راه اندازی کسب و کار اینترنتی بهترین فرصت برای پولسازی
فهرست مطالب
- 1 تمایل دارید یک کسب و کار اینترنتی را شروع کنید، اما مطمئن نیستید از کجا شروع کنید؟
- 2 کسب و کار اینترنتی چیست؟
- 3 مدل های متداول برای راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی در ایران چیست؟
- 4 در گام نخستین راه اندازی کسب و کار اینترنتی خود نیاز دارید که بتوانید به سوالات زیر پاسخ دهید:
- 5 اجازه دهید نگاهی بیندازیم به 10 گام مهم که می توان برای راه اندازی یک کسب و کار الکترونیکی موفق برداشت:
- 6 1. بازار خود را بشناسید
- 7 2. نام دامنه خود را ثبت کنید
- 8 3. یافتن هاست وب سایت
- 9 4. طراحی وب سایت شما
- 10 5. پذیرش دروازه پرداخت آنلاین
- 11 6. شناسایی روش های تحویل کالا
- 12 7. هدایت ترافیک به سمت وب سایت
- 13 8. انتشار خبرنامه ایمیلی ( ایمیل مارکتینگ)
- 14 9. پیگیری مراحل رشد
- 15 10.دیگر ملاحظات در راه اندازی کسب و کار اینترنتی
تمایل دارید یک کسب و کار اینترنتی را شروع کنید، اما مطمئن نیستید از کجا شروع کنید؟
تمایل دارید یک کسب و کار اینترنتی را شروع کنید، اما مطمئن نیستید از کجا شروع کنید؟ امروز بهترین زمان برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی است. همین الان شروع کن!
با پیشرفت تکنولوژی و وجود ابزارهای عالی آنلاین و ارزان قیمت تر، هیچ زمانی مناسب تر از امروز برای راه اندازی یک کسب و کار اینتر نتی و انلاین نبوده است.
هدف شما از راه اندازی کسب و کار اینترنتی چه کسب پول بیشتر و چه افزایش درآمد باشد، می توانید به سرعت و به آسانی ایده خود را با آموزش های این وب سایت به موفقیت رسانید.
من علی قلیزاده هستم متخصص کسب و کار اینترنتی و به شما کمک میکنم که بتوانید یک کسب و کار اینترنتی خود را به سرعت راه اندازی کنید.
کسب و کار اینترنتی چیست؟
به کسب و کار هایی که به صورت انلاین می توانند کسب دارمد کنند و از مشتریان وجه دریافت کنند، یک کسب و کار اینترنتی می گویند.اگر شما بتوانید کسب و کار خود را در بستر اینترنت طوری پیاده سازی کنید که بتوانید به درامد ماهیانه قابل قبول و پایدار برسید در واقع شما دارای یک کسب و کار اینترنتی موفق هستید.
مدل های متداول برای راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی در ایران چیست؟
مدل اول: فروش محصولات و کالا
در این روش شما یک فروشگاه انلاین راه اندازی می کنید و با قراردادن محصولات خود در آن شروع به فروش آنلاین می کنید
سوالاتی که ممکن است در این بخش ذهن شما را درگیر کند می تواند موارد زیر باشد:
- چه نوع کالایی را به فروش برسانم؟
- از کجا کالاهایی خود را تامین کنم؟
- چطور کالا را به دست مشتریان برسانم؟
- فروشگاه اینترنتی من یک کالا داشته باشد یا هزاران کالا؟
توجه : شما برای راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی باید توانایی تامین محصولات با بهترین قیمت و ارسال آن را داشته باشید.ولی توصیه من این است که خدماتی که از محوبیت بالایی برخوردار هستند اتخاب کنید و انها را در فروشگاه اینترنتی خود به فروش برسانید.
مدل دوم : فروش توانمندی و استعدادهای خود
فرض کنید شما میتوانید کارهای گرافیکی را به خوبی با نرم افزار های تخصصی به خوبی انجام دهید.شما می توانید از طریق یک وب سایت مشتریان علاقمند خود را پیدا کنید و توانمدی های خود را به انها عرضه کنید.
مدل سوم : فروش محصولات آموزشی
شما می توانید از تخصص خود کتاب های الکترونیکی و یا پکیج های آموزشی تولید کنید و در این پکیج ها اموزشی به مشتریان خود آموزش های لازم را ارائه دهید و در نهایت کسب درامد کنید.
در گام نخستین راه اندازی کسب و کار اینترنتی خود نیاز دارید که بتوانید به سوالات زیر پاسخ دهید:
- چگونه وب سایت خود را راه اندازی کنیم؟
- دامنه اینترنتی چیست؟
- هاست چیست؟
- چگونه در اینترنت از مشتریان خود پول دریافت کنیم؟
اجازه دهید نگاهی بیندازیم به 10 گام مهم که می توان برای راه اندازی یک کسب و کار الکترونیکی موفق برداشت:
1. بازار خود را بشناسید
یکی از بزرگترین کلیدهای موفقیت در هر راه اندازی کسب و کار اینترنتی ، شناخت بازاری است که در آن هستید یا میخواهید در آن باشید.
بزرگترین خواسته و نیاز مخاطبان شما چه چیزهایی هستند؟ مشتریان شما چقدر به اینرنت دسترسی دارند؟و چطور می توانید آنها را بدست آورید؟ برای بدست اوردن پاسخ این سوالات باید اطلاعات خود را بالا ببرید.هرچه بازار انلاین خود را بهتر بشناسید، موفقیت بیشتری در جذب افراد با پیغام مناسب و پیشنهاد سرویس ها و محصولات مناسب خواهید داشت.اگر شما هیچ اطلاعاتی در زمینه راه اندازی کسب و کار آنلاین در حوزه کاری خود ندارید،گزینهی دیگر در صورت عدم آشنایی با بازار یا علاقمندی به فراگیری آن (در صورت اطمینان از سودمندی آن) این است که با شخصی که در آن موضوع مختصص است یک تیم تشکیل داده یا با او شریک شوید. همچنین می توانید با این شخص وارد کسب و کار شده یا فقط هزینه مشاوره او را پرداخت نمائید.
یک نکته مهم که در راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی وجود دارد این است که افراد سعی می کنند کسب و کار جدیدی را راه اندازی کنند و به اصطلاح فکر می کنند که چون کسب و کار انلاین انها جدید هست،پس می تواند سریعا موفق شود.من به شما پیشنهاد می کنم کسب و کارهایی که در دنیای اینترنت جذابیت بیشتری دارند را انتخاب کنید و خود را برای رقابت با سایر رقیبانتان آماده کنید!
2. نام دامنه خود را ثبت کنید
پس ار آن که موضوع فعالیت خود را در اینترنت و دنیای آنلاین انتخاب کردید، اولین قدم ثبت دامنه برای خودتان است.
دامنه شما آدرس انحصاری شما در اینترنت است. دامنه درست مثل یک امتیاز یا علامت تجاری است. تعداد بی شماری از شرکت هایی که دامنه ثبت می کنند به صورت آنلاین وجود دارند که شما میتوانید دامنه تان را از آنها خریداری نمایید. با اینکه بسیاری از این شرکت ها قانونی هستند، اطمینان حاصل کنید که دامنه را با نام شما ثبت کنند.
همچنین، اگر قصد دارید وبسایت خود را به شرکت دیگری برون سپاری کنید، مطمئن شوید که درواقع شما نام دامنه را خریده و به نام شما ثبت شده و در مالکیت شرکتی که با آن برون سپاری می کنید نیست. من داستان های ترسناکی از افرادی شنیده ام که به وسیله وب مسترهای خود فریب خورده اند و دامنه آنها بنام شرکای اینترنتی شان ثبت شده است.
