آیا قصد دارید کسب و کار سنتی خود را به یک کسب و کار آنلاین تبدیل کنید
فهرست مطالب
- 1 ایده فوق العاده! تبدیل کسب و کار سنتی به کسب و کار آنلاین
- 2 مقدمه
- 3 برند آنلاین خود را نامگذاری کنید
- 4 فهرست موجودی کسب و کار اینترنتی خود را تهیه کنید
- 5 در شروع کسب و کار آنلاین، مشتریان هدف را تعریف کنید
- 6 راهکاری برای تعیین قیمت پیدا کنید
- 7 مجوز فروش آنلاین دریافت کنید
- 8 وبسایت خود را طراحی کنید
- 9 قدم اول: بررسی شرایط کسب و کار برای آنلاین شدن
- 10 قدم دوم: مشخص کردن نوع ارائه خدمات در اینترنت
- 11 قدم سوم: بررسی راههای آنلاین کردن کسب و کار
- 12 قدم چهارم: اجرا و توسعه کسب و کار اینترنتی
- 13 بهترین پلتفرم برای طراحی فروشگاه آنلاین را انتخاب کنید
- 14 تدوین یک برنامه بازاریابی دیجیتال
- 15 تولید محتوا[3] و وبلاگنویسی
- 16 مطالب مرتبط با کسب و کار خود را در رسانههای اجتماعی به اشتراک بگذارید
- 17 نتیجهگیری
ایده فوق العاده! تبدیل کسب و کار سنتی به کسب و کار آنلاین
مقدمه
با گسترس سطح دسترسی مردم به اینترنت، بسیاری از امور روزانه از جمله خرید، از طریق اینترنت انجام میشود. فروشگاههای اینترنتی امروزه سهم قابلتوجهی از بازار خردهفروشی را از آن خود کردهاند و این روند در حال پیشرفت است. اگر مالک یک کسب و کار سنتی هستید، قطعا میدانید که مدیریت یک کسب و کار سنتی یا آفلاین دردسرهای خود را دارد. در یک کسب و کار سنتی مواردی مثل اینکه مشتریان محلی، برند را شما را به خوبی بشناسند، بازدید روزانه مشتریان از محل کسب و کار شما منجر به فروش شود و فروشندگان روز به روز در فروش بیشتر به مشتریان مهارت پیدا کنند، نیاز به مدیریت هوشمندانه و مداوم دارند.
باوجود اینکه برخورداری از مشتریان محلی با تعداد بالا بسیار خوب است، اما اگر کسب و کار سنتی خود را به یک کسب و کار آنلاین تبدیل کنید و نسخه آنلاین آن را هم داشته باشید، حتی میتوانید مشتریان بیشتری را به دست بیاورید و چندین برابر شرایط کنونی پیشرفت کنید.
حتی اگر کسب و کار سنتی شما در شرایط کنونی و ضعیت خوبی ندارد یا شاید رکود اقتصادی سالهای اخیر بر روی آن اثر گذاشته است، میتوانید با ایجاد نسخه آنلاین، فروش خود را بیشتر کنید و کسب و کار خود را از کاهش مشتریان و نابودی نجات دهید.
در یک کسب و کار آنلاین، امکانات بیشماری در اختیار شما دارند که در کارهای سنتی وجود ندارد! شما میتوانید در ابتدا بهترین محصولات خود را آنلاین بفروشید و از مقدار کم شروع کنید و سپس محصولات بیشتری اضافه کنید تا به تدریج و با فراگیری قوانین کسب و کار آنلاین، بتوانید کل کسب و کار خود را از حالت سنتی به آنلاین تبدیل کنید.
در این مطلب راهنمای مناسبی ارائه شده است که میتوانید برای تبدیل کسب و کار سنتی خود به یک کسب و کار آنلاین، از آن استفاده کنید.
برند آنلاین خود را نامگذاری کنید
شما میتوانید از نام برند سنتی خود برای برند آنلاین استفاده کنید که البته با توجه به ترافیک بالای کسب و کارهای آنلاین و نامهای مختلفی که پیش از این ثبت شدهاند، احتمالا نمیتوانید نام دامنه دقیقا مشابه با برند کنونی خود انتخاب کنید. البته به شما توصیه میکنیم که یک نام کاملا متفاوت هم انتخاب نکنید، زیرا ممکن است برند آنلاین خود را از طریق روشهای مختلف مثل بازاریابی دهان به دهان یا بازاریابی پیامکی، به مشتریان قبلی و کنونی خود معرفی کنید و بهتر است نام برند آنلاین شما شباهت زیادی به نام برند سنتی داشته باشد یا حالت تغییریافته آن باشد.
