اشتباه در اینستاگرام می تواند کسب و کارتان را نابود کند
فهرست مطالب
6 اشتباه در اینستاگرام که نابودتان می کند!
داشتن تعامل با کاربران اهمیت بالایی دارد و شما نیز باید کارهایی را انجام دهید تا فالوورهایتان را راضی نگه دارید. اگر اشتباهاتی انجام دهید که به مذاق کاربرانتان یا اینستاگرام خوش نیاید، صفحه شما با افت شدیدی مواجه خواهد شد. احتمال دارد نرخ تعامل شما بسیار پایین بیاید یا اینکه صفحه شما توسط اینستاگرام محدود شود. در کنار اینها، امکان این مورد هم وجود دارد که با ریزش شدید کاربران مواجه شوید. بنابراین خیلی مهم است که از اشتباهاتی که در ادامه آنها را بررسی میکنیم پیشگیری کنید. در این مقاله 6 اشتباه در اینستاگرام که معمولا از طرف کاربران و صاحبان کسب و کار تازه وارد به آن رخ میدهد را بررسی می کنیم.
انجام برخی فعالیتها در اینستاگرام شاید از نظر ما مشکلی نداشته باشد یا کم اهمیت باشد ولی از نظر الگوریتمهای اینستاگرام اسپم شناخته میشوند و اکانتهای اسپم یا غیر واقعی را حذف یا غیر فعال میکند. علت ماجرای حذف اکانتهای فیک این است که این شبکه مجازی محبوب در حال پاکسازی حسابهای کاربری و حذف کردن اکانتهای سیاه و فیک می باشد.
اما دلیل اجرای این طرح توسط اینستاگرام چیست و چرا پیج ها را میبنند؟
اینستاگرام میخواهد فضای اینستاگرامی را از کانتهای اسپم و غیر واقعی و فیک پاک کند.
وقتی اینستاگرام پیجهای اسپم را پاک میکند شما ریزش فالوور پیدا میکنید. این قضیه به نفع شماست، چرا؟ چون ریزش فالوور های شما از اسپمها بوده و غیر واقعی بودهاند و کامنتی و لایکی از طرف آنها ندارید و این قضیه باعث میشود که درصد Engagement پیجتان (میزان تعامل و درگیری کاربر با صفحه اینستاگرام) پایین بیاید که این درصد با درصد Engagement پست تفاوت دارد و میانگین لایک و کامنت کل پستاتون بر اساس تعداد فالوور هاتون است.
به زبان ساده تر، اینستاگرام با قرار دادن فیلتر شما رو از شر اکانت های اسپم یا غیر واقعی نجات میده. حالا هرچقدر این اکانت هایی که هیچ تعاملی با صفحه شما ندارند کمتر باشه، درصد خطا و اشتباه در اینستاگرام برای صفحه ی شما پایین میاد.
وقتی درصد Engagement پایین باشد شما جزء اکانت های بیکیفیت و کم مخاطب شناخته میشوید و پست های شما به افراد کمتری نشان داده میشود. پس وقتی تعداد فالوورها را برای شما کم می کند که لایک یا کامنت نمیگذارند و درگیر نمیشوند با پستهای شما، این به نفع اکانت شماست و باید از این اتفاق خوشحال شوید.
در ادامه با اشتباهاتی که ممکن است کسب و کارتان را نابود کند یا حتی از طرف اینستاگرام باعث محدود شدن صفحهی شما شود بیشتر آشنا خواهید شد.
6 اشتباه در اینستاگرام که نمی دانستید!
اشتباه اول:
استراتژی بدِ فالو / آنفالو
همه ما این کارو کردهایم، اشکالی ندارد!
ناراحت نباشید!!
اما الان وقتش رسیده که این کار را بگذاریم کنار! وقتی فالو و آنفالو می کنید نه تنها نمره پیج اینستاگرام خودتاون را خراب میکنید، بلکه فالوورهای وفادارتان را هم از دست میدهید!
خیلی از اکانتها از رباتها برای افزایش فالوور، افزایش لایک و… استفاده میکنند. اما الگوریتم های جدید اینستاگرام شدیدا با استفاده از ربات مخالف است. پس اگر از رباتهای اینستاگرامی استفاده کردید، منتظر بلاک شدن از سمت اینستاگرام باشید.
فالو کردن بیش از حد از طرف اینستاگرام یک فعالیت اسپم شناخته میشود. و اینستاگرام اکانت شما را به عنوان ربات شناسایی میکند و اقدام به بلاک و مسدود کردن اکانت شما میکند. پس اولین اشتباه در اینستاگرام استفاده از ربات ها برای جذب فالوور و فالو آنفالو کردن دیگران است.
اشتباه دوم:
تگ کردن بیش از اندازه
دومین اشتباه در اینستاگرام تگ کردن بیش از اندازه است. تگ کردن یا منشن کردن، یعنی وقتی شما از کلمه @ استفاده میکنید که بیشتر در کامنتها برای خطاب دیگران و برچسبگذاری در پستهای اینستاگرام از آن استفاده می شود.
از استفاده زیاد از آن جلوگیری کنید زیرا در واقع همان تکرار و زیاده روی را در پی دارد. این مساله به خصوص زمانی حائز اهمیّت است که شما افرادی را منشن کنید که در لیست فالوورهای شما نباشند. تا جای ممکن از اینکار پرهیز کنید تا حساب کاربری شما در امنیت باقی بماند.
یک درس ارزشمند که یاد گرفتم این بوده که بعضیها در مسابقههایی شرکت میکنند و اصلا بدون شناخت من، من رو تگ میکنند؟!
به نظرتان آیا واقعا این تگ کردن کار درستی است؟
باید افراد را هدفمند وارد پیجتان کنید.
اگر هم مسابقه در پیجتان برگزار میکنید از کاربرانتان بخواهید افراد هدفمند و مرتبط با پیج شما را تگ کنند.
اشتباه سوم:
گروه های تعامل برای لایک گرفتن و نظر گذاشتن
سابقا وقتی که یه پست در ساعات اولیه لایک و کامنت زیادی می گرفت، محبوبیت پیدا می کرد و اینستاگرام به عنوان پاداش، ما را در صفحات اکسپلور می آورد.
منتهی این استراتژی الان هم وجود داره، ولی مهم تر از این گزینه، اینه که شما باید با مخاطبین خودتون تعامل پیدا کنید و از شیوه های ایجاد تعامل تقلبی خودداری کنید، چون اینستاگرام در صورت شناسایی کردن شما، جلوی رشدتون رو میگیره.
اشتباه چهارم:
خرید فالور؟
دیوانه شده اید؟
تنبلی رو کنار بگذارید!
سخت تولید محتوا انجام بدید، تا جامعه خودتون رو به وجود بیاورید.
شما باید بتوانید در روز 10 بار با مخاطبین خودتان ارتباط بگیرید، این کار را می توانید با تولید محتوای عالی جلو ببرید و خواهید دید که در کمتر از 30 روز شروع به جذب فالوور کردید.
یکی از رایجترین اشتباهاتی که خیلیها مرتکب میشوند، خرید فالوور است. افراد و وبسایتهای زیادی هستند که در زمینه فروش فالوور فعالیت میکنند. نحوه کار این اشخاص به این شکل است که با استفاده از اکانتهای فیک یا جعلی، تعداد فالوورها یا دنبالکنندگان یک صفحه را بالا میبرند و مبلغ مشخصی نیز در ازای کار خود دریافت میکنند.
حتما شما هم صفحاتی را دیدهاید که به یکباره چند هزار نفر به تعداد فالوورهایشان اضافه شده است. این تعداد فالوورها هیچ ارزشی برای آن صفحه ایجاد نمیکنند، زیرا اکانتهای فیکی که آنها را فالو کردهاند، هیچکاری نمیتوانند انجام دهند. البته به جز خرید دنبالکننده، چیزهای دیگری مانند لایک نیز خریداری میکنند یا با استفاده از رباتهای طراحی شده، بصورت خودکار کامنتهایی را زیر پستهای برخی از پیجها ارسال میکنند.
اما برای اینکه فالوورهای بیشتری را به طور طبیعی جذب صفحه خود کنید، باید تعاملتان را با کاربران بیشتر کنید و همینطور محتوای خوب تولید و در اختیار کاربران قرار دهید. زیرا زمانی که کاربری میخواهد صفحهای را دنبال کند، معمولاً یکبار تمام صفحه را نگاه میکند و اگر مناسب بود، آن وقت صفحه را دنبال میکند. پس با ارائه محتوای خوب، به بیشتر دیدهشدن کسبوکارتان کمک کنید.
اشتباه پنجم:
عدم ارتباط با کاربرانی که برایتان کامنت میگذارند
پنجمین اشتباه در اینستاگرام تحویل نگرفتن و پاسخ ندادن به کاربران است. خیلی از اوقات اصلا واکنشی نسبت به فالورهایمان نشان نمیدهیم، مسیری که خودم در حال حاضر استفاده می کنم این است، تا زمانی که وقت داشته باشم نسبت به کسانی که برایم کامنت میگذارند پاسخگو هستم و همین موضوع باعث شده تا ارتباطم با فالورهایم بیشتر بشود.