وقتی نام دامنه خود را ثبت می کنید دو روش متداول وجود دارد که این کار را انجام دهید.
اگر به برندسازی شخصی بیشتر علاقمندید پس می توانید به راحتی با نام خود ثبت نام را پیش ببرید. برای مثال، اگر نام شما ali gholizadehاست می توانید aligholizadeh.com را ثبت نمائید. اگر این نام از قبل گرفته شده، اگر شما مشاور و مربی زندگی باشید می توانید با چیزی همچون aligholizadehlifeCoach.com پیش بروید.
راه دیگری برای ثبت دامنه، این است که نام دامنه ای را ثبت کنید که توصیفی از محصول یا سرویسی که به بازار ارائه می دهید باشد. FreeCreditReport.com مثال مناسبی برای این کار است. از نام آن کاملا واضح است که سایت درمورد چه می باشد.
3. یافتن هاست وب سایت
یک هاست وبسایت، شرکتیست که فضایی از سرور خود را در اختیار شما قرار می دهد که بتوانید اطلاعات وب سایت خود را بر روی آن قرار دهید تا در دسترس مخاطبان اینترنتی شما قرار گیرد. این شرکت ها معمولا ثبت دامنه را نیز پیشنهاد می دهند و اصولا راحت تر است که هر دو را از یک شرکت بگیرید. اگرچه بسیاری افراد دامنه خود را از یک شرکت و هاست آن را از شرکتی دیگر خریداری می نمایند. اساسا هاست وبسایت شما جاییست که شما صفحات، عکس ها، ویدئوها و… وبسایت خود را در آن آپلود می کنید. ویژگی های هاست وبسایت همچون ظرفیت فضا، درصد فعال بودن، ایمیل مطابق دامنه، و امنیت سرور چیزهای مهمی هستند که باید هنگام ارزیابی یک هاست وبسایت مدنظر گرفت.
علاوه بر این، باید مطمئن شد که هاست وبسایت با وردپرس (محبوب ترین نرم افزار CMS وبسایت) هم کار می کند و امنیت را برای وبسایت شما فراهم می کند (از نظر تکنیکی یک گواهی SSL).
نکته کلیدی دیگری (و احتمالا مهمترین آن) که باید در نظر گرفت، دسترسی آسان سروهای هاست شما برای 24 ساعت در روز، هفت روز هفته در حمایت از مشتری است.
به طور کلی، اکثر هاست های وبسایت سرویس ها، ویژگی ها و منافع مشابهی ارائه داده، و در کل، همه حول یک قیمت می باشند. اگرچه من اعتقاد زیادی به حمایت از کسب و کارهای محلی دارم، اما این حوزه ایست که بهتر است به سراغ شرکتهای بزرگتر بروید، که در صورت بروز مشکل، حمایت 24 ساعت شبانه روز در 7 روز هفته داشته باشد. در خصوص خرید هاست هیچ شرکت کوچکی حتی متعلق به پدر و مادرتان هم توصیه نمی شود!
هنگام خرید هاست اطمینان حاصل کنید ویژگی های مورد نیاز و شرایط آن ها را چک کرده اید. حداقل هزینه های ماهیانه می تواند روی کسب و کارهای استارتاپی اثر بگذارد. بهترین راه این است که ارائه دهنده ی با ظرفیت سرویس را انتخاب نمائید که به شما اجازه ی رشد داده، تا بتوانید با سرویس های مبتدی و ارزان قیمت شروع کنید و درحالیکه حجم شما افزایش می یابد آن را ارتقا دهید. این مهم است که در راه اندازی کسب و کار اینترنتی به داشتن هاست خوب دقت نمایید. تا علاوه بر سرعت خوب لود بتوانید خدمات بهتری به مشتریان تان ارائه دهید.
