داستان سرایی در اینستاگرام و تکنیک های پیاده سازی آن
فهرست مطالب
داستان سرایی در اینستاگرام
داستان سرایی در اینستاگرام، یکی از برترین تکنیکهای تولید محتوا در صفحات اجتماعی است. به همین دلیل بسیاری از پیجهای بیزینسی در اینستاگرام سعی دارند تا با روشهای مختلف، یک سناریو جذاب را برای کاربران خود ایجاد کرده و با ایشان ارتباط برقرار کنند. البته دانستن این نکته نیز اهمیت دارد که فالورهای حساب کاربری یک کسب و کار در اینستاگرام، به دنبال یافتن تجربههای جدید و دیدن یک شخصیت جذاب از آن برند در شبکههای مجازی هستند. همه کارشناسان باور دارند که استوری در اینستاگرام، یکی از راهکارهای موثر در برقراری ارتباطات با کاربران است. قصه گویی در اینستاگرام یا استوری تلینگ میتواند به عنوان یک استراتژی مطمئن برای جذب کاربر مورد استفاده قرار بگیرد.
به عنوان مثال با تعریف کردن داستان موفقیتها و شکستهای کسب و کار خود، به راحتی می توانید مسیر اعتمادسازی در اینستاگرام را برای کسب و کار خود هموار کنید. به همین دلیل قابلیت داستان سرایی در اینستاگرام میتواند علاوه بر افزایش جذابیت پستها، آگاهی کاربران فضای مجازی از برند شما را نیز گسترش دهد.
چرا همه قصه های شما رو گوش می کنند؟
داستانها یک زبان جهانی هستند که همه، صرف نظر از گویش، زادگاه یا میراث، میتوانند آن را درک کنند. داستانها تخیل و اشتیاق مخاطبان را نیز تحریک میکنند. داستان پردازی فرآیند استفاده از واقعیت و روایت برای برقراری ارتباط با مخاطبان است. برخی از داستانها واقعی هستند و برخی برای تبیین بهتر پیام اصلی ساختگی یا بداهه هستند.
در داستان سرایی حرفه ای شوید، و از داستان گویی خود درآمد کسب کنید.
داستان سرایی در اینستاگرام کلید ورود به مغز و قلب مخاطب است.
داستان ها وقتی سراغ ارتباطات و یادگیری بشر می آیند ابزارهای بسیار مهمی می شوند.
ذهن ما بطور غریزی طوری طراحی شده که به داستانها گوش دهد و با آنها ارتباط برقرار کند.
این کار اعصاب رو آروم می کند، و غده های هورمونی رو ماساژ می دهد.
ذهن ما آگاهانه به داستان ها توجه می کند، و بخاطر همین حقیقت است که خیلی از بازاریابان این حقیقت رو درک کردند و از آن استفاده می کنند.
۳ بخش اصلی داستان سرایی در اینستاگرام
بهصورتکلی، هر داستان باید دارای سه بخش:
ابتدایی یا مقدمه، بخش میانی و بخش پایانی باشد.
در بخش ابتدایی باید شخصیتهای اصلی و فضای داستان را توضیح دهید، که این شخصیت میتواند یک کاراکتر باشد.
در بخش میانی، باید مشکلات داستان را مطرح کنید، و شما در داستان سرایی باید بتوانید به دنبال یک حل یک مسئله یا مشکل باشید.
و در انتها، باید داستان را به نحوی بهپایان برسانید که مخاطب بتواند راهحل مشکلاتش را پیدا کند.
و داستان شما در ذهنش باقی بماند.
داستان ها نقش مهمی را میتوانند در بازاریابی محتوای ما انجام دهند، در این مقاله شما را با نقاط مثبت داستان سرایی آشنا کردم.
6 اصل که برای یک قصه و داستان خوب نیاز است.
اگر بتوانید این 6 مورد را در داستان خود به خوبی جای دهید، میتوانید برای همیشه در ذهن مخاطب و مشتریانتان بمانید.
اصل اول: شخصیت یا کاراکتر (قهرمان و تبهکار)
شما باید بتوانید در داستان سرایی یک شخصیت بوجود بیارید، این شخصیت میتواند یک قهرمان یا یک تبهکار باشد.
اصل دوم: مشکل (مسئله ای که پیش آمده)
بعد از ایجاد شخصیت میتوانید مسئلهای که با آن مواجه بودید را به عنوان یک مشکل مطرح کنید.
اصل سوم: راهنما (شخصی یا چیزی که کمک کند مشکل را حل کنند)
در این مرحله شما باید توسط قهرمان یا همان کاراکتر داستان بتوانید راه حل اولیه را برای رفع مشکل پیدا کنید.
اصل چهارم: برنامه (طرح اولیه برای غلبه بر مسئلهی پیش آمده)
در این مرحله قهرمان یا کاراکتر داستان شما باید یک طرح برای رفع مشکل ارائه بدهد.
اصل پنجم: عمل (قدمی واضح و دقیق برای غلبه بر مشکل)
در این مرحله باید گامهای عملی و واضح برای حل مشکل و یا مسئله انجام بدهید.
اصل ششم: نتیجه (مشکل در نهایت حل شده و موفقیت تجربه میشود)
و در نهایت شما نتیجه را توسط قهرمان داستان خودتان، به مخاطبین اعلام میکنید.
استفاده از این 6 اصل در داستان سرایی میتواند به شما کمک کند که در قالب یک داستان، به صورت مرحله به مرحله مخاطبین خودتان را به نتیجه نزدیک کنید، و همزمان با ایجاد یک داستان، که در آن مشکل مخاطب یا خودتان را حل کردید، در ذهن مخاطب برای مدت طولانی باقی بمانید.
ویژگی های یک داستان سرایی خوب در اینستاگرام
کلماتی مانند «خوب» و «بد» به نظر کاربران مربوط هستند. اما چند مؤلفه غیرقابل انکار وجود دارد که یک تجربه داستان گویی عالی را برای خواننده و گوینده ایجاد میکند.
سرگرم کننده هستند:
داستانهای خوب خواننده را علاقهمند و درگیر میکنند و آنها مشتاقانه منتظر قسمتهای بعدی هستند.
آموزشی هستند:
داستانهای خوب کنجکاوی را تحریک میکنند و به دانستههای آنها اضافه میکنند.
جهانی هستند:
داستانهای خوب برای همه ملیتها قابل فهم هستند و احساسات و عواطف آنها را درگیر میکنند.
به خاطر سپرده میشوند:
چه از طریق طنز، غم و یا الهام؛ داستانهای خوب در ذهن خواننده
داستانها مفاهیم انتزاعی و پیچیده را ساده میکنند:
خیلی اوقات ما برای درک ایده جدید، دچار سردرگمی میشویم. داستانها به درک این مفاهیم کمک خواهند کرد.
داستانها با تحریک احساسات مردم، الهام بخش هستند و به آنها انگیزه میدهند.
داستانها الهام بخش و انگیزه دهنده هستند:
داستانها به برندها جلوه انسانی میدهند و به برقراری ارتباط برندها با مردم کمک میکنند.
داستانها مردم را دورهم جمع میکنند:
داستانها مردم را به هم میرساند و باعث ایجاد یک اجتماع میشود.
6 پیشنهاد برای داستان سرایی
در ادامه با 6 پیشنهاد موثر که داستان شما را متقاعد کننده تر کند آشنا خواهید شد، پس با من همراه باشید…
1- شخصی سازی کنید.
داستان را از دیدگاه خود یا فرد دیگری (با ذکر نام او) بیان کنید. این داستانها تاثیرگذاری بیشتری دارند. سعی کنید داستان را بهگونهای نقل کنید که راوی داستان، تا جایی که ممکن است مانند مشتریان، کاربران، یا خوانندگان با دغدغهها و نگرانیهای مشابه با آنها به نظر برسد.
۲– احساسات و عواطف را به داستان اضافه کنید.
داستانی که نقل میکنید، باید منجر به یک عکسالعمل احساسی از طرف خواننده شود. این احساس میتواند حس نوستالژی، خنده، تحسین و یا حتی ترس باشد.
3- سناریویی پیشنهاد دهید که حلال یک مشکل باشد.
شما میتوانید ترسها، تردیدها و مشکلات مردم را در داستانهای خود بیان کرده و در ادامه، به محصولات و خدمات خود بهعنوان برطرفکننده آن مشکلات اشاره کنید. این ترفند، یکی از بهترین راههای بازاریابی است.
4- مانند یک روزنامهنگار فکر کنید.
در سال ۲۰۱۱، بازاریابان شرکت نیسان (Nissan) متوجه شدند که تبلیغات آنها در برقراری ارتباط با مخاطبان، موفق عمل نکرده است. بنابراین، این شرکت یک آزمایشگاه محتوا ایجاد کرد و روزنامهنگاران سابق را استخدام کرد تا با پیدا کردن دادههای مورد نیاز، داستانهایی جذاب برای مردم و رسانههای اجتماعی ایجاد کنند.
۵– داستان خود را با ارائه دادههای دقیق اعتبار ببخشید.
داستان هایی که دارای دادهها و آمارهای دقیقی است، برای آن دسته از مخاطبانی که همه مسائل را از دیدگاه منطقی بررسی میکنند، بهترین گزینه است. این داستانها، دلایل منطقی و قانعکنندهای را برای خرید محصولات یا خدمات شما به مخاطبان ارائه میدهند.
۶– یک ماجراجویی هیجانانگیز برای مخاطبین خود فراهم کنید.
داستان برند خود را به گونهای بیان کنید که گویی خواننده در این سفر با شما همراه بوده است. به عنوان مثال، اگر شرکت شما توسعهدهنده تکنولوژیهای مدرن است، داستان های کوتاهی درباره تاریخچه تکنولوژی و شیوه توسعه آن در نظر بگیرید و به مخاطبین آموزش دهید.
چند نکته مهم درباره داستان سرایی در اینستاگرام
نکتهی بسیار مهم در داستان سرایی کسب و کار، شناخت دقیق مخاطب هدف است. اینکه مخاطب هدف ما به لحاظ جنسیت، سن و سال، تحصیلات، سطح درآمد، جایگاه اجتماعی، علایق و غیره چگونه تعریف میشود. و بر اساس پرسونای مخاطب تعریف شده میتوانیم داستان را بگونهای بازگو کنیم تا علایق، آرزوها و ترسهای مخاطب تعریف شدهی ما را هدف بگیرد.
حجم داستان به فضایی بستگی دارد که محتوا در آنجا به اشتراک گذاشته میشود. داستانی که در صفحه فروش محصول استفاده میشود میتواند طولانی و با جزئیات بیشتر باشد اما اگر همین داستان را بخواهیم در شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام استفاده کنیم طبیعتاً باید حجم کمتری داشته باشد. در اینگونه موارد میتوان برخی گامها را بصورت خلاصه و بدون جزئیات بیان کرد. البته گامهای دوم و چهارم اهمیت بسیاری دارند و تمرکز بر این دو گام باید بیشتر از سایر بخشها باشد.
جزئیات در بیان یک داستان کسب و کار اهمیت بسیاری دارند و نباید از این مورد غافل بود. در واقع تفاوت یک داستان کسب و کار عالی با یک داستان معمولی در پرداختن به جزئیاتی است که میتواند داستان را برای مخاطب باورپذیر کند و او را به لحاظ احساسی با کسب و کار ما درگیر کند. هر چقدر جزئیات داستان انسانیتر باشد و بر جنبههای احساسی تمرکز کند، شانس تاثیرگذاری داستان کسب و کارمان را افزایش میدهد.
و نکته پایانی در نگارش یک داستان کسب و کار اثربخش، غیر قابل پیش بینی بودن آن است. میتوان از یک شروع غافلگیر کننده استفاده کرد تا مخاطب تا اواسط داستان کنجکاو بماند و نتواند مسیر دقیق آن را پیشبینی کند. مثلاً در ابتدای داستان بجای بیان مشکلات آشکار میتوان از تجربهی آن مشکل کمک گرفت.
سخن آخر
تفکر داستان محور در بازاریابی، خصوصا داستان سرایی در اینستاگرام شما را به فروشنده بهتری تبدیل میکند. این ترفند باعث میشود که مخاطب شما را از یاد نبرد، اما درعینحال به راههایی که محصولات یا خدمات شما میتوانند مشکلات را حل کند، بیشتر توجه داشته باشند.
خواه داستان شما یک صفحه باشد یا بیست صفحه، ده دقیقه باشد یا شصت دقیقه، باید یک پیام اصلی داشته باشد.
آیا داستان شما در حال فروش یک محصول است؟ خدماتی را توضیح میدهد؟ یا در حال پاسخ به سوال پرتکرار از مخاطبانتان است؟
نکته داستان شما چیست؟ سعی کنید پیام اصلی داستان خود را در شش تا ده کلمه خلاصه کنید. اگر موفق به خلاصه کردن نشدید، شما پیام اصلی ندارید.
- (+98) ایران
دیدگاهتان را بنویسید