بازاریابی محتوا چیست و چه کاربردی در کسب و کار دارد؟
فهرست مطالب
- 1 بازاریابی محتوا چیست و چه کاربردی در کسب و کار دارد؟
- 2 محتوا چیست و چه فرمت هایی دارد؟
- 3 استراتژی محتوا چیست؟
- 4 ویژگی های استراتژی بازاریابی محتوا
- 5 بازاریابی محتوا چیست؟
- 6 کانال توزیع چیست؟
- 7 تاثیر بازاریابی محتوا روی کسب و کار
- 8 ارزش و جایگاه تولید محتوا
- 9 تفاوت های بازاریابی محتوا و تبلیغات
- 10 اصول بازاریابی محتوایی
- 11 سخن آخر:
بازاریابی محتوا چیست و چه کاربردی در کسب و کار دارد؟
بازاریابی محتوا یکی از مهمترین بخشهای دیجیتال مارکتینگ است. بازاریابی محتوا یکی از رویکردهای استراتژیک بازاریابی و توسعه کسب و کار است که بر تولید و توزیع محتوای ارزشمند، مرتبط و سازگار با اهداف برندها متمرکز شدهاست. بازاریابی محتوا به دنبال جذب، حفظ و تعامل با مخاطبانی است که به وضوح تعریف و شناخته شده هستند. این عمل با هدف هدایت کاربران برای انجام اقداماتی سود ده صورت میگیرد.
در این مقاله به اصول بازاریابی محتوا میپردازیم.
لطفا تا انتهای این نوشته با من همراه باشید.
محتوا چیست و چه فرمت هایی دارد؟
به هر فایلی که شما در سایت یا شبکه های اجتماعی به کاربران ارائه دهید، محتوا می گویند. این فایل میتواند متن (مقاله، خبر، داستان و…)، تصویر (عکس، آلبوم، گالری تصاویر، اینفوگرافیک، آیکون، طرح لایهباز)، ویدیو (فیلمهای بلند و کوتاه، فیلم آموزشی، تبلیغاتی و…) و یا صوت (موسیقی، فایل صوتی آموزشی، پادکست) باشد.
استراتژی محتوا چیست؟
استراتژی تعریفی کلی تر از بحث تولید محتوا است.
تا به امروز دیدگاهها و نظرات مختلفی، دربارهٔ استراتژی محتوا بیان شده است، اگر بخواهیم پی دلیل آن باشیم به این جواب خواهیم رسید، که هر کس استراتژی مربوط به خودش را با استفاده از تجربیات قبلی دارد!
همانند فرماندهان جنگ هیچ وقت با استراتژی کپی یا مشترک جنگ نمیکنند! آنها استراتژی مربوط به خودشان را دارند، در استراتژی محتوا نیز همینگونه است، و اینکه بهترین استراتژی برای کسب و کار ممکن است بدترین استراتژی برای کسب و کار باشد.
در حقیقت شما وقتی برای کسب و کار خودتان یک برنامه میریزید که باید این سری محتوا را تولید کنم، این مقالات را ترجمه کنم، مقاله را در شبکههای اجتماعی و سایر فضاهای وب منتشر کنم و… در اصل دارید یک برنامه استراتژی محتوا یا Content Strategy میریزید.
ویژگی های استراتژی بازاریابی محتوا
به طور کلی می توان ویژگی های استراتژی بازاریابی محتوا را به سه دسته تقسیم کرد:
1- بالا رفتن فروش
2- کاسته شدن هزینه ها
3- وفاداری بیشتر مشتریان
بازاریابی محتوا چیست؟
در واقع نوعی از بازاریابی درونگراست که به فرایند تولید و به اشتراکگذاری محتوایی که باعث حفظ مشتریان قبلی و بدست آوردن مشتریان جدید میپردازد.
وقتی قصد دارید یک محصول خود را به فروش رسانده و یا بخواهید از طریق محتوا مشتری جذب کنید و یا مشتریهای گذشته را وفادار کنید، میتوانید از بازاریابی محتوا استفاده کنید. بازاریابی محتوا یکی از زیرشاخه بحث استراتژی محتوا است.
کانال توزیع چیست؟
کانال توزیع جایی است که محتوا در آن منتشر میشود. مثلا کانال توزیع محتوا متنی میتواند یک سایت یا وبلاگ باشد. کانال توزیع محتوای تصویری میتواند رسانههای اجتماعی مثل اینستاگرام باشد. محتوای ویدیویی هم به همین شکل میتواند در سرویسهای اشتراک ویدیو مثل یوتیوب منتشر شود.
تاثیر بازاریابی محتوا روی کسب و کار
هر کسب و کاری بر منبای یک موضوع خاص شکل میگیرد و شما با تولید محتوا در آن حوزه میتوانید بدون صرف هزینه برای تبلیغات مستقیم، مشتری جذب کنید.
مثل دیجی کالا که با بازاریابی محتوا مشتریان زیادی را جذب خودش کرد و یا دهها فروشگاه دیگر که با این نوع بازاریابی، کلی مشتری جذب کسب و کار خودشان کردند.
ارزش و جایگاه تولید محتوا
وقتی کاربران از طریق موتورهای جستجو به سایت شما نیایند، مشتریای هم نخواهد آمد و تا ابد هم شما نمیتوانید هزینه تبلیغات کنید. پس برای اینکه مشتریان اولیه را وارد سایت خودتان کنید نیاز به محتوا دارید تا اولین ورودی ها و ترافیک را داشته باشید.