دوره ای که رسانه ها یکطرفه بودند به سر رسیده. در حال حاضر رسانهها بر پایهی تعامل ساخته میشوند. نباید اجازه دهیم یکطرفه بودن رسانهها در گذشته ما را بد عادت کرده باشد که هنوز و در عصر جدید همچنان از رسانه های اجتماعی همانند رسانههای یک طرفه استفاده کنیم.
پس کامنتها را با دقت و حوصله کافی باید پاسخ داد.
سعی کنید کار اشتباهی که خیلی ها در اینستاگرام مرتکب می شوند را کنار بگذارید. بنابراین یکی از روشهایی که میتوان تعامل با کاربران را افزایش داد، پاسخدادن به نظراتی است که کاربران ارسال میکنند. فالوورها دوست دارند تا به نظرات آنها پاسخ داده شود. اما بسیاری از صفحات به این موضوع اهمیت نمیدهند. البته منظور این نیست که به تمامی نظرات پاسخ دهید، چون اینکار وقت زیادی را میطلبد، بلکه میتوانید به چند نظر نخست، پاسخ دهید.
همچنین قابلیت دیگری که در این مورد وجود دارد، امکان لایککردن کامنتها است. اینکار به مراتب وقت کمتری از پاسخدادن میبرد و اینکار حس خوبی را در کاربران ایجاد میکند.
پس تنبلی را کنار بگذارید و با مخاطبانتان ارتباط واقعی بگیرید.
دقت داشته باشید که عدم پاسخ به کامنت افراد، این حس را در آنها ایجاد میکند که چندان برای شما اهمیت ندارند. در اینجا شما با لایککردن و پاسخدادن به نظرات، به آنها نشان دهید که اهمیت زیادی برای شما دارند.
اشتباه ششم:
پاک کردن کامنتهای انتقادی
با پاک کردن کامنت ها در صفحه اینستاگرام، شما اشتباه بزرگی مرتکب می شوید. شما شخصی را که میتواند مشتریتان شود را به یک شخص که همیشه برای شما تبلیغات منفی خواهد کرد تبدیل میکنید. این ششمین اشتباه در اینستاگرام محسوب می شود!
اگر از شما انتقاد شد، به جای رفتار زشت و ناپسندِ حذفی، ابتدا نشان دهید که نظر مخاطب در اینستاگرام شما برایتان مهم است. محترمانه با او صحبت کنید و بگذارید نقدش را کامل بیان کند. حرف دلش را بشنوید. اگر حق با او بود، با دل و جان نقدش را بپذیرید و به او وعده بدهید که مشکلاتی که مطرح کرده را برطرف خواهید ساخت. گاهی اوقات در همین نقد ها به نکاتی میرسیم که مجرب ترین کارشناسان بازاریابی نمی توانند به آن برسند و برایش راه حل ارائه دهند. اما یک مخاطب توانسته این کار را مجانی برای ما انجام دهد.
خوب است که مرز بین توهین و انتقاد را بشناسیم و تنها کامنت های توهین آمیز را حذف کنیم، آن هم به این خاطر که روحیه اصیل جامعه ما به هیچ وجه الفاظ “رکیک” را نمیپذیرد و جامعه ما معتقد است که نباید حرمت ها به این شکل شکسته شود.
سخن آخر
اگر که برند خروجی نداشته باشد خیلی بهتر است تا اینکه خروجی با کیفیت بد داشته باشد. ضمن اینکه مخاطبان از شما انتظار یک ریتم منظم برای بارگذاری محتوا را ندارند. آن تلویزیون و رادیو بود که مردم ساعت ۹ منتظر میماندند تا فلان برنامه پخش شود. تصور کردن وجود چنین نگرشی در اینستاگرام، نشان دهنده عدم داشتن اطلاعات درست است.
همه ما یا آماتور هستیم یا حرفه ای!
پس اگر می خواهید وارد فضای حرفهای در اینستاگرام بشوید، باید واقعی باشید.
سعی کنید با مخاطبانتان به صورت واقعی ارتباط داشته باشید و تولید محتوای عالی را فراموش نکنید.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
- (+98) ایران
بالاخره باید توی یک زمان خاص پست گذاشت یا نه؟! مخاطب انتظار داره توی گذاشتن پست ریتم داشته باشیم یا نه؟! چون یکجا گفتین باید توی زمانایی که کاربر زیاده پست گذاشت تا تعامل بالا بره ولی اینجا گفتین که مگه تلویزیونه که ساعت 9 فلان برنامه شروع بشه! و بهتره خودتون باشین 🙂
ساعت پست برای هر نوع پیج متفاوته، و باید بهترین ساعت پیج را شناسایی کنید
ولی به صورت کلی واقعا برنامه خبری نیست که همیشه ساعت 9 بخواهید پست بگذارید
باید زمان های مختلف را تست کنید و بهترین تصمیم رو بگیرید