شناخت رقیب و راه های مقابله با رقبا در فروش اینترنتی
شناخت رقیب
هر کسب و کاری در دنیای تجارت رقیب دارد، و ما باید در این دنیای پرهیاهوی تجارت رقبامون را بشناسیم و بتوانیم راهکاری برای کسب و کارمان داشته باشیم.
رقباتون رو جدی بگیرید. مهم نیست محصول شما چقدر عالی و کمیاب است. مهم نیست که چقدر فکر می کنید در میدان بازی بی رقیب هستید. حتی اگر در محدوده ی شما هیچ کسب و کاری مانند شما وجود نداشته باشد، باز هم رقبایی دارید. هر کسب و کاری رقبایی دارید. در این ویدئو میخواهم در مورد شناخت رقیب صحبت کنم و رقیب شناسی کنیم.
هر کسب و کاری با سه نوع رقیب مواجه است
1. رقیب مستقیم
رقیب مستقیم که از پلتفرم های آنلاین و موسسات دیگر شروع میشود، در واقع رقیب های مستقیم کسانی هستند که همنوع کسب و کار شما را دارند. کسب و کارهایی که محصولات یا خدماتی مشابه شما دارند و در منطقه جغرافیایی شما هستند. بنابراین برای افزایش سهم خودتان در بازار، باید به این فکر کنید که چگونه میتوانید رقبای مستقیم را از میدان به در کنید. مثلا اگر شما شرکت بیمه دارید، رقیب مستقیم شما سایر شرکت های بیمه هستند.
2. رقیب غیر مستقیم
رقیب غیر مستقیم سایر موانعی هستند که باعث میشوند افراد از آموزش استفاده نکنند و خودشان را با آنها درگیر کنند، در واقع رقیب های غیرمستقیم چیزهایی هستند که باعث میشود توجه مشتری احتمالی از روی کسب و کار شما کمتر شود.
بعضی اوقات سینما، استادیوم فوتبال، تلویزیون رقیب های غیر مستقیم یک کسب و کار آموزشی هستند.
یعنی موضوعاتی که مشتری احتمالی شما را درگیر می کنند، و باعث میشوند که مشتری احتمالی به دوره آموزشی که شما دارید عرضه می کنید توجهی نکنند.
شما یا فروش را به این رقبا می بازید یا در فروش با آن ها سهیم میشوید، این رقبا سهم محصولات فرعی را از آن خودشان کرده اند. برای افزایش سهم مشتری، باید به این موضوع فکر کنید که رقبای غیر مستقیم، در فروش کدام دسته از محصولات از شما بهتر عمل کنند.
برای بدست آوردن سهم خودتان از بازار در رقابت با این رقبا نباید مشتری شما به سراغ رقبای غیر مستقیم شما بروند. مثلا اگر شما فروشنده موبایل هستید تمام لوازم جانبی و سایر محصولات فرعی یک موبایل را ارائه دهید تا سهم بیشتری از بازار را داشته باشید.
3. رقبای پنهان
هیچ کس مجبور نیست محصولات شما را بخرد، در واقع یکی از بزرگترین موانع بر سر راه خرید و در نتیجه یکی از بزرگترین رقبای پنهان شما، تمایل مشتری به این است که جایگزینی برای آنچه می فروشید پیدا کند، یا به جای خرید محصول شما، خودش برای رفع نیازش راه حلی پیدا کند.
مثلا اگر کسب و کار شما فروش بیمه است، رقبای غیرمستقیم که باعث میشوند مشتری از خرید خودش منصرف شود. به این صورت که مشتری به فکر پرداخت قبض ها، شهریه ها، پس انداز بیفتد و از خریدش منصرف بشود.
اگر بخواهم این موضوع را ساده کنم باید بگویم که مشتری اگر آن چیزی که میخواهد را در محصول شما پیدا نکند، حتی حاضر است از خرید خودش چشم پوشی کند.
برای افزایش سهمتان از فرصت های بازار، ببینید رقبای شما کجا مخفی شدند، بعد از آن هم بیایید راه هایی برای ساده سازی، افزایش رضایتمندی و افزایش ارزش از محصول خودتان را پیدا کنید.
این رقبای پنهان، رقیب سرسخت شما در بازار و صنعت شما هستند .
“شاید رقابت خیلی آشکار نباشد، ولی همیشه وجود دارد.”
شما به عنوان صاحب کسب و کار، می بایست رقیب های مستقیم و غیر مستقیم خودتان را شناسایی کنید و ببینید که در برنامه بازاریابی خودتان چطور میتوانید با این رقبا وارد رقابت شوید.
حالا از شما میخواهم بپرسم که تا حالا نشستید بنویسید که رقبای مستقیم و غیر مستقیمتان چه کسانی و چه چیزهایی هستند؟
لطفا در قسمت نظرات تجربیات خودتان را از شناخت رقیب با ما و کاربران به اشتراک بگذارید و بنویسید که کسب و کارتان چیه و رقیب مستقیم و غیرمستقیم کسب و کار شما چی هست؟
شما چه رقبای پنهانی در کسب و کارتان دارید؟
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
- (+98) ایران
با سلام در مورد رقیب که در یک پاساژ کار کامپیوتر می کنیم بصورت کامل برای از میان برداشتن آن بصورت کامل توضیح دهید واقعا من ور شکست شده ام
با تشکر