گرایش عملیات و زنجیره تامین MBA
فهرست مطالب
- 1 گرایش عملیات و زنجیره تامین MBA
- 2 نگاهی به گرایش عملیات و زنجیره تامین MBA
- 3
- 4 حوزه مدیریت عملیات و زنجیره تامین، در محیط کار شامل چه فعالیت هایی می شود؟
- 5 آیا متخصصین این حوزه باید مهارت ها یا ویژگی های خاصی داشته باشند؟
- 6 آیا گرایش مدیریت عملیات و زنجیره تامین برای استارتاپ ها هم فایده ای دارد؟
- 7 آیا این گرایش وضعیت شغلی مناسبی در بازار داخل دارد؟
- 8
- 9 کدام یک از دروس تخصصی این گرایش برای دانشجویان مفید هستند؟
- 10
- 11 جمع بندی
گرایش عملیات و زنجیره تامین MBA
در رشته MBA یا همان مدیریت کسب و کار، یکی از مهم ترین گرایش ها، گرایش عملیات و زنجیره تامین MBA است. دانشجوهای این گرایش، عