روش تامین کالا در کسب و کارهای اینترنتی چگونه است؟
فهرست مطالب
انواع روش های تامین کالا در کسب و کارهای آنلاین
اگر تصاویری از درون فروشگاههای بزرگ مانند آمازون و یا حتی دیجیکالا را دیده باشید، با انبارهای بسیار بزرگی روبرو میشوید. انبارهایی با کلی محصول و البته تعداد زیادی نیرو انسانی که مشغول به کار هستند. با دیدن این تصاویر ممکن است این تصور به وجود بیاید که همه فروشگاههای اینترنتی باید چنین تجهیزات و امکاناتی برای انبارداری داشته باشند؟! روش تامین کالا در این فروشگاه ها چگونه است؟
ولی شما برای شروع نیازی به اینها ندارید. فروشگاههای اینترنتی بزرگ اینچنینی، امروز به این نقطه رسیدهاند و در ده-پانزده سال گذشته اصلا چنین نبودند. شما نباید کسب و کار و وضعیت «امروز» خودتان را با «امروز» بزرگترین فروشگاههای اینترنتی مقایسه کنید.
برای تامین کالا در فروشگاه اینترنتی میتوانید از چند روش اقدام کنید، پس با من همراه شوید:
۱_ خرید مستقیم، فروش مستقیم
یکی از روشهای مرسوم در فروشگاههای اینترنتی جهت تامین کالا، خرید مستقیم یک سری کالا از بازار و نگهداری آنها جهت فروش است. در این حالت میتوانید سود خوبی از فروش محصولات بدست آورید. به این نکته توجه کنید که شما نمیتوانید به اندازه موجودی فروشگاههای اینترنتی محصول تهیه کنید. بنابراین در اولین مرحله باید تنها بر روی یک سری کالای خاص تمرکز کنید و آنها را تهیه کنید.
با توجه به هزینه های نگه داری، بستهبندی و ارسال، می توانید درصدی سود بر روی هر کالا بکشید. در این حالت شما کاملا بر روی محصول نظارت دارید. می توانید با کیفیتترین محصولات را انتخاب کنید. با بهترین بستهبندی آنها را ارسال کنید. و از همه مهمتر موجودی خود را کاملا مدیریت کنید.
بعد از تهیه و تامین کالا به این شکل، شما هزینه کل آنها را پرداخت کردهاید، و باید با تکنیکهای بازاریابی آنها را در اینترنت و سایت فروشگاهی خود به فروش برسانید.
باید یادآوری کنم که این روش مشکلاتی هم به همراه دارد. اول اینکه شما باید در اولین مرحله هزینه کنید و محصولاتی را از پیش، خریداری کنید.
شاید نتوانید از پس فروش آنها بربیایید و ضرر کنید.
۲_ همکاری در فروش با فروشندگان سنتی
در این حالت شما میتوانید به فروشندگان سنتی یا همان مغازهها و فروشگاههای سطح شهر مراجعه کنید. و از آنها بخواهید که با شما همکاری کنند. در واقع اجازه دهید تا آنها تامین محصول و کالا را برعهده بگیرند. شما فروشگاه اینترنتی خود را دارید و محصولاتی که با فروشنده محلی هماهنگ کردهاید را در سایت قرار میدهید. این وظیفه و توانایی شما است که با استفاده از روشهای بازاریابی محتوا محصولات را به افراد معرفی کنید و سپس به فروش برسانید.
در این شیوه شما باید با هماهنگی کامل فروشنده، مدام موجودی کالاها را چک کنید. در صورت خرید محصول توسط مشتری، باید با فروشنده تماس بگیرید تا محصول را برای شما ارسال کند. سپس شما سایر مراحل بستهبندی و ارسال به مشتری را باید انجام دهید.
سود و درآمدزایی شما در این روش به توافق و همکاری شما با فروشنده بستگی دارد. در واقع شما باید از فروشنده این درخواست را داشته باشید که در ازای فروش محصولات فروشگاهش به شما درصدی از فروش را بدهد. یا در حالت دیگر، محصولات را با قیمت کمتر از حالت فروش عادی به شما تحویل دهد. شما از ادامه دار شدن سفارشات میتوانید درآمد از طریق فروشگاه اینترنتی خود داشته باشید.
۳_ خرید از عمده فروشی و عمده فروشها
در این روش، اگر فروش شما از یک سری کالاها زیاد بود، می توانید از طریق همان فروشنده با عمده فروشها آشنا شوید. یا همچنین از طریق شرکتهای تولیدکننده هم می توانید اطلاعات مراکز اصلی پخش را بدست آورید.
با پیدا کردن عمده فروشها در حوزه کاری خود می توانید محصولات را قیمت بسیار مناسب خریداری کنید. و در فروشگاه آنلاین خود بهفروش برسانید. تامین کالا به این شکل می تواند در صورت دریافت سفارش زیاد، بیشترین سود را برای شما داشته باشد.
در این حالت با توجه به تعداد سفارشات نیاز به انباری برای نگهداری کالاها دارید.
در همین ابتدای کار بزرگترین حالت ممکن و مقیاس بزرگ را درنظر نگیرید. همهچیز مرحله به مرحله رخ خواهد داد. و همانطور که اشاره شد شما یک شبه به انبار با ظرفیت انبار شرکت های بزرگ محصول نیاز پیدا نخواهید کرد.
ممکن است کالای شما گوشی موبایل باشد و حجم کمی داشته باشد. یا ممکن است بخواهید کیسها و قطعات سختافزاری را بفروشید. با توجه به مدل محصول و تعداد آن در این روش تامین کالا، ممکن است به زیرساختهایی برای انبارداری نیاز داشته باشید.
۴_ تامین محصول به روش دراپ شیپینگ
روش تامین محصول دراپ شیپینگ یک مدل با ریسک بالا است. در این حالت شما هیچ کالایی تامین نمیکنید. در واقع چیزی نمیخرید و موجودی انبار شما صفر است. اما در سایت خود لیست کاملی از محصولاتی که توان تامین آنها را دارید را وارد میکنید.
و مخاطبان محصولات را تهیه می کنند و تامین کننده، محصول را به دست مشتری می رساند. با توجه به قیمت محصولات، درصدی سود روی آنها محاسبه می کنید و محصولات را با قیمتهای خود منتشر میکنید.
هر موقع کاربری در سایت و یا پیج از شما خرید کند، و هزینه را پرداخت کند، شما آن کالا را تهیه می کنید و برای مشتری می فرستید. تامین کالا به شکل دراپ شیپینگ ریسک زیادی به همراه دارد. اول قیمت محصولات می تواند در بازههای زمانی مختلف متفاوت باشد و مدیریت آن به این شکل چندان آسان نیست.
از طرف دیگر بحث موجودی کالاها نیز پیش میآید. ممکن است کاربر به شما هزینه محصول را پرداخت کند اما شما با توجه به عدم موجودی کالا در بازار دیگر نتوانید آن را تامین کنید. دراپ شیپینگ با توجه به تعریفی که امروزه دارد و حرف لیست محصولات و قرار دادن دایرکتوری محصول مطرح میشود، چندان مدل موفقی برای تامین کالا و محصول در فروشگاه اینترنتی نیست.
اما اگر از تکنیکهای بازاریابی مثل نیچ مارکتینگ استفاده کنید، میتوان به دراپ شیپینگ هم برای تامین محصول توجه کرد. در واقع میتوان با نیچ مارکتینگ محصول، دراپ شیپینگ دایرهی محصولات را محدود کرد تا کنترل بهتری روی آن داشت.
۵_ مارکتپلیس: (Market Place) بازارچه آنلاین
در واقع مارکتپلیس یا همان بازارچه آنلاین یک مدل کسب و کار است و صرفا روش تامین کالا نیست. شما می توانید از این مدل بازاریابی در کسب و کار خود استفاده کنید. در واقع در حالت مارکتپلیس شما فروشنده نیستید. بلکه می توانید با فروشندگان و تامینکنندگان کالا همکاری کنید. به آنها پنلی برای فروش بدهید و همه آنها محصولاتشان را در آنلاین شاپ شما قرار دهند. وظیفه شما در این حالت بیشتر به مدیریت و بازاریابی محصول خلاصه میشود. مارکتپلیس برای شروع کار توصیه نمیشود. زیرا سایت و پیج شما، و در اصل برند شما ارزش چندانی برای تامینکنندگان ندارد که بخواهند با شما همکاری کنند.
اما زمانی که در فروش اینترنتی توانستید به جایگاهی برسید، همانند بسیاری از فروشگاههای اینترنتی می توانید مدل تک فروشندگی را به مارکتپلیس یا بازارچه تغییر دهید. بزرگترین فروشگاه اینترنتی ایران یعنی دیجیکالا هم جهت رشد و افزایش سهم بازار، با اضافه کردن فروشندگان مختلف به مارکتپلیس تبدیل شد.
سخن آخر:
لازم نیست که همیشه شما به فکر راه اندازی کسب و کارتان با حداکثر امکانات باشید، یا از همان ابتدا بدانید از چه شیوه ای برای تامین کالا در کسب و کار خود استفاده نمایید. بعضی اوقات شما می توانید با دستان خالی وارد کسب و کارهای اینترنتی شوید، فقط کافیست یک مدل کسب و کار خوب را برای خودتان انتخاب کنید و از این طریق کسب درآمد کنید.
- (+98) ایران
دیدگاهتان را بنویسید