4. طراحی وب سایت شما
اساس و بنیان برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی، داشتن سایت است. آنقدر سخت نیست که بنظر می رسد. شما دو گزینه برای ایجاد سایت دارید:
- سایت را خودتان بسازید
- طراحی استخدام کنید که آن را برای شما بسازد
- طراحی وب سایت خود را به یک شرکت بسپارید
حداقل سه گزینه برای ایجاد وبسایت به وسیله شما وجود دارد:
- بسیاری از شرکت های هاستینگ ابزارهای رایگان ساخت وبسایت ارائه می دهند
- وردپرس پلتفرم محبوبی برای بلاگسازی رایگان است- هم برای وبسایت ها و هم برای وبلاگ ها. نصب خیلی آسانی دارد، همراه با شرکت های هاستینگ بسیاری که فقط برای وردپرس ابزارهای نصب دارند. شما به سال ها مطالعه و یا دفترچه راهنماهای قطوری برای استفاده از این نرم افزار نیاز ندارید. هزاران قالب نمونه آماده وردپرس وجود دارد که می توانید با آن ها وبسایت خود را بیشتر به نحوی که دوست دارید بسازید.
- گزینه دیگر این است که از یکی از گرانترین برنامه ها همچون Dreamweaver از شرکت Adobe استفاده نمایید (می توانید وبسایت Adobe را ببینید) که هرکاری که نیاز داشته باشید را برای شما انجام می دهد، اما منحنی یادگیری پرشیبی دارد. برای مثال، یکی از دفترچه راهنماهای آموزشی Dreamweaver، 1000 صفحه قطر دارد.
شما حتی می توانید یک دانشجو یا دانش آموز را برای طراحی وب سایت به شکلی ارزان تر بکار بگیرید. علاوه بر طراحی بصری، لازم است ایده ای پرمعنایی نیز به محتوای سایت خود بدهید.
مجددا باید بگویم که مهم است اگر طراحی وبسایت خود را برون سپاری می کنید، درواقع هم نام دامنه و هم اکانت هاست را بنام خود خریده و مالک آن شوید. طراح وبسایت فقط وبسایت شما را طراحی می کند.
اگر با تکنولوژی زیاد آشنا نیستید یا زمان یا صبر کافی برای یادگیری اینکه چطور وبسایت خود را بسازید ندارید پس بهتر است آن را به یک فرد حرفه ای برون سپاری کنید تا بتوانید روی چیزهای مهمی همچون تولید محصول، مارکتینگ و پیشرفت و دیگر فعالیت های با ارزش تر تمرکز کنید.
دلیل آن این است که بی شک شما می خواهید هر نوع تکنولوژی که شما را از شروع و اداره کسب و کارتان منع می کند جلوگیری کنید. شما در کسب و کار مارکتینگ و فروش آنلاین هستید، نه یک کدنویس حرفه ای.پس یاد بپیرید با صرف هزینه های معقول از متخصصین همان حوزه بهره ببرید.
5. پذیرش دروازه پرداخت آنلاین
روزهای پرینت و فکس یک سفارش، یا متدهای فیزیکی پرداخت که وقت مشتریان شما را تلف می کند به سر آمده است. کاملا ضروریست که توانایی پذیرش پرداخت ها و فرآیندهای انتقال را مستقیما روی وبسایت خود داشته باشید. این به مشتریان اجازه می دهد خرید راحت و سریع را تجربه کرده و اسباب رضایتشان فراهم شود.
در ایران بسیاری از بانک ها وجود دارند که می توانند دروازه پرداخت آنلاین در اختیار شما قرار دهند.اما شما باید قبل از ارسال درخواست برای دریافت دروازه پرداخت حتما نماد اعتماد الکترونیکی را از سازمان صنایع و معادن دریافت کنید.
اکثر افراد با راه حلی که کمتر جامع و کامل بوده و ارزان قیمت تر باشد شروع می کنند. سپس وقتی کسب و کارشان پیشرفت کرد وبسایت خود را به سبد خرید قوی تری ارتقا می دهند.
