چرا مردم از پرداخت پول بیشتر به برندها نمی ترسند؟
فهرست مطالب
پرداخت پول بیشتر به برندها
دلیل پرداخت پول بیشتر به برندها چیست؟
شما بهای بیشتری برای برندها پرداخت می کنید، در حالی که می دانید دارید برای برندینگ پول پرداخت می کنید، اما به هر حال باز هم این کار را می کنید.
در واقع اقدام شما برای انتخاب یک برند برای خرید و پرداخت بهای بیشتر نسبت به سایر رقبا،واکنش شما نسبت به استراتژی آن برند است. استراتژی برند برنامه ای بلندمدت و مسیر راهی است که برای مشتری خلق ارزش و برای سازمان ها وجه تمایز ایجاد می کند. یعنی ایجاد و توسعه پایدار مزیت رقابتی کار اصلی استراتژی برند است. این برنامه کلان نیاز به وجوه تمایز اساسی و همچنین برنامه زمانبندی شده نیاز دارد.
مهمترین دلیل برای اینکه یک مشتری محصول یا خدمت شرکت شما را در برابر رقیبتان انتخاب می کند، وجه تمایز برند است و همین مزیت رقابتی برند هست که مسیر نوآوری، خلاقیت، بهره وری و تعالی کیفیت را برای مدیران جهتدار می کند.
واقعا چرا پول بیشتری برای برندها پرداخت می کنیم؟
دلیل اول: احساس رضایت
شما برای رضایت از خودتان پول بیشتر پرداخت می کنید نه رضایت از محصول، و این موضوع باعث پرداخت پول بیشتر به برندها می شود.
یعنی اینکه برای ایجاد احساس بهتر به لحاظ روانشناختی تصمیم می گیریم که یک محصول برند تهیه کنیم.
در اصل اینطوری به نوعی خودمان را داریم تایید می کنیم.
رضایتمندی مشتری یکی از مهمترین اهداف هر کسب و کار برای موفقیت بیشتر است. رضایتمندی بیشتر مشتری، یعنی مشتری بیشتر و مشتری بیشتر و راضی تر یعنی کسب و کار پر رونق تر و موفق تر!
بهتر است بدانید که افزایش رضایت مشتری یکی از عوامل موثر در ایجاد حس وفاداری مشتری بوده و متضمن دوام تعاملات مشتری با کسب و کار شما خواهد بود. از این رو، می توان گفت که رضایت مشتری، مهمترین گام در جهت کسب وفاداری مشتری به شمار می رود.
شاید به زبان آوردن رضایت مشتری ساده باشد. اما زمانی که به صورت عملی و واقعی شما تلاش کنید مشتری شما از شما راضی و خوشحال باشد مشکلات آغاز می شود.
دلیل دوم: حساسیت به قیمت
یکی دیگر از دلایل پرداخت پول بیشتر به برندها این است که ما نسبت به قیمت های مختلف حساسیت داریم. هر فردی یک حساسیت روی محصولات خاص دارد، حساسیت شما نسبت به یک دسته بندی محصول، باعث بالا رفتن قیمت آن محصول می شود.
شما باید برآورد کنید که مشتریانتان به چه شکلی نسبت به قیمت حساس هستند. برای این کار می بایست به بررسی مجموعه ای از علایم کیفی در مورد حساسیت مشتریان به قیمت بپردازید. تقاضا، در محصولاتی که برای مصرف کننده از ضرورت برخوردار است، نسبت به تغییرات قیمت حساسیت کمتری از خود نشان می دهد، زیرا که مصرف کننده با وجود افزایش قیمت، همچنان به خرید این محصولات ادامه می دهد.(مانند نان که قوت غالب می باشد)
به عبارت دیگر، افزایش قیمت در یک محصول و خدماتی که به مراتب از اهمیت کمتری برخوردار است، مصرف کننده را از تهیه یا خرید آن محصول یا خدمات باز میدارد، چون هزینه ی فرصت خرید آن خیلی بالا خواهد رفت.
قیمت در شرایط فعلی بازار، به عنوان یکی از مهمترین فاکتورها، رفتار مشتریان را به شدت دچار تغییر کرده است و با توجه به فضای فوق رقابتی بازار، مشتریان برای رفع نیازها و خواستههایشان دارای حق انتخاب های متفاوت و متنوعی هستند.
در این وضعیت، گروهی از مشتریان برای خرید به شدت به قیمت کالاها و خدمات حساس هستند و بعضا نارضایتی خود از قیمت را در مواجهه با فروشندگان به زبان میآورند. در ادامه درباره ۳ راهکارمهم اشاره خواهیم کرد که باعث میشود مشتریان حساسیت کمتری نسبت به قیمت پیدا و خرید خود را نهایی کنند.
دلیل سوم: خلاقیت و کیفیت
قیمت برند وقتی بالا می رود که یک توجیه قیمتی وجود داشته باشد.
وقتی یک شرکت همیشه خلاقیت و کیفیت را در خدمات و محصولاتش ثابت می کند، شما همیشه حاضر هستید قیمت بالایی را برایش پرداخت کنید.
نکته مهمی که کسبوکارها باید رعایت کنند، همراستایی و ارائه کالا و خدمات همزمان با کیفیت بالا در همه رسانهها و محیطهای آنلاین و آفلاینی که در آن حضور دارند، است. دلیل این کار فقط یک موضوع مهم است: مشتریان در هرمحلی که با کسبوکار، کالاها و خدمات شما تماس پیدا کنند، در ذهن خود یک ارزشی را برای کسبوکار شما در نظر میگیرند و آن تماس ممکن است نقطه قضاوت مشتریان برای خرید از شما چه به صورت حضوری و چه به صورت آنلاین قرار گیرد. پس یکی از اقدامات مهم کسبوکارها باید تمرکز بر روی نقاط تماس مشتریان با کسبوکار و کالاها و خدمات خود باشد.
دلیل چهارم: وجه تمایز
شما معمولا آماده اید تا بابت تفاوت، پول پرداخت کنید.
شما اغلب پول بیشتری برای یک برند پرداخت می کنید که باعث ایجاد تفاوت شما با سایرین می شود.
از جمله سیاست های رایج برندها این است که عملکرد یکدیگر را مورد استفاده قرار می دهند. با این حال برای موفقیت، شما نیاز به تفاوت هایی با سایر رقبای خود خواهید داشت.
برندگرایی نخستین بار در عرصه اقتصاد با هدف اطمینان از کیفیت کالا بوجود آمد. تولیدی هایی که سابقه و دانش و تجربه بالاتری داشتند روی کالای خود مارک یا مهری می زدند تا مشتری بداند این کالا از نظر کیفیت توسط فلان تولیدی یا کارخانه معروف ضمانت می شود و محصول آن ها را خریده است.
کسی که برای برند پول می پردازد در اصل علاوه بر پرداخت هزینه تمام شده کالا هزینه تبلیغات فراوانی که در عرصه بین الملل برای مطرح شدن این برند صورت گرفته را نیز پرداخت می کند. بر اساس تحقیقی که در اواخر دهه نود میلادی صورت گرفت حدود نود درصد هزینه ای که برای خرید لوازم آرایشی در جهان پرداخت می شود، شامل هزینه های تبلیغات و برندینگ آنهاست و تنها ده درصد پول پرداخت شده شامل هزینه تمام شده کالا می باشد.
دلیل پنجم: حس اعتماد
شما به برندها اعتماد دارید. وقتی قیمت خوبی برای یه برند پرداخت می کنید می دانید که یک تجربه کامل و لذت بخش را می خرید نه یک محصول.
اعتماد به برند مهمترين ويژگي يك برند مي باشد . سرمايه گذاري روي برند به صورت سرمايه گذاري بر روي تبليغات از طريق تشويق شركتها به صداقت در ادعاهايشان در مورد محصول ، پايه اي براي اعتماد برند است. همچنين سازگاري استراتژيهاي آميخته بازاريابي با اهداف بيان شده و ثابت ماندن استراتژيها در طول زمان و شفافيت عملكرد نيز بر اعتماد برند مي افزايد. در نهايت اعتماد برند باعث كاهش ريسك ادراک شده توسط مشتري هنگام خريد كالا و هزينه كسب اطلاعات توسط او براي خريد آن و همچنين كيفيت ادراک شده توسط او را نيز تحت تاثير قرار مي دهد. اين سه عامل باعث مي شود مطلوبيت مورد انتظار مشتري از خريد كالا افزايش يافته و او ترغيب به خريد برند شود . مطلوبيتي مورد انتظار است كه زيربناي ارزش ارائه شده به مشتری باشد .
اطمینان و اعتمادسازی سنگ بنای هر گونه ارتباطات برند است ، درست مانند ارتباطاتی که ما هر روزه در زندگی خود داریم ، اگر هیچ گونه حس اعتماد و اطمینانی وجود نداشته باشد ، هیچ ارتباطی نیز به وجود نخواهد آمد و پایدار نخواهد ماند . امروزه دیگر مشتریان مانند افرادی که در عصر صنعتی زندگی می کردند و تنها ویژگی های کارکردی و تکنیکی شرکت ها و محصولات برایشان مهم بود ، نیستند بلکه امروزه این احساسات مشتریان نسبت به یک شرکت و محصولات و خدمات آن است که بر فرآیند خرید و وفادار نمودن آنها تاثیر گذار است .
ایجاد برندی مبتنی بر یک یا چند احساس برای موفقیت در بازار بسیار موثر است چرا که برخی از احساسات می تواند محرکی برای خرید مشتری باشد . با این حال ، ایجاد یک برند احساسی به آسانی انتخاب یک احساس توسط مدیر بازاریابی ، تبلیغ درباره آن و در نهایت افزایش فروش مبتنی بر آن نمی باشد !
حس اعتماد به برند در مشتریان از طریق تحقیقات بازار امکان پذیر است. شما با استفاده از این تحقیقات می توانید راه های خاص ارتباط با مشتریان خود را شناسایی کرده و اثبات کنید که برند شما به طرز قابل باوری مورد اعتماد مشتریان است . در این راستا بسیاری از برندها نیاز به ایجاد دلیلی برای القای حس اعتماد به مشتریان خود دارند . بدین معنا که آنان باید در خدمت یا محصولی که ارائه می دهند دلیلی را پیدا کنند که بر اساس آن مشتریان بتوانند به برند حس اعتماد داشته باشند. بنابراین ، شما باید بر روی درک انتظارات مشتریان خود کار کنید.
ایجاد اطمینان در مشتریان احتمالی
تحقیقات بازار باید با این پرسش از مشتریان آغاز شود که آنان چه انتظاری از برند شما دارند ؟ سپس باید در مورد تجاربی سوال شود که موجب شده است آنان اعتماد خود را به برندهای رقیب از دست بدهند و یا اعتمادشان به آنها افزایش یابد و براساس این تحقیقات می توان فرصت ها و تهدیدات موجود را در رابطه با حس اطمینان بخشی به برند خود شناسایی کنید .
به عبارت دیگر شما در این مرحله متوجه خواهید شد که مشتریان چه چیزی را می خواهند و سپس همان را به آنها منتقل می کنید. نکته ای که برای مدیران بازاریابی در این بحث وجود دارد این است که آن ها باید این تحقیقات را به طور مستمر قبل از راه اندازی کمپین بازاریابی ، تعمیم و توسعه برند خود اجرا کنند تا انتظارات مشتری از آن برند را دریابند.
در غیر این صورت ، این موارد ممکن است حس اعتماد مشتری به برند را تخریب یا کمرنگ کند و بازگشت دوباره این احساس بسیار مشکل است . همچنین شما باید از تحقیقات بازار در کنار رسانه های اجتماعی جهت ارزیابی شهرت برند و اطمینان از کسب اعتماد مشتریان خود استفاده کنید.
ایجاد اطمینان در مشتریان احتمالی و جلب اعتماد آنان سختترین کار برای کسانی است که کالا یا خدماتی را برای عرضه در بازار دارند. میگویم سختترین کار است بخاطر آنکه پیش از هر اقدامی در خصوص آن ، باید بسیار درباره آن فکر کرد و پس از تعیین استراتژی ، تکنیکها و تاکتیکهایی را آزمود و نهایتاً با برخورداری از یک ثبات رویه آن استراتژی را به اجرا گذاشت.
جلب اعتماد مشتری راههای مختلفی دارد و با توجه به نوع کالا یا خدماتی که ارائه میکنید ، می توانید استراتژیهای مختلفی را به کار برید.
اما یک سری از کارها به نوع کالا یا خدماتی که ارائه می دهیم بستگی ندارد و به نوعی جزو اصول ایجاد اطمینان در مشتری و جلب اعتماد او به شمار می آید . یکی از راههای جلب اعتماد مشتری این است که دلیل قانع کننده و مشتری پسند برای مشتری داشته باشیم.
سخن آخر:
خدمت رسانی مناسب به مشتری نیازمند همراهی و حمایت توسط ارتباطات بسیار قوی است. فراهم کردن محتوای ارزشمند در اشکال مختلف برای مثال؛ یک مقاله مناسب، تیپ ها، خدمات به روز، پیشنهادات ویژه می تواند مشتری را بیش از پیش راضی کند و وی را وفادار نگهدارد.
امروز یک سوال دارم که حتما می خواهم به آن پاسخ بدهید:
آیا بخاطر یک برند حاضر هستید پول بیشتری پرداخت کنید؟
لطفا دلیلتان را در قسمت نظرات برایم بنویسید.
- (+98) ایران
دیدگاهتان را بنویسید