7 نکته طلایی برای پیدا کردن یک ایده کسب و کار اینترنتی
فهرست مطالب
پیدا کردن ایده کسب و کار اینترنتی
چطور به بهترین ایده برای راهاندازی کسب و کار اینترنتی برسیم؟ اصلا بهترین ایده کسب و کار اینترنتی چیه؟ این ها سوالاتی هستند که قصد دارم در این پست بهش بپردازم. اگر می خواهید در حوزه کسب و کارهای آنلاین موفق باشید، باید ایده پولسازی برای کسب و کار خود انتخاب کنید. مشکل اینجاست که پروسه ایده یابی برای کسب و کار به نظر کار سخت و پیچیده ای می آید. از ان مهمتر اینکه قبل از ما بسیاری از سایت ها و کسب و کارهای دیگر بازار را گرفته اند و دیگر سهمی برای موفقیت ما نیست.
قبل از شروع بهتون بگم که قرار نیست در این مقاله ایدهای معرفی کنم!
-ای بابا گرفتی مارو؟ نه والا…
اما “می خواهم به صورت کلی به شما بگویم برای پیدا کردن ایدهی مناسب برای کسب و کار اینترنتی از چه فرمولی استفاده کنید.”
ایده های مناسب برای کسب و کار
در حال حاضر بیش از ۴۳ هزار کاربر جدید به اینترنت در ایران اضافه میشوند.
این آمار منتشر شده، مربوط به آماری که ابتدای سال ۲۰۱۹ بر اساس اطلاعات سال پیش یعنی ۲۰۱۸ آماده شده است.
وقتی این تعداد کاربر روزانه به اینترنت اضافه شود، یعنی هر روز حجم مشتریان احتمالی شما هم بیشتر می شود. حجم کاربران سرویسهای شما هم بیشتر می شود.
چطور بهترین ایده برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی را در این بازارهای پولساز پیدا کنید؟
فراموش نکنید که بهترین ایده کسب و کار اینترنتی، الزاما به معنی این نیست که آن ایده اولین باشد، یا رقبایی برای آن ایده وجود نداشته باشد. اتفاقا وجود رقبا بسیار عالی است. وقتی در حوزه مورد نظر شما رقبا و سایت های دیگری در حال فعالیت هستند، یعنی آن ایده پولساز است. یعنی آن در آن حوزه نیاز و تقاضا وجود دارد.
با من همراه باشید تا با یک مثال در حوزه خیاطی براتون از فرمول پیدا کردن ایده مناسب صحبت کنم:
1- بررسی نیاز
اولین طرح برای رسیدن به یک ایده، میتواند از نیازها ساخته شود. بسیاری از کسب و کارها و یا خدمات آنلاینی که هماکنون در دنیا فعالیت میکنند، بر اساس نیازهای جامعه ساخته شدهاند. بخشی از نیازها توسط خود کسب و کارها ایجاد میشود
بررسی نیاز یعنی اینکه دقیقا خودتان را جای کسی قرار دهید که مثلا برای اولین بار می خواهد خیاطی یاد بگیرد. چه چیزی نیاز دارد؟
چه چیزهایی را باید از ابتدا بداند تا بتواند شروع کند.
چه ابزاری را برای کار نیاز دارد که باید تهیه کند و موارد دیگری از این دست موضوعات.
2- رفع مشکل سرویسهای فعلی
مورد بعدی که میتواند به شکل دادن ایدهی شما کمک کند، «رفع مشکل سرویسهای فعلی». یک سری ایده های کسب و کار اینترنتی از دل یک کسب و کار دیگر بیرون میآید .یعنی اینکه ببینید همکاران و رقبا در سایتهای مربوط به خیاطی چه نقطه ضعفی دارند، چه مشکلاتی دارند. این را میتوانید هم بهعنوان یک کاربر عادی وقتی وارد سایت می شوید متوجه شوید هم بهعنوان یکی از مشتریان. مواجه شدن با یک سرویس بد، اتفاق بسیار خوبی برای افراد خلاق است زیرا میتوانند با رفع نقص آنها مدل بهتر آن را ارائه دهند.