اگر فروشگاه خرید اینترنتی با صدها یا هزاران محصول نباشید، احتمالا می توانید سبد خرید پیچیده را نادیده گرفته و از یک درگاه پرداخت ساده برای آنلاین کردن پرداخت ها استفاده نمایید. من توصیه می کنم در راه اندازی کسب و کار اینترنتی از همان درگاه ساده استفاده نمایید.
6. شناسایی روش های تحویل کالا
بسته به نوع محصول شما، روش های تحویل می توانند از بسیار ساده (محصول قابل دانلود یا سرویسی آنلاین) تا پیچیده تر آنها (حمل کالا از طریق پست و پیک، یا با استفاده از یک شرکت باربری) باشد. برای محصولات قابل دانلود استراتژی شما باید متفاوت باشد که بعدا در این زمینه بیشتر توضیح خواهم داد.
7. هدایت ترافیک به سمت وب سایت
حتی بهترین وب سایت با بهترین محصولات و خدمات ، اگر زیر میلیون ها وبسایت دیگر خاک شوند بی ارزش هستند. برای ایجاد فروش آنلاین در وب سایت خود، باید ترافیک شدیدی برای وبسایت ایجاد کنید. این روش های مبتدی را برای ارتقا وبسایت جدید خود در نظر بگیرید:
- ثبت وب سایت در سه موتور جستجو مهم (گوگل، بینگ، و یاهو)
- سئو و بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجوگر(گوگل)
- فهرست نمودن بلاگ در دایرکتوری های بزرگ وبلاگ
- مارکتینگ محتوا، ویدئو و پادکست
- تبلیغ آنلاین: گوگل پی پی سی، تبلیغات توئیتر، و تبلیغ فیس بوک
- پست مستقیم: (پرینت، نه ایمیل)
- مارکتینگ آفلاین: (تابلوهای تبلیغاتی، وسایل حمل و نقل شرکت، تبلیغ پایا و پرینت شده، محصولات تبلیغاتی)
زیاد هم درگیر نشوید!
درحالیکه راه های زیادی برای آوردن ترافیک به وبسایت شما وجود دارد، نیازی نیست در تمام این انتخاب ها غوطه ور شوید. در ابتدا تنها روی تعدادی روش متمرکز شوید، این منابع ترافیک را به حداکثر برسانید، سپس به شکلی پیوسته، روش هایی اضافه کنید تا مقادیر زیادی ترافیک به وبسایت خود بیاورید.
اگر از قبل درگیر این بازار شده اید، پس باید بدانید کجا این بازار تشکیل می شود، اهالی آن چه وبسایت هایی می بینند، کدام مجلات را می خوانند و… . اگر نه، پس باید وقت زیادی را در تحقیق درمورد اینکه دقیقا چه پلتفرم هایی باید تبلیغ شوند انجام دهید.
اگر بودجه محدودی دارید، پس روش های رایگان افزایش ترافیک را بکار بگیرید. هنگامیکه شروع به سودآوری می کنید، می توانید در روش های افزایش ترافیک هزینه دار سرمایه گذاری کنید (همچون تبلیغ های پرداخت به ازای هر کلیک) چون به طور کلی، روش های هزینه دار خیلی سریع تر و صعودی تر از روش های رایگان هستند.
8. انتشار خبرنامه ایمیلی ( ایمیل مارکتینگ)
در راه اندازی کسب و کار اینترنتی گرفتن آدرس ایمیل های بازدیدکنندگان سایت شما برای رشد کسب و کارتان ضروریست. به هرحال، یک فهرست بزرگ و درحال توسعه تنها زمانی خیلی ارزشمند است که کارآمد بوده و اطلاعات مرتبطی به شکلی منظم برای این افراد فرستاده شود. هدف از فهرست ایمیل، تبدیل تمام پیش بینی ها به مشتری و تبدیل تمام مشتری ها به مشتری دائم و تبلیغ کننده هایی برای شرکت/محصول شما می باشد.
سعی کنید از طریق ایمیل یک ارتباط منظم با مشتریان خود برقرار کنید، و حداقل یکبار در هفته با یک به روز رسانی، اطلاعات، یا نوعی پیشنهاد عالی به آنها ایمیل بزنید.
بهترین روش برای اینکه افراد بپذیرند در لیست شما باشند این است که نوعی پیشنهاد رایگان با ارزش به آنها بدهید. این می تواند یک گزارش رایگان، اطلاعاتی دقیق و جامع، یا یک کد/ کوپن تخفیف باشد. این نوع عرضه و پیشنهادات از پیشنهاد “عضو خبرنامه ما شوید” بهتر عمل می کنند.
مطمنا لازم است استراتژی ایمیل مارکتینگ را در کسب و کارتان بکار ببرید، چون ایمیل مارکتینگ هنوز بالاترین نرخ بازده سرمایه گذاری است که می تواند برای بازار بکار ببرید و محصولاتتان را آنلاین بفروشید.
9. پیگیری مراحل رشد
مرحله آخر برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی، داشتن ابزارهای آسان (و رایگانی) در دسترس هستند که به شما اجازه می دهند ببینید چه کسی کجا را و چه موقع کلیک کرد. بسیاری شرکتهای هاست وبسایت ابزارهای آنالیز ترافیک هم پیشنهاد می دهند.
نرم افزار تجزیه و تحلیل گوگل(گوگل انالیتیکس)، نرم افزار رایگانیست که پیگیری و بررسی کیفیت ورودی های وب سایت شما را انجام می دهد و توانایی هایی زیادی دارد که به بعضی از آنها شاره می کنیم:
- شناسایی صفحات محبوب
- آگاهی از منابع ترافیک
- بررسی لغات کلیدی محبوب
- مکان جغرافیایی کلیک ها
این گزارش ها با بسیاری از متغیرها شامل محدوده زمانی، بازدیدهای صفحه، و مدت روی سایت بودن می توانند سفارشی شده و تغییر کنند.
کارهای دیگری که ممکن است پیگیری در نظر گرفته شوند تعداد افرادیست که ایمیل های شما را باز کرده و روی لینک های وبسایت شما می زنند.
درحالیکه ترافیک بازدیدکنندگان مقیاس جالبیست، چیزی که در حقیقت دنبال آن هستید همان خرید و فروش است. موفقیت از میزان فروش کسب و کار آنلاین شما اندازه گیری می شود.
این کاملا مهم است که این معیارهای کلیدی بالا را روی وبسایت خود پیگیری و آنالیز کنید. در غیر این صورت، چطور متوجه می شوید چه چیزی باعث موفقیت می شود و لازم است چه کار کنید تا مکالمات خود را بهبود بخشید؟
10.دیگر ملاحظات در راه اندازی کسب و کار اینترنتی
علاوه بر ملاحظات خاص آنلاین، لازم است این موارد را در میان بسیاری از دیگر چیزهای دیگردر نظر بگیرید:
- مالیات
- معاملات بانکی و بانکداری
- صدور مجوز و علائم تجاری
- ساختار قانونی کسب و کار
- مکان کسب و کار
- انبار محصول
- حسابداری
- مسائل قانونی
توجه کنید که این آیتم ها در آخر لیست شده اند. اگرچه مهمند، اما اجازه ندهید انجام این ها شما را از کارتان باز دارد. ایده شما این است که بازار مورد نظر را انتخاب، نام دامنه ای گرفته، وبسایت خود را بسازید و به سرعت شروع به کسب درامد کنید و روی جزئیات در طول مسیر کار کنید.
- (+98) ایران
دیدگاهتان را بنویسید