فهرست موجودی کسب و کار اینترنتی خود را تهیه کنید
قبل از راهاندازی یک کسب و کار آنلاین بایستی تمرکز کنید تا هر موردی را که در پشتصحنه لازم است، آماده کنید. به این صورت، وقتی کسب و کار خود را آنلاین میکنید، همهچیز به سرعت پیش خواهد رفت. در مراحل طراحی سایت و درج محصولات در یک فروشگاه آنلاین، نیاز دارید که اطلاعات کاملی از تمام محصولاتی که میخواهید به فروش برسانید را به صورت مکتوب و مستند در اختیار داشته باشید، پس اگر تاکنون این اطلاعات بیشتر در ذهن شما یا درون فاکتورهای خرید و فروش بودهاند، اکنون باید آنها را به صورت لیستهای مناسب برای یک کسب و کار آنلاین تبدیل کنید.
در شروع کسب و کار آنلاین، مشتریان هدف را تعریف کنید
در این نقطه، باید تصویر روشنی از انواع مشتریان هدف خود داشته باشید که احتمالا مشابه با جامعه مشتریان کنونی کسب و کار آفلاین شما خواهند بود ولی ممکن است کمی با گروه آفلاین متفاوت باشند. برای مثال مشتریان هدف آنلاین معمولا هوشمندی بیشتری در خرید دارند و سرعت در خرید از یک سایت برای آنها بسیار مهم است که ممکن است در حالت سنتی چنین مواردی را در نظر نگرفته باشید.
هدف شما باید یافتن کسی باشد که میخواهد آنلاین خرید کند. آیا این فرد همانند مشتری سابق است؟ همچنین باید تصمیم بگیرید که آیا میخواهید طیف خدمات خود را توسعه دهید تا بازارهای هدف جدیدی را پیدا کنید یا همچنان میخواهید به صورت محدود فعالیت کنید؟ هرچه جزئیات بیشتری را در این مرحله در نظر بگیرید، شرایط در ادامه بهتر خواهد بود.
راهکاری برای تعیین قیمت پیدا کنید
بعدازاینکه تکلیف برند، بازار هدف و محصول را روشن کردید زمان آن فرارسیده تا قیمتها را تعیین کنید. ممکن است قیمتهای کسب و کار سنتی آفلاین شما برای تجارت آنلاین مناسب نباشد و برای مثال شما باید هزینههای دیجیتال مارکتینگ و سایر هزینههای کسب و کار آنلاین را در قیمتگذاری لحاظ کنید. بررسی رقبای آنلاین در یافتن راهکار مناسب جهت تعیین قیمت، به شما کمک خواهد کرد. شما باید مالیاتها را نیز حین تعیین قیمت در ذهن داشته باشید.
مجوز فروش آنلاین دریافت کنید
اگر یک فروشگاه تجارت الکترونیکی راهاندازی میکنید تا کالاهای سنتی خود را به صورت آنلاین بفروشید، به طور معمول به یک مجوز فروش نیاز دارید که دریافت تابع قوانین هر کشور است. دولت هر کشور جهت جمعآوری مالیات فروش، ممکن است شما را ملزم کند که مجوز فروش بگیرید. زمانی را صرف مطالعه انواع مجوزهای کسب و کار آنلاین کنید تا بهتر بدانید که چه نوع ملاحظات قانونی و مالی دیگری را باید رعایت کنید.
وبسایت خود را طراحی کنید
هنگامیکه یک سایت را برای تبدیل کسب و کار سنتی خود به یک کسب و کار آنلاین طراحی میکنید، هزاران گزینه در اختیار دارید. باید دقت کنید که در دنیای کسب و کارهای دیجیتال، هر نوع طراحی متناسب با نوعی از محصولات است. اگر شما سایت خود را با وردپرس طراحی میکنید و از قالبهای آماده[1] این سیستم مدیریت محتوا استفاده میکنید، باید قالب آماده و طراحی گرافیکی متناسب با کسب و کار خودتان را پیدا کنید. برای مثال فرض کنیم سایت شما در مورد فروش لوازم جانبی موبایل است، در این صورت باید طراحی آن چیزی مشابه با سایتهایی باشد که محصولات دیجیتال میفروشند و اگر از قالب سایتهایی استفاده کنید که مبلمان و دکوراسیون میفروشند، سایت زیبا و متناسبی نخواهید داشت. علاوه بر ظاهر سایت باید به موارد بسیار زیاد دیگری مثل ناوبری خوب، سرعت سایت و بهینهسازی آن برای موتورهای جستجو هم توجه داشته باشید.
برای آنلاین کردن کسب و کار سنتی خودتان، نیاز دارید که چهارقدم زیر را برای خودتان مشخص کنید:
قدم اول: بررسی شرایط کسب و کار برای آنلاین شدن
در اولین مرحله باید شرایط کاری خودتان را بسنجید. آیا کسب و کار سنتی شما پتانسیل آنلاین شدن را دارد یا خیر؟
برای مثال یک سری شغلها نمونه آنلاین موفقی در هیچکجای دنیا ندارند. مثلا تعمیرگاه خودرو و فروشنده لوازم فنی خودرو نمیتوانند به کسب و کار آنلاین موفقی تبدیل شوند.
چون زمانی که کسی ماشینش خراب می شود ، باید به صورت حضوری به تعمیرگاه برود.
البته این مشاغل می توانند مراحل بازاریابی اینترنتی را برای خودشان استفاده کنند.
قدم دوم: مشخص کردن نوع ارائه خدمات در اینترنت
در دومین مرحله باید ببینید که خدمات شما بهچه شکل است. آیا میخواهید محصولی را به صورت مستقیم عرضه کنید و یا قصد ارائه خدمات به صورت آنلاین را دارید. برای مثال فروشندگان شهری که یک جنس را به صورت مستقیم به مشتری میفروشند، میتوانند بهآسانی با راهاندازی یک فروشگاه اینترنتی، کالاهای خود را در سایت قرار دهند.
قدم سوم: بررسی راههای آنلاین کردن کسب و کار
شما برای تبدیل کسب و کار سنتی خود به کسب و کار آنلاین، نیاز به یک بستر تحت وب دارید. امنترین، توصیهشدهترین و با اعتبارترین روش، داشتن و راهاندازی یک وبسایت اینترنتی است.
البته اینجا باید بگویم که ایجاد یک پیج در اینستاگرام، باعث سرعت در رشد تبلیغات و بازاریابی شما می شود، و حتی در برخی مدل های کسب و کار اصلا نیاز به وب سایت نیست مانند فروش پوشاک به صورت آنلاین در اینستاگرام.
قدم چهارم: اجرا و توسعه کسب و کار اینترنتی
وقتی سه مرحله قبلی را به خوبی بررسی کردید و آماده شدید برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی خودتان، نوبت به انتخاب پلتفرم و سایر نیازمندی های کسب و کار اینترنتی می رسد.
اگر کسب و کار شما وب سایت محور است به دامنه و هاست و یک وب سایت نیاز پیدا می کنید.
اگر کسب و کار شما بر مبنای شبکه اجتماعی است، ایجاد یک پیج در اینستاگرام و یا سایر شبکه های اجتماعی نیاز شما است.
بهترین پلتفرم برای طراحی فروشگاه آنلاین را انتخاب کنید
اگر کسب و کار شما در زمینه فروش محصولات باشد، معمولا نیاز دارید پلتفرمی داشته باشید که بتوانید محصولات خود را بر روی آن به فروش برسانید. قطعا شما مشغله زیادی دارید و اکنون باید علاوه بر مدیریت کسب و کار آفلاین، کسب و کار آنلاین خود را هم راهاندازی و مدیریت کنید و به همین علت به پلتفرمی نیاز دارید که صفر تا صد فرآیند فروش و انبارداری محصولات در آن قابل پیادهسازی باشد.
شما به سیستمی نیاز دارید که فرآیند گزارش موجودی، درج محصول و نمایش آن به مشتری، انتخاب و فیلترکردن راحت محصولات از سوی مشتریان، روند سفارش، پرداخت و ارسال کالا را ساده کند و همه این موارد را به صورت یکپارچه و ساده در اختیار شما قرار دهد. یک گزینه عالی برای کسب و کار رو به رشد شما، استفاده از پلتفرم ووکامرس است که یک افزونه در سیستم مدیریت محتوای وردپرس است و سایتهای فروشگاهی زیادی از آن استفاده میکنند و قطعا میتواند برای شروع کار شما در راهاندازی یک کسب و کار آنلاین هم مفید باشد.
تدوین یک برنامه بازاریابی دیجیتال
تاکنون باید تصویر روشنی از برند تجاری آنلاین، مشتری احتمالی، نیازهای آنها و آنچه شما برای حل مشکلات آنها عرضه میکنید، به دست آورده باشید. اکنون باید بدانید که تمام تحقیقاتی که انجام دادید وقتی به نتیجه میرسند که راهکارهای بازاریابی دیجیتال خود را اجرا کنید. شناخت افرادی که محصولات یا خدمات خود را به آنها عرضه میکنید، عامل مهمی برای موفقیت یک برنامه فروش است و باید روی آنها تمرکز کنید تا بتوانید کسب و کار خود را با موفقیت راهاندازی کنید. جذب ترافیک به وبسایت و افزایش تعداد بازدیدکنندگان برای یک کسب و کار آنلاین اهمیت حیاتی دارد. شما باید هر کاری انجام دهید تا ترافیک و بازدیدها را به سمت کسب و کار آنلاین خود، هدایت کنید.
