنامه است. اینکه بگویید میخواهم یک فروشگاه اینترنتی راهاندازی کنم تا مشتریان فروشگاه دیگر را جذب کنم نامش برنامه نیست.
شما باید هدفهای خود را مشخص کنید. هدف شما از راهاندازی فروشگاه اینترنتی چیست؟ چه دیدی نسبت به آن دارید، میخواهید فقط به سرعت کسب درآمد کنید؟ یا یک برنامه بلندمدت برای آن دارید. میخواهید در چه حوزهای فروشگاه اینترنتی راهاندازی کنید؟ آیا تامین کالا آن دستهبندی محصول خاص را دارید؟
بازار هدف شما تمایل به خرید آنلاین دارد؟ (برای مثال شما قطعات فنی خودرو را نمیتوانید آنلاین به مردم بفروشید، زیرا کسی بعد از مشکل ماشینش دقیقا نمیداند مشکل از کجاست که چه قطهای را بخرد و حتی اگر هم بداند نحوه تعویض آن شاید دشوار باشد و حتی باز اگر راحت باشد، زمانی که طول میکشد سفارش به دست مشتری برسد طولانی بوده و شاید آن شخص خیلی زودتر به آن قطعه برای تعمیر ماشین نیاز داشته باشد.)
مرحله دوم: تخصصی کار کردن
یکی از مهمترین ویژگیهای شما که میتواند رقابت ایجاد کند، موضوع تخصصی بودن است. دیجیکالا و یا هر فروشگاه اینترنتی بزرگی که دستهبندیهای فراوانی دارد، به هیچوجه نمیتواند در همه آنها به صورت اختصاصی عمل کرده و خدمات کاملی را ارائه دهد.
یکی از دلایل رشد فروشگاه دیجیکالا وجود نقد و بررسیهای حرفهای در مورد محصولات دیجیتال بود اما با وارد شدن دستهبندیهای جدید، محصولات بیشتر شد و همه آنها مورد بررسی قرار نگرفتند و امروز اگر کسی بخواهد برای مثال از دیجیکالا یک میکروفون حرفهای (و یا هر محصول تخصصی) تهیه کند، نمیتواند پیشنهادهای خوبی را دریافت کرده و حتی مشخصات کاملی را بدست آورد.
به دنبال این باشید که اول چه جور محصولی را میتوانید برای فروش آنلاین تامین کنید، سپس ببینید که فروشگاههای بزرگ و یا به صورت ویژه در این مقاله، دیجیکالا، چگونه در آن عمل کرده است. خود دیجی کالا نیز متوجه نقصهای خودش است و به همین منظور برای وارد شدن به یکی از حوزههای پرطرفدار یعنی پوشاک، تصمیم گرفت یک مجموعه جدید را به نام «دیجی استایل» معرفی کند.
مرحله سوم: بررسی بازار محلی
همانند نیش یا نیچ مارکتینگ که به شما کمک میکند، تخصصیتر فعالیت کنید، بازار محلی نیز یکی دیگر از روشهایی است که بهوسیله آن میتوانید بازار هدف خود را کوچک کنید تا خدمات بهتری را به آنان بدهید. راهاندازی فروشگاه اینترنتی مخصوص یک شهر میتواند بسیار سریع شما را در آن شهر مطرح کرده و سرعت خدماتدهی و ارسالدهی باعث شود، بیشتر مردم به خرید از فروشگاه شما روی بیاورند.
به این موضوع فکر نکنید که همیشه در همان سطح شهر و تعداد سفارشات محدود باقی خواهید ماند، شما پس از ارائه خدمات در یک بازه زمانی و دریافت بازخورد، میتوانید شهرها و منطقههای اطراف شهر خودتان را نیز تحت پوشش قرار دهید و کمکم آن را گسترش دهید. رمز موفقیت شما در این مدل میتواند زمان ارسال سفارشها باشد. اگر بتوانید در کوتاهترین زمان، اجناس با کیفیت را با قیمت مناسب به همشهریان خود تحویل دهید، مطمئنا آنها ترجیح میدهند از این پس از شما خرید آنلاین داشته باشند.
مرحله چهارم: تمرکز بر روی رضایت مشتری
برای رقابت با دیجی کالا و فروشگاه های اینترنتی بزرگ بیشتر تمرکز خودتان را روی افزایش رضایت مشتری قرار دهید. اصولا فروشگته های بزرگ به علت حجم بالای سفارشی که دارند بعضا کالا را دیر به مشتریان خود می رسانند. همچنین به علت همین حجم بالای مشتری توان پاسخگویی به همه ی مشتریان را نداشته و بسیاری از خرید از این فروشگاه ها ناراضی بوده اند. شما می توانید تا زمان بزرگ شدن فروشگاه خود از اینگونه ضعف ها استفاده کنید و حتی در تبلیغات به نقاط قوت خود در خصوص ارسال در موعد مقرر و خدمات پشتیبانی بی نظیر استفاده کنید.
مشتری همهچیز است. اگر آن راضی باشد باز هم از شما خرید میکند. اگر خیلی راضی باشد شما را به دوستان و آشنایان خود پیشنهاد میدهد. اگر دوستان یک مشتری را هم راضی نگه دارید، آنها هم شما را به افراد دیگری معرفی میکنند و این دایره همینطور بزرگتر میشود.
اگر هدف شما تنها کسب درآمد باشد، و پس از پرداخت وجه، مشتری را رها کنید، حتی اگر ۸۰ میلیون نفر هم از شما خرید کنند، سفارش ۸۰ میلیون و یک شما ثبت نخواهد زیرا از شما راضی نبودهاند که بخواهند دوباره خرید کنند. بسته بندی خوب محصول، ارسال سریع و از همه مهمتر ارائه خدمات پس از فروش میتواند بسیار موثر باشد.
مرحله پنجم: بازاریابی محتوا را جدی بگیرید
پس از پشت سر گذاشتن این مراحل، نوبت به افزودن محصولات به سایت است. بازاریابی از طریق محتوا که میتواند کاربر را به محصول علاقهمندتر کند، میتواند یک مزیت رقابتی برای شما باشد. دیجی کالا در ابتدا که تنها محصولات دیجیتال را پوشش میداد، بهخوبی از طریق بازاریابی محتوا مخاطب جذب و سپس آنها را تبدیل به خریدار میکرد. شما نیز برای رقابت با دیجی کالا نیاز دارید بازاریابی محتوا بدانید و صد البته با تولید محتواهای با کیفیت و عالی به استقبال مشتریان بروید.
بازاریابی محتوا شما نباید صرفا برای محصولات شما باشد. شما میتوانید مقالههای مرتبط با حوزه کاری را در قالب مقالههای تاپتن (۱۰ عنوان برتر …)، راهنمای خرید، بررسی و مقایسه چند محصول و… در سایت منتشر کنید تا کاربران بهخوبی با محصولات شما آشنا شده و راحتتر بتوانند خرید کنند.
مرحله ششم: در کنار مشتری باشید
برای رقابت با دیجی کالا باید تک تک مراحلی که دیجی کالا باعث شد در مدت زمان کمی بتواند سریع بین مشتریان خود محبوب شود را طی کنید. در کنار مشتری بودن کاری بود که دیجی کالا از همان اوایل شروع کار سعی بر رعایت آن داشت. این مرحله نیز مشابه مرحله رضایت مشتری، نباید فقط مشتری را تنها تا مرحله پرداخت همراهی کنید. هر کاری که لازم است انجام دهید تا به مشتری نزدیک شوید، هر کاری!! ارسال هدیه به مشتری در اولین خرید میتواند بسیار موثر باشد. اگر هدیه شما بتواند در خریدهای بعدی به مشتری کمک که بسیار عالی است.
اگر محصولی که مشتری خریداری کرده است، نیاز به آموزش و یا راهنمایی دارد، میتوانید آن را به صورت هدیه برای آن ارسال کنید. بستهبندی مناسب و زیبا و یک هدیه میتواند حداقل از بابت خدمات شما، مشتری را راضی کند. همچنین در کنار مشتری باشید، یعنی بتوانید آن را همراه خود کنید. یکی از مرسومترین روشها استفاده از بازاریابی ایمیلی است. وقتی کاربری از شما خرید میکند، ایمیل آن در اختیار شما قرار میگیرد و میتواند با استفاده از تکنیکهای بازاریابی از طریق ایمیل، پیشنهادهای ویژه خود را برای آن ارسال کنید.
مرحله هفتم: دریافت نماد اعتماد
در واقع نماد اعتماد الکترونیکی مشخصه ای به منظور اعتماد سازی کاربران در هنگام مراجعه به سایتها و فروشگاه های اینترنتی می باشد. مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وظیفه اعطای نماد اعتماد الکترونیکی را بر عهده دارد .اعطاء این نماد بعد از دریافت کامل مشخصات و مدارک لازمه و تائید شرایط لازم، صورت می پذیرد .
دریافت نماد اعتماد الکترونیکی فرآیند ساده ای است و حدودا یک هفته زمان می برد. بنابراین نگران دریافت نماد اعتماد الکترونیکی نباشد.
سخن آخر:
در این مقاله سعی کردیم م به ارائه روش هایی بپردازیم که با بکارگیری آن ها می توانید فروشگاه اینترنتی خود را توسعه دهید و مشتریان پروپاقرص خودتان را داشته باشید. در نظر داشته باشید رقابت با فروشگاه های اینترنتی بزرگ، مثلا رقابت با دیجی کالا مستلزم رعایت نکات بسیار زیادی است. هر چند کارهای بزرگ ابتدا با اقدامات کوچک شروع می شوند.
استفاده از این هفت مرحله شما را در رویارویی با چالش هایی که در رقابت با قروشگاه های اینترنتی بزرگ با آن رویرو هستید بیمه خواهد کرد.
- (+98) ایران
دیدگاهتان را بنویسید