بازاریابی شبکه های اجتماعی و 14 استراتژی برای افزایش فروش آنلاین
چالشی که هر صاحب فروشگاهی با آن مواجه می شود چگونگی افزایش فروش آنلاین است. تکنیک های بازاریابی شبکه های اجتماعی برگ برنده هر صاحب کسب و کاری است. اینکه از کجا شروع کنیم و چطور از هزاران کسب و کار اینترنتی متمایز شویم می تواند ترسناک باشد. در این مقاله ما سعی خواهیم کرد تکنیک هایی از بازاریابی شبکه های اجتماعی را برای شما شرح دهیم.
توسعه گسترده کسب و کارهای اینترنتی کار را برای جذب بازدیدکننده مورد نیاز برای افزایش فروش آنلاین سخت تر کرده است. برای کمک به این کار، بیایید به یک کانال بازاریابی محبوب یعنی رسانه های اجتماعی نگاهی بیاندازیم و تعدادی استراتژی بازاریابی برتر رسانه های اجتماعی که فروش شما را افزایش می دهند را بررسی کنیم.
فهرست مطالب
- 1 بازاریابی شبکه های اجتماعی چیست؟
- 2 فواید بازاریابی شبکه های اجتماعی
- 3 1. ارائه مرتب محتوای ترغیب کننده
- 4 2. امکان نقد در شبکه های اجتماعی را فراهم کنید
- 5 3. تولید محتواهای کوچک برای شبکه های اجتماعی
- 6 4. از طریق توئیتر با کاربرانتان در ارتباط باشید
- 7 5. به اشتراک گذاری محصولاتتان را آسان کنید.
- 8 6. از هشتگ های مناسب استفاده کنید
- 9 7. محتواهای خود را مطابق موضوعات روز تولید کنید
- 10 8. روی تولید محتوای اینفوگرافی سرمایه گذاری کنید.
- 11 9. محتواهای تعاملی تولید کنید
- 12 10.امکانی محیا کنید تا بهترین محتواهای شما مشخص باشند
- 13 11. خرید در اینستاگرام را فعال کنید.
- 14 12. یک گروه فیس بوک برای خود بزنید یا در یکی از آنها مشارکت نمایید.
- 15 13. تبلیغات بازاریابی مجدد را تست کنید.
- 16 14. کمپین اینفلوئنسر برگزار کنید
- 17 15. بازاریابی شبکه های اجتماعی به اجرای خلاقانه نیاز دارد
بازاریابی شبکه های اجتماعی چیست؟
بازاریابی شبکه های اجتماعی فرآیند استفاده از شبکه های اجتماعی برای ارتقا و فروش محصولات، خدمات و برند شماست. برندها میتوانند هم از روش های بازاریابی رایگان (ارگانیک و طبیعی) و هم از روش های پولی برای افزایش فروش آنلاین و آگاهی مشتریان استفاده کنند.
شبکه های اجتماعی رایجی که اکثر افراد می شناسند، همچون فیس بوک و توئیتر می باشند، اما برخی شبکه های اجتماعی کمتر شناخته شده نیز وجود دارد که می توان از آنها استفاده کرد. انتخاب درست شبکه اجتماعی به چیزی که می فروشید، به کسانی که به انها می فروشید، و اهداف کلی کسب و کارتان بستگی دارد.
فواید بازاریابی شبکه های اجتماعی
وقتی از شبکه های اجتماعی به طور موثری استفاده شود، مزیت های بزرگی برای کسب و کار شما به وجود خواهند آورد. بر اساس یک نظرسنجی هوشمندانه، بیش از نیمی از شرکت هایی که از بازاریابی شبکه های اجتماعی استفاده میکنند متوجه می شوند درآمد و فروششان افزایش می یابد.
علاوه براینکه بازاریابی در شبکه های اجتماعی به کسب و کارهای اینترنتی کمک می کند، به برندها هم اجازه می دهد با مشتریان تعاملات دوطرفه ای داشته باشند. این بازخوردی ارزشمند درمورد برند، محصولات و حتی رقیبان شما فراهم می کند. علاوه بر این، زمینه ی آزمایش بزرگی برای برندهای کسب و کار اینترنتی است.
اکنون اجازه دهید بررسی کنیم چطور نکات بازاریابی شبکه های اجتماعی را در استراتژی خود بکار ببرید.