تبلیغات کلیکی[2]، هنوز روش بسیار محبوبی برای تبلیغ محصولات یا خدمات شما هستند. اگر میخواهید مخاطبان را بهتر هدفگیری کنید به تبلیغات کلیکی فیسبوک یا گوگل، مراجعه کنید و بودجهای را برای این کار در نظر بگیرید. همچنین میتوانید از موفقترین روش بازاریابی دیجیتال یعنی تولید محتوا و به روزترین روش جذب مخاطب یعنی شبکههای اجتماعی استفاده کنید که به دلیل اهمیت بالایی که دارند، در بخشهای بعدی، مطالب مختصری در مورد آنها آورده شده است.
تولید محتوا[3] و وبلاگنویسی
شما باید یک برنامه منظم برای نوشتن مطالب سایت و وبلاگ در مورد محصولات خود و ویژگیهای آنها داشته باشید و به این شکل مخاطبین هدف را به سایت خود جذب کنید. در ابتدا درباره سوابق تجارب قبلی، داستان تأسیس و علت شروع کسب و کارتان در حوزه آنلاین، مطالبی را بنویسید. اگر ترافیک سایت شما آهسته آهسته افزایش پیدا میکند و زمان کافی برای تولید محتوا در اختیار ندارید، میتوانید نویسندگان محتوا را استخدام کنید تا محتوای جذابتری برای شما، تولید نمایند.
مطالب مرتبط با کسب و کار خود را در رسانههای اجتماعی به اشتراک بگذارید
شما باید بدانید که مشتریان هدف شما معمولا از کدام رسانه اجتماعی بیشتر استفاده میکنند؛ مثلا اگر به صورت آنلاین قصد فروش محصولاتی مثل کیف زنانه را دارید، شبکه اجتماعی اینستاگرام که مخاطبین زن زیادی در آن فعال هستند و بر مبنای اشتراک تصویر هم هست، شبکه اجتماعی مناسبی برای شما است و یا اگر در زمینه فروش خدمات صنعتی فعالیت دارید، شبکه اجتماعی مثل لینکدین برای بازاریابی B2B گزینه مناسبی محسوب میشود. شما باید کمپینهای تبلیغاتی جذاب و ادامهداری را در شبکه اجتماعی موردنظر خود اجرا کنید تا تعداد مخاطبین کسب و کار آنلاین جدید خود را افزایش دهید و با این کار به افزایش آگاهی از برند خود در بازار کمک کنید.
نتیجهگیری
با توجه به افزایش روزافزون کسب و کارهای آنلاین در سراسر دنیا، اغلب مالکین کسب و کارهای سنتی یا آفلاین هم به دنبال ورود به این حوزه جدید کسب و کار برای افزایش سودآوری خود یا نجات کسب و کار سنتی خود از ورشکستگی هستند. برای ورود به هر حوزهای ابتدا باید قوانین بازی را بدانید و سپس اقدام مناسب را انجام دهید. در این مطلب سعی کردیم برخی از نکات اساسی در راهاندازی یک کسب و کار آنلاین را با شما به اشتراک بگذاریم. راهاندازی یک کسب و کار آنلاین فرآیند بسیار تخصصی و پیچیدهای است که نیازمند سالها ممارست و تجربه است ولی هیچ گاه برای شروع دیر نیست. کسی چه میداند، شاید شما در آینده مالک یکی از بزرگترین کسب و کارهای آنلاین باشید.
[1]– Ready templates
[2]– Paid click ads
[3]– Content writing
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
چقدر خوبه که الان تو اینترنت همه جیز رو میشه پیدا کرد. قبلا باید کلی میگشتیم تا کسی رو پیدا کنیم که بهمون چیزی یاد بده یا مثلا واسه لوله بازکنی برچسب ها رو زیر و رو میکردیم که آیا یه آدم مطمئن واس چاه بازکنی پیدا میشه یا نه ولی الان دیگه از شیر مرغ تا جون آدمیزاد تو اینترنت هست. از اطلاعات عمومی ساده گرفته تا انواع آموزش های فنی و… رو میشه از تو اینترنت پیدا کرد. سوال اینه که میشه به همه اطلاعاتی که توی نت پیدا میشه اعتماد کرد؟ بهرحال بعضی چیزا مثل سلامت، موضوعات مهمیه..
ممنون از توجه شما و نکاتی که ارائه دادید.
متاسفانه فضای اینترنت همانطور که میتونه خیلی به ما در ارائه خدمات کمک کنه همونقدر هم میتونه خطرناک باشه و برای اعتماد به یک کسب و کار در فضای مجازی و یا یک مطلب منتشر شده نکاتی وجود داره که حتما در قالب یک مقاله در همین سایت منتشر میکنیم.
موفق باشید.