کاربران در شبکههای اجتماعی مشغول چه کارهایی هستند؟
فهرست مطالب
کاربران در شبکههای اجتماعی مشغول چه کارهایی هستند؟
مدت زیادی از ظهور شبکه های اجتماعی نمی گذرد. اما استقبال کاربران از شبکه های اجتماعی بسیار چشمگیر بوده است. مخصوصا شبکه های اجتماعی اشتراک عکس، شبکه های اجتماعی موبایلی! کاربران در شبکههای اجتماعی حکم سنگ طلا در یک معدن طلا را دارند! برای استخراج سنگ طلا از معدن طلا، ابتدا باید سنگ های طلا را بشناسید!
با پیدایش شبکه های اجتماعی، نیاز به آموزش شبکه های اجتماعی هم شدیدا احساس می شود. اما در این بین آموزشی می تواند موفق شود که به صورت ریشه ای به بررسی مشکلات شبکه های اجتماعی بپردازد و روانشناسی شبکه های اجتماعی در آن از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار است. در این مقاله سعی کردیم به مهم ترین نکاتی که باعث می شود کاربران در شبکه های اجتماعی حضوری مستمر و فعال داشته باشند بپردازم.
در این مقاله نکات کلیدی و بسیار مهمی ارائه شده است که بر اساس آن می توانید پایه های کسب و کار آنلاین خودتان را بادقت هرچه تمام و اصولی پایه ریزی کنید. عموماً افراد در شبکههای اجتماعی 6 کار انجام میدهند که برای دانستن علت حضور افراد در شبکههای اجتماعی، باید این 6 کار را بشناسیم، پس با من همراه شوید تا این 6 کار متداول را بررسی کنیم.
1) خود ارائه گری
اولین کاری که افراد در شبکههای اجتماعی انجام میدهند را خودارائهگری مینامیم؛ اما خودارائهگری به چه معناست؟ یکی از کارهایی که کاربران در رسانههای اجتماعی انجام میدهند این است که پستها و عکسهایی از خود را بهطور گزینشی به اشتراک میگذارند و این باعث ایجاد حس خوشایند و اعتمادبهنفس بالاتر در هنگام به اشتراکگذاری و بازبینی صفحهی خود میشود.
« زمانی که کاربران در حال درج پستها و عکسهای خود در شبکههای اجتماعی هستند، احساس خوشایندی نسبت به خودشان و دنیای پیرامون خودشان دارند.»
2) کسب اعتبار اجتماعی
دومین کار این است که افراد با حضور در شبکههای اجتماعی به دنبال کسب اعتبار هستند.
همهی ما از اعتبار خوشمان میآید و حضور در رسانههای اجتماعی روشی برای کسب اعتبار اجتماعی است. البته روشهای دیگری نیز برای به دست آوردن این اعتبار وجود دارد و حضور در این شبکهها تنها یکی از این روشها است. مثلاً شما میتوانید با حضور در یک خیریه یا یک هیئت عزاداری یا کارهایی از این قبیل کسب اعتبار کنید.
وقتی ما محتوایی را در شبکههای اجتماعی ارسال میکنیم که موجب ایجاد احساسی خوشایند میشود، پاسخها و بازخوردهایی را از محیط اطراف دریافت میکنیم. پاسخهای افراد این حس را در ما به وجود میآورد که در دنیای پیرامون خود فرد تأثیرگذاری هستیم و بهعبارتدیگر، سبب افزایش اعتبار اجتماعی ما میشود.
پس ما در شبکههای اجتماعی راحتتر از شیوههای دیگر اعتبار اجتماعی کسب میکنیم.
« سادهترین راه کسب اعتبار اجتماعی در شبکههای اجتماعی رخ میدهد و همواره کاربران در شبکههای اجتماعی در حال کسب اعتبار اجتماعی هستند. »
3) مقابله به مثل
سومین کاری که افراد در شبکههای اجتماعی انجام میدهند را مقابلهبهمثل نامگذاری کردهام.
گرفتن لایک و تأیید در شبکههای اجتماعی موجب صمیمت ارتباط یک فرد با دوست خود یا استحکام رابطهی او با همکارش میشود. وقتی ما دوستانمان را لایک میکنیم موجب میشود که مطمئنتر و الهامبخشتر دیده شویم؛ یعنی عملی را انجام میدهیم که در ذهن فرد دیگر اثری از مهم بودنِ خود بهجا میگذارد و او نیز در مقابل همین کار را برای ما انجام میدهد. پس ما در شبکههای اجتماعی بهطور مداوم در حال مقابلهبهمثل هستیم.
ذات انسانها این است در مقابل لطف انسان دیگر به جبران آن لطف گرایش دارند و نمیتوانند در مقابل این میل مقاومت کنند. پس زمانی که من لایک و کامنتی در صفحهی دیگری بهجای میگذارم برای او الهامبخشتر هستم و او نیز در مقابل همین کار را برای من انجام میدهد. این موضوع بهخودیخود با موضوع قبلی ارتباط پیدا میکند و باعث کسب اعتبار اجتماعی میشود.
« کاربران در شبکههای اجتماعی نسبت به لطفی که دیگران در حق آنها میکنند، واکنش نشان میدهند و
درواقع بهنوعی لطف دیگران را بهصورت لایک، اشتراکگذاری و گذاشتن نظر در زیر پستهای دیگران جبران میکنند. »
4) حقایق مشترک:
چهارمین کاری که افراد عموماً در این شبکهها انجام میدهند دستیابی به حقایق مشترک است.
لایک کردن محتوا و به اشتراکگذاری آن تنها راه تبادل محتوا در این شبکهها نیست. وقتی در مورد محتوای دوستان دیگر خود یا اخبار درجشده نظر میدهیم این موضوع به شکلگیری درک ما از جهان پیرامون کمک میکند. پس ما در حال آشنایی با حقایق جدیدی در شبکههای اجتماعی هستیم و این حقایق جدید در زندگی ما مسیر بهتری ایجاد میکند.
« کاربران در شبکههای اجتماعی با حقایق جدیدی از خودشان آشنا میشوند و این آشنا شدن با این حقایق
که تابهحال با آن آشنا نبودند، باعث میشود که در شبکههای اجتماعی فعالیت کنند. »
5) خود شفاف بینی
پنجمین کار افراد در شبکههای اجتماعی نوعی خود شفافبینی است؛ یعنی افراد با حضور در شبکههای اجتماعی نوعی خود شفافبینی به دست میآورند. ما اغلب برای کسب نوعی دیدگاه واقعگرایانه از خود به بازخوردهایی از جانب دیگران نیازمندیم و این خود شفافبینی در شبکههای اجتماعی با سهولت بیشتری میسر میشود. شاید دیده باشید که اغلب افراد در شبکههای اجتماعی با نظرات افراد دیگر به نکات و نقاط منفی خود پی میبرند و در اصلاح خود میکوشند. البته اگر اهل اصلاح و بهبود خود باشند!
« کاربران در شبکههای اجتماعی با دیدگاههای کاربران مختلف پیرامون یک موضوع آشنا میشوند. »
6) نوستالژی
ششمین کاری که افراد با حضور در شبکههای اجتماعی انجام میدهند را گرایش به نوستالژی نامگذاری میکنیم. یکی از معمولترین فعالیتها برای کاربران شبکههای اجتماعی بازبینی فعالیتهای سالهای گذشتهی خودشان است و همین موجب ایجاد نوعی حس دلتنگی نسبت به اتفاقات خوشایند گذشتهشان میشود. این اتفاقات مرور میشود و آنها از خود میپرسند که نسبت به سالهای گذشته چه تغییرات و پیشرفتهایی داشتهاند.
پس ما در شبکههای اجتماعی یک ارتباط صمیمانه و آمیخته با دلتنگی به گذشتهی خود پیدا میکنیم. قبل از ظهور شبکههای اجتماعی آلبومهای عکس این نقش را ایفا میکردند و حالا این آلبومهای عکس جای خود را به شبکههای اجتماعی دادهاند. همهی اینها به ما احساس نوستالژی میدهد و همین ارتباط با گذشته موجب ایجاد حسی خوشایند است.
« کاربران در شبکههای اجتماعی به دوران گذشته و احساس دلتنگی با گذشته خود ارتباطی عمیق برقرار میکنند. »
با دانستن این موضوعات ما شناختی مطلوب از مخاطبین خود به دست آوردهایم و حالا میدانیم که مخاطبین ما در شبکههای اجتماعی چه فعالیتی انجام میدهند و در هنگام انجام این فعالیتها، چه احساسی دارند. پس ما در این نقطه کسبوکار خود را وارد شبکههای اجتماعی میکنیم و بهجای اینکه از پلتفرم و ابزاری قوی مانند اینستاگرام برای سرگرمی استفاده کنیم، آن را برای رشد کسبوکار و برندینگ و فروش خود به کار میگیریم.
- (+98) ایران
دیدگاهتان را بنویسید