1. ارائه مرتب محتوای ترغیب کننده
برای رشد اعضای شبکه های اجتماعی در طول زمان، ضروریست به طور مداوم محتوا جدید تولید کنید. مطالعات نشان می دهند که مخاطبین نسبت به بازه های زمانی ارائه محتوای شما پاسخ های متفاوتی می دهند، پس اطمینان حاصل کنید که بهترین الگوی ارائه محتوا را برای برندتان کسب کنید. همچنین می توانید تناوب پست گذاری و سرعت رسیدن به رقیبانتان را مقایسه کنید. هیچ واکنش “خنثی”یی وجود ندارد، پس اگر محتوا خوب نیست پس منتشرش نکنید.
دو ابزار مفید برای برنامه ریزی پستهای آینده Hootsuite و Bufferهستند. می توانید آنها را با مرورگر خود و هزاران اپلیکیشن دیگر تنظیم کرده و پست ها را برای ارسال منظم به شبکه های اجتماعی برنامه ریزی کنید. این اپلیکیشنها به شما کمک میکنند در زمان استفاده شده در استراتژی های بازاریابی اجتماعی خود صرفه جویی کنید.
2. امکان نقد در شبکه های اجتماعی را فراهم کنید
استفاده از نقدهای محصول برای ایجاد اطمینان و دریافت نظرات درمورد محصولاتتان راهی عالی برای افزایش فروش آنلاین است. در حال حاضر فروشگاه ها و کسب و کارهای اینترنتی که به دنبال جذب حداکثری مشتریان هستند فرآیند نقد و بررسی محصولات توسط مشتریان را بسیار راحت و دسترس پذیر می کنند.
بعد از اینکه مشتریان محصولات شما را نقد و بررسی کردند، این بررسی ها را مستقیم در شبکه های اجتماعی خود منتشر کنید. این بررسی ها محتوایی جدید فراهم کرده و از شبکه اجتماعی برای شما ترافیک جذب می کنند که در مقابل فروشهای آنلاین شما را بالا خواهند برد.
3. تولید محتواهای کوچک برای شبکه های اجتماعی
یکی از نکات بسیار مهم در بازاریابی شبکه های اجتماعی استفاده از محتوای مناسب و کاربرپسند است. شرایطی را در نظر بگیرید که در آن اکثر کاربران درحال مرور شبکه های اجتماعی خود هستند. شاید در مسیر رفت و آمد، استراحت کوتاه در محیط کار، یا وقت کشی هنگام انتظار برای اتمام پیام های بازرگانی هستند.
یک چیز مشترک در این سناریوها وجود دارد: کاربران شبکه های اجتماعی اغلب بین کارهای دیگر خود به شبکه های اجتماعی نگاهی می اندازند. به این دلیل است که محتوای خیلی کوچک روش موثری برای جذب مخاطب می باشد.
برای مثال، اجازه دهید بگوییم شما محصولات را به بازیکنان فوتبال می فروشید. در بلاگتان مقاله ای نوشتید تحت عنوان “7تمرین آموزشی برای بهبود مهارتهای فوتبال”. سپس آن محتوا را به هفت قسمت کوچک برای استفاده در شبکه های اجتماعی-یکی برای هر تمرین- تقسیم می کنید. این کار بهتر از این است که کل مقاله را در شبکه های اجتماعی منتشر کنید و مخاطبین شاید حوصله مطالعه آن را نداشته باشند.
4. از طریق توئیتر با کاربرانتان در ارتباط باشید
درگیر شدن با محصول برای فعال نگه داشتن هر جامعه آنلاینی لازم است. یک استراتژی عالی برای افزایش دنبال کنندگان در توئیتر و افزایش فروش آنلاین، برگزاری چت توئیتر هفتگی است.
شما همچنین می توانید با چتی که از قبل موجود و متعلق به شخص دیگری است همکاری کرده یا خودتان آن را ایجاد کنید. به مرور زمان، دیگران در این فضای مجازی شرکت کرده و شما به تدریج برندتان را به عنوان مرجع در آن ثابت می کنید.
نکته: هشتگی مربوط به چت توئیتر گذاشته و از آن اجتماع بخواهید در توئیت های خود از آن استفاده کنند. این به برندینگ شما کمک کرده، کسانی که تصمیم به مشارکت می گیرند را با تمرین آشنا می کند، و به شما اجازه می دهد بعدها بتوانید چت را برای محتوا و یادآوری ها جستجو کنید.
5. به اشتراک گذاری محصولاتتان را آسان کنید.
دکمه های اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی عنصری کلیدی برای افزایش “نفوذپذیری” سایت شماست که میتواند برای شما ترافیک ببار آورده و فروش آنلاین شما را افزایش دهد. اطمینان حاصل کنید که این دکمه ها برای شبکه های اجتماعی محبوب _فیس بوک، توئیتر و تلگرام- به آسانی برای کاربران در دسترس هستند.
ممکن است بخواهید با دکمه هایی کار کنید که با زیبایی ظاهری سایتتان همخوانی داشته باشند. اما اگر متوجه شدید که بازدیدکنندگان به اندازه کافی از دکمه های اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی استفاده نمی کنند بهتر است آنها را به شکل اصلیشان بازگردانید.
6. از هشتگ های مناسب استفاده کنید
مطابق گفتگوها هشتگ بخش بزرگی از شبکه های اجتماعی را تشکیل داده، و پیوستن به مباحث و وقایع را با انتشار محتوا زیر آنهایی که به برند شما مربوطند آسان نموده است.
یک ابزار مشاهده شبکه های اجتماعی مثل Hootsuite می تواند به شما کمک کند چیزی همچون ریتوئیت یافته و به پست هایی که زیرچندین هشتگ هستند پاسخ دهید. می توانید از ابزاری همچون Hashtagify برای یافت دیگر هشتگهای مربوط به هشتگ مورد نظر استفاده نمایید.
مواظب باشید هشتگ ها را در همه کانالها مثل هم استفاده نکنید. در اینجا برخی از بهترین نکات از مطالعات مختلف را یافته ایم:
- پستهای توئیتر تنها با یک هشتگ خوب، به نظر می رسد بهتر از توئیت هایی با سه هشتگ یا بیشتر افراد را درگیر می کند
- پست های اینستاگرام، از سوی دیگر، وقتی چندین هشتگ استفاده می کنید (حتی بیشتر از 10 هشتگ در یک پست) بیشتر افراد را درگیر خود می کند.
- پست های فیس بوک بدون هشتگ بهتر عمل می کنند.
7. محتواهای خود را مطابق موضوعات روز تولید کنید
شما با تولید محتواهای به روز و مطابق موضوعات روز و انتشار آن در شبکه های اجتماعی می توانید مخاطبین جدیدی بدست آورید.
8. روی تولید محتوای اینفوگرافی سرمایه گذاری کنید.
سرمایه گذاری در طراحی اینفوگرافی های حرفه ای، راهی برای جذب ترافیک و ساخت بک لینک های مفید است که برای بهینه های برای موتورهای جستجو عالی هستند. هنگامی که ایده ای را انتخاب کردید، موضوع را بررسی کرده و نکاتی را که در اینفوگرافی پوشش داده اید شناسایی نمایید. شما می توانید این خلاصه و طرح کلی را بعنوان راهنمای چیزی که انتظار دارید اینفوگرافی پوشش دهد برای یک طراح حرفه ای بفرستید.
اجازه دهید تصور کنیم شما دوچرخه و لوازم یدکی مربوط به آن را می فروشید. ممکن است اینفوگرافی ایجاد کنید که درمورد فواید زیست محیطی دوچرخه سواری صحبت می کند. برخی نکات یا جدولهایی که ممکن است در آن جای دهید میتواند این باشد که یک رفت و آمد روزانه چقدر در کاهش آلودگی هوا تاثیر دارد.
این پیام با مشتریان شما ارتباط می گیرد، و نیز به اندازه کافی متقاعد کننده است که ممکن است بسیاری بلاگها و حتی سایتهای خبری بخواهند آن را نشان داده یا به آن لینک بدهند.
9. محتواهای تعاملی تولید کنید
محتوای تعاملی به زیرشاخهای از بازاریابی محتوایی گفته میشود که کاربر با شیوههایی بیش از مطالعه، گوش دادن و یا تماشا با محتوا ارتباط برقرار میکند. در شرایطی که بیش از 86٪ از بازاریابان B2B از شیوههای بازاریابی محتوایی برای محصولات خود استفاده میکنند محتوای تعاملی شیوهای نو برای رقابت در میان این حجم از سروصدا و آشوب محتوایی است. محتوای تعاملی از این نظر جذابیت بیشتری دارد که: مخاطب را وارد یک گفتگوی دو طرفه میکند و تجربهای منحصر به فرد و اختصاصی شده را برای او رقم میزند.