مثلا شما میآیید در سایت می بینید که بخش برش پارچه یا انتخاب مدل پارچه و اینها را اصلا توضیح ندادهاند و بیشتر به مرحله دوخت پرداختهاند. شما میتوانید با آگاهی از این ایراد در سایت دیگر، سایت و کسب و کار خودتان را کاملتر ارائه کنید و به آن موضوعات هم بپردازید. البته توجه داشته باشید که این مسئله زمانی برای رسیدن به ایده کسب و کار اینترنتی جواب میدهد که ایراد رقیب بسیار بزرگ و یا بسیار مهم باشد. آنالیز دقیق شما از رفتار کاربران آنها، فاکتوری کلیدی برای پیدا کردن این مشکل است. شما باید بهخوبی رفتار کاربران و نظرات آنها را دنیال کنید تا بتوانید به دید و درک درستی برسید.
3- ترکیب کردن طرحها
ترکیب کردن طرحها هم برای کاملتر ارائه کردن ایده خیلی موثر است.
ترکیب کردن ایدهها و طرحهای مختلف باهم یکی از روشهای ایده کارآفرینی است. بسیاری از افرادای که امروزه در دنیا بهعنوان کارآفرینهای موفق فعالیت میکنند، ایدههای مختلف را در زمان درست در کنار هم قرار دادهاند. بسیاری از ایدههای آفرینی از همین مورد خلق میشوند. برای مثال ایده شکلگیری شبکههای اجتماعی مختلف به این صورت بوده است. هر کدام از این سرویسها، ویژگیهای مثبت یک سرویس را بر میداشتند و کنار ویژگی مثبت یک سرویس دیگر قرار میداند، به همین ترتیب یک کسب و کار جدید شکل میگرفت که نسبت به دو سرویس قبل برتری داشت.
مثلا فرض کنید یک سایت خیاطی داریم که مدل آموزشی دارد. کلی مطلب و مقاله در مورد همهچیز در خیاطی آماده کردهایم. حالا یک سایت دیگر هم داریم که میاد و طرح و الگو برای خیاطی میفروشد. مدل کاملتر ایده شما میتواند این باشد که یک سایت دو منظوره داشته باشید. یعنی هم بخش آموزش داشته باشید و خیاطی را یاد بدهید و هم یک بخش فروشگاهی داشته باشید برای فروش طرح و الگو.
یا اینکه بعدا میتوانید اگر خودتان لباسی، پیراهنی، مانتویی چیزی آماده میکنید را در سایت قرار بدهید و سفارش بگیرید.
7 نکته برای پیدا کردن ایده کسب و کار اینترنتی
یکی از شاخههای کسب و کار که چندین سال است در ایران پر رونق شده است، کسب و کار های آنلاین یا همان اینترنتی هستند. کسب و کار های اینترنتی به دلیل داشتن پتانسیل رشد و مقیاس پذیر بودن، میتوانند چندین برابر کسب و کارهای دنیای واقعی درآمدزا باشند.
پس با دانستن مزایای اینکه کسب و کار اینترنتی میتونه فرصت مناسبی باشه این 7 مورد را حتما در نظر داشته باشید:
1- شناخت ویژگیهای خودتان
اگر ابتدای راه هستید و تازه میخواهید یک کسب و کار داشته باشید، باید در اولین قدم با خودتان آشنا شوید. یک کاغذ و قلم در دست بگیرید و هرچیزی که میدانید در آن تخصص دارید را بنویسید. همه شاید همین اولین قدم را جدی نگیرند و بگویند که چیز خاصی نمیدانند، اما یادتان نرود که شما (حداقل) یک چیزی را میدانید که یک شخص دیگر آن را ندانسته و به آن نیاز دارد. فرمول ابتدایی هر کسب و کاری به این شکل است.
۲– هدفگذاری
سپس باید هدفهای خود را پیدا یا بهبیان بهتر، هدفهای خود را مشخص کنید. شما در نظر خود، نهایت آن کسب و کار در نظر بگیرید. یعنی اگر میخواهید یک وب سایت مثلا آموزش خیاطی راه اندازی کنید، مراحل رشد خود را تا بالاترین سطحها پیشبینی کنید.
۳– شناخت و آنالیز بازار
در اصل در این مرحله شما تنها باید بدانید طرحی که برای کسب و کار اینترنتی ریختهاید (برای مثال همان خیاطی) چه جایگاهی در وب فارسی دارد. وب فارسی هم منظور تنها سایتهای فارسی زبانی هستند که در این موضوع خاص فعالیت میکنند.
اولین و ابتدایی قدم برای شناخت بازاری که میخواهید وارد آن شوید، گوگل داتکام است. تنها کافی است کلمات کلیدی کسب و کار خود که برای یک سایت خیاطی میتواند «آموزش خیاطی» باشد را در گوگل جستجو کنید تا با سایتهایی که تا کنون در مورد این موضوع مطلب نوشتهاند، آشنا شوید.
4- بالا بردن دانش و مهارتهای فردی
همان موقع که تخصص خود را پیدا میکردید، باید به این مورد هم توجه کنید، که آیا واقعا بر روی آن موضوع تسلط دارید یا به صورت نصفه و نیمه و غیرحرفهای آن میشناسید. در این مرحله در شروع کسب و کار اینترنتی باید با قدمی محکم وارد شد. یعنی اگر در کار خود حرفهای نیستید، نمیتوانید هم به خوبی آموزش و یا سرویسهایی را ارائه دهید.
۵– کسب اطلاعات در مورد پیشنیازها
جدا از کسب دانش در مورد تخصص موردنظر که در پاراگراف قبل مطرح شد، شما نیاز به کسب اطلاعات در مورد یک سری پیشنیازها نیز هستید. برای شروع و راه اندازی کسب و کار اینترنتی باید اطلاعاتی در مورد پیشنیازهای آن مانند هاست، سرور، دامنه، پنلهای مدیریت سرور، سیستمهای مدیریت محتوا (CMS مانند وردپرس) و… داشته باشید. این موارد برای شروع کسب و کار الزامی هستند و اگر خودتان میخواهید وارد مسیر کسب و کار و کارآفرینی باشید، باید آنها را یاد بگیرید.
6- برنامه ریزی کسب و کار
وقتی همه مراحل را پشت سر گذاشتید، قبل از استارت نهایی باید یک برنامهریزی برای کسب و کار اینترنتی و آنلاین خود داشته باشید. این مورد تقریبا مشابه استراتژی دیجیتال بوده با این تفاوت که در مقیاس کوچکتری باید انجام شود. برنامهریزی کاملا با هدفگذاری فرق میکند. در برنامه زیری شما باید لیست کارهای روزانه، هفتگی و همچنین مقالات و یا فعالیتهایی که باید انجام دهید را مشخص کنید.
۷– اجرا و توسعه
اجرا و راه اندازی شاید یکی از مهمترین بخشهای یک کسب و کار اینترنتی باشد. بارها حتی در وب فارسی هم ثابت شده که داشتن یک طرح و ایده کسب و کار خاص برای موفقیت کافی نیست، بلکه باید آن را به خوبی پیاده کنید. ایدههای تکراری تاکنون بارها به بهترین شکل توسط افراد بهکار گرفتهشدهاند و بهخوبی توانستهاند از پس آن بربیاییند. پس اصلا به خاطر یک طرح و ایده خاص، خود را بالاتر از سایر کسب و کارها ندانید، نوع پیاده سازی و اجرا ایده مهم است.
سخن آخر:
تا اینجا سه فرمول که می تواند به شما کمک کند تا ایده مناسب برای کسب و کار پیدا کنید را با شما در میان گذاشتم، اما برای اینکه بهتر بتوانید ایده کسب و کار اینترنتی خودتان را پیدا کنید باید بیایید بازار هدف را تا جایی که می شود کوچک کنید و در اصطلاح نیچ مارکتینگ کنید.
که در مقاله ای جامع در رابطه با نیچ مارکتینگ و مزایاش صحبت کردم.
خیلی از کاربران فکر می کنند که پیدا کردن ایده مناسب، کار پیچیده ای است. در حالیکه با ترکیب این سه فرمول می توانید ایده های خیلی زیادی پیدا کنید.
همچنین به این نکته توجه داشته باشید تا زمانی که ایده خود را اجرا نکرده اید، هیچ کاری نکرده اید.
پیدا کردن ایده خوب کار ساده ای است، منتهی اجرا کردن آن به مراتب کار پیچیده تری است.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
- (+98) ایران
ممنون از مطالب مفید و کاربردیتون
ممنون از همراهی شما