محتوا سازی میتواند کسب و کار شما را نجات بدهد، شما میتوانید با هزینه های بسیار کم بازاریابی محتوا انجام دهید و مشتریان زیادی را از این طریق در شبکه های اجتماعی و سایت خودتان جذب کنید.
تفاوت های بازاریابی محتوا و تبلیغات
بازاریابی محتوا سه تفاوت عمده نسبت به تبلیغات دارد.
1- محتوا را در رسانههای تحت مالکیت خود پخش میکند. چنانچه این محتوا در رسانهای که خریداری شده پخش شود به آن تبلیغات گفته میشود. مانند تبلیغات پیامکی.
2- استراتژی بازاریابی محتوا بیشتر جذبکننده است تا تهاجمی، محتوا هرگز مزاحمت ایجاد نمیکند بلکه باعث جذب افراد میشود. همچنین بازاریابی محتوا رابطه علت و معلولی ندارد و همچنین اندازهگیری نتایج معمولاً کار دشواری است. بازاریابی محتوا یکی از ابزارهای متنوعی است که به وسیله آن میتوان پیام را به مشتری ارسال و آنها را برای خرید متقاعد کرد.
3- تفاوت دیگر بازاریابی محتوا زمان بر بودن و پر هزینه بودن آن نسبت به تبلیغات میباشد.
اصول بازاریابی محتوایی
اگر زمانی تبلیغات هرچند برای مدت کوتاه میتوانست مزیتی رقابتی باشد و موجب ایجاد یا افزایش سهم بازار شود و فروش را گسترش دهد، امروز برای بسیاری از شرکتها و سازمانها، صرفاً عامل دور نماندن از رقابت است. وقتی چند تولیدکننده بزرگ محصولات یا خدمات مشابه، همگی تبلیغ میکنند، تبلیغ کردن مشتری جدیدی نخواهد آورد. اگرچه ممکن است تبلیغ نکردن، مشتریهای فعلی را از دست ما بگیرد.
بنابراین در بلند مدت هزینههای بازاریابی محتوا به مراتب کمتر از هزینههای تبلیغات خواهد بود.
1- تبلیغ نکنید!
محصولات خود را تبلیغ نکنید. برای مثال وقتی ۲۰ محصول دارید و در مورد همه آنها خوب نوشتهاید کسی به شما اعتماد نمیکند، تبلیغ با بازاریابی محتوا فرق دارد و شما باید در بازاریابی محتوا جوری بنویسید که مخاطب احساس نکند که شما می خواهید این محصول را به او بفروشید.
2- بیطرفانه و منطقی بنویسید
خود را به عنوان یک فروشنده و کاربر را به عنوان مشتری نبینید. ابتدا در مورد محصول و یا چیزی که میخواهید در موردش مقاله بنویسید بهخوبی اطلاعات کسب کنید و سپس آنها را برای کاربران شرح دهید. این از بیطرف بودن اما منطقی نوشتن به این مورد اشاره دارد که دید همهجانبه داشته باشید. اگر یک محصول ویژگیهای بدی نیز دارد آنها را هم بنویسید تا مشتری به صورت کامل در مورد کیفیت محصول آگاهی داشته باشد.
3- ساده و حرفه ای بنویسید
مطلب شما باید ساده و برای همه کاربران قابل فهم باشد اما این به این معنی نیست که شکسته و یا خودمانی نوشته شود، بلکه منظور از ساده بودن، نوع مطالبی است که بیان میشود.
من خود سعی میکنم در این نوع پست ها و مقاله ها، اصل سادگی را رعایت کنم و این ساده نوشتن و حفظ نوع نگارش بسیار سخت است.
4- جامع بنویسید
سعی کنید کاربر را در سایت نگه دارید. وقتی شما در مورد یک موضوع مطلب کوتاهی مینویسید، طبیعتا نمیتوانید همه موارد را در آن مطرح کنید، پس کاربر وقتی جوابش را پیدا نکند سایت شما را بسته و به سراغ سایر نتایج جستجو میرود.
سعی کنید به شکلی جامع بنویسید که مخاطب قصد رفتن به سایت دیگری را نداشته باشد.
5- نتیجه گیری کنید
بهتر این است که در مقالات و محصولات خودتان حتما نتیجه گیری داشته باشید، البته شما میتوانید جمع بندی را در انتهای محتوای خودتان داشته باشید.
6- پیشنهادهای هوشمندانه بدهید
در یک مقاله که با هدف بازاریابی محتوا نگارش میشود نباید وسطش یک بنر بگذارید و بنویسید، برای خرید محصول اینجا کلیک کنید. این مورد اصلا ارتباطی با بازاریابی محتوا نداشته و یک مدل «تبلیغ نویسی» است. شما میتوانید قسمتهای مختلف متن که مربوط به محصولات است را به صفحه خرید محصول لینک دهید.
سخن آخر:
در این مقاله سعی کردم یک بررسی کلی روی بازاریابی محتوا و نحوه نوشتن شما داشته باشیم، اگر سعی کنید این موارد را در بازاریابی محتوا و محتوانویسی خودتان رعایت کنید در کمترین زمان به اولین مشتریان خودتان در کسب و کار اینترنتی و سایت و شبکه های اجتماعی خواهید رسید.
- (+98) ایران
دیدگاهتان را بنویسید