شاید بتوان سادهترین تعریف از محتوای تعاملی را اینگونه ارائه داد: محتوای تعاملی محتوایی است که مشارکت فعال مخاطبان را برمیانگیزد؛ منظور آن است که محتوای تعاملی به چیزی بیشتر از خوانده شدن یا دیده شدن توسط مخاطبان نیاز دارد. کاربران فضای مجازی معمولاً عادت دارند مطالب زیادی را با سرعت از نظر بگذرانند، به همین خاطر میزان درگیر شدن ذهن آنها با مطالب بسیار اندک است. به گفته مجله تایم هر فرد به طور متوسط بعد از هشت ثانیه از یک مطلب خسته میشود؛ بنابراین فعالان بازاریابی محتوا باید بتوانند در کمتر از هشت ثانیه پیامشان را به مخاطبان برسانند. با توجه به این نکته روشن است که تولید محتوا با روال معمول نمیتواند چندان موفقیت آمیز به نظر برسد.
برخی از انواع محتوای تعاملی می توان به آزمون های آنلاین و نظرسنجی ها اشاره کرد. جایی که مخاطب باید به میزان لازم با محتوای مورد نظر تعامل داشته باشد تا نتیجه مورد نظر خود را بگیرد.
10.امکانی محیا کنید تا بهترین محتواهای شما مشخص باشند
هر وقت از طریق یک پروفایل شبکه های اجتماعی با دیگران ارتباط برقرار میکنید، فقط حضور آنلاین خود را شکل نمی دهید. همچین امکان دارد افرادی که با شما ارتباط برقرار می کنند سریعا پروفایل شبکههای اجتماعی شما را چک کرده و از طریق سایت و محتوایتان وارد آن شوند.
مطمئن شوید تمام ویژگیهای در دسترس را استفاده می کنید تا پروفایلتان چیزی که می خواهید را انتقال داده و کلیک ها را به مکان مورد نظر هدایت کند:
- عکس کاور خود را به چیزی چشمگیر مثل عکس یک محصول یا بنری برای افزایش فروش به روز رسانی کنید
- لینک های بازگشت به سایت را در بیو یا پروفایلتان قرار دهید.
- به شکلی استراتژیک یک پست را پین کرده یا در بالای فید خود به نمایش بگذارید.
درحالیکه ممکن است بخواهید پستی درمورد یکی از محصولات یا افزایش فروش را پین کنید، پین پستهایی که خیلی خوب عمل کرده اند را نیز در نظر بگیرید تا به نمایش برای مخاطبینتان و توئیت مجدد، لایک و به اشتراک گذاشته شدن ادامه دهند بجای اینکه محتواها یکی پس از دیگری زیر همدیگر مدفون شوند.
11. خرید در اینستاگرام را فعال کنید.
یکی از بزرگترین مشکلات برای برندها در اینستاگرم دادن لینک است. و هنگامی که مهمترین هدف جذب ترافیک و درنهایت فروش است این مسئله می تواند مانع بزرگی باشد. یک راه برای حل این مسئله و افزایش فروش آنلاین افزودن محصولاتتان به پست ها و استوری های اینستاگرام است.
اساساً، شما تگ های مجازی محصول ها در عکس های محصول (و استیکرها را در استوری های اینستاگرام) قرار میدهید. کاربران موبایل سپس می توانند روی این تگ ها کلیک کرده تا ببینند یک محصول چقدر ارزشمند است و نیز می توانند روی آن کلیک کنند تا بیشتر بدانند و خرید نمایند. این یکی از روش های عالیست که می شود اینستاگرام و کسب و کار اینترنتی را باهم ترکیب کرد.
12. یک گروه فیس بوک برای خود بزنید یا در یکی از آنها مشارکت نمایید.
گروههای فیس بوک اجتماعات آنلاینی هستند که کاربران فیس بوک می توانند به آن بپیوندند. این گروه ها معمولا روی علایق مشترک بنا شده اند، پس بهترین راه، پیوستن و مشارکت در گروهی است که مربوط به صنعت و مشتری مورد نظر باشد.
نکته کلیدی افزودن ارزش از طریق مشارکت شماست، نه اینکه یکدفعه وارد شده و محصولاتتان را بفروشید. به مرور زمان، می توانید این روابط را گسترش داده و اعتبارتان را در گروه بالا ببرید و بعد دیگر اعضا به کاری که شما انجام می دهید علاقمند خواهند شد. در بازاریابی شبکه های اجتماعی هرگز شبکه های اجتماعی قدیمی تر را فراموش نکنید. بسیاری از مشتریان وفادار را آنجا پیدا خواهید کرد.
13. تبلیغات بازاریابی مجدد را تست کنید.
در بازاریابی شبکه های اجتماعی Remarketing یا بازاریابی مجدد اهمیت ویژه ای دارد. بر طبق تعریف گوگل این امکان را به شما می دهد که کاربرانی که از وبسایت شما و یا اپلیکیشن موبایل شما بازدید کرده اند و بدون هیچ فعالیتی ترک کردند به عنوان مثال خریدی انجام ندادند را شناسایی کنید و تبلیغات هدفمند خودتان را برای آن ها ارسال کنید. Google Adwords این امکان را برای تمامی کاربرانی که از این سرویس برای تبلیغات خود استفاده می کنند فراهم آورده و شما به عنوان تبلیغ کننده می توانید با روشهای متفاوتی این سرویس را بر روی وب سایت خود فعال کنید.
بازاریابی مجدد توسط شرکتها برای معرفی یک محصول یا خدمات به بازار در جهت پاسخ به کاهش فروش انجام می گیرد و به بازاریابان اجازه میدهد تا به کاربران اینترنت تبلیغاتی را که پیشازاین در طی وبگردی دیدهاند در وبسایتهای دیگر هم نشان دهند.
بازاریابی مجدد
مطمئنا برای شما اتفاق افتاده است که در جستجوی یک محصول به مشاهدهی تبلیغات، خدمات و شرکتهای مختلفی در اینترنت میپردازید. تبلیغی را میبینید و آن را مشاهده میکنید اما به گفتهی آن عمل نمیکنید، یک ماه بعد در حالی که شما به دنبال یک چیز دیگر در وبسایتها هستید همان تبلیغ قبلی به شما نشان داده میشود. این کار بازاریابی مجدد نامیده میشود.
در واقع بازاریابی مجدد اشاره به تکنیکها و استراتژیهایی برای پیگیری بازدیدکنندگان یک وبسایت است که عملی را انجام ندادهاند (معمولا کسانی که سبد خرید خود را رها کردهاند) که میتوانید آنها را در سراسر اینترنت دنبال کنید. بازاریابی مجدد از در اختیار گرفتن مجموعهای فضای تبلیغاتی بهصورت برنامهریزیشده در تعدادی از وبسایتهای مختلف اشاره میکند. در مجموعه سایتهای مختلفی که یک کاربر از آنها استفاده کند، یک کاربر ممکن است یک کاربر با تبلیغ وبسایتی که در وبگردی خودش از آن بازدید کرده است را بر روی وبسایت یک مجموعه دیگر ببینید. بازاریابی مجدد ابزاری قدرتمند در بین ابزار مختلف مورداستفاده توسط یک بازاریاب هست، بهشرط آنکه بخوبی از آن استفاده کند.
14. کمپین اینفلوئنسر برگزار کنید
بازاریابی اینفلوئنسر امروزه یکی از متداول ترین استراتژی های بازاریابی وبسایت است. اگر می توانید اینفلوئنسرهایی شناسایی کنید که مخاطبین فعالی داشته و بازار مورد نظر شما را پوشش دهند، می توانید از آنها بخواهید یک پست اسپانسر شده که برند و محصولات شما را به نمایش می گذارد منتشر کنند. ااینفلوئنسرها بازاریابی شبکه های اجتماعی را به خوبی می دانند. به شرطی که شما انتخاب درستی داشته باشید.
برخی اینفلوئنسرها بجای هزینه پستشان، درخواست یک محصول رایگان می کنند، درحالیکه باقی آنها با توجه به مقدار بدست آمده و حد همکاری خود درخواست پرداخت مستقیم می کنند. بخاطر داشته باشید: دنبال اینفلوئنسرهایی باشید که با برند شما ارزش های یکسانی دارند.
15. بازاریابی شبکه های اجتماعی به اجرای خلاقانه نیاز دارد
بازاریابی شبکه های اجتماعی باید شامل محتوای گزینش شده، زمانبندی پستهای مربوط به محصول، و خودکارسازی همه فرآیندها باشد.
اما بدست آوردن بهترین راه در بازاریابی شبکه های اجتماعی بسیار بیشتر از انتشار برندتان است و چیزی درمورد فهم، درگیری و واکنش به مخاطبینتان و جهانی که در آن زندگی می کنند می باشد.
چون وقتی برندهای بسیاری از شبکه های اجتماعی به عنوان سکویی برای انتشار محصولاتشان استفاده می کنند، شبکههای اجتماعی تبدیل به چیزی می شوند که ارتباط حقیقی با مخاطبینشان گرفته و کمی نشاط به زندگی روزمره این مخاطبین اضافه میکنند.
- (+98) ایران
دیدگاهتان را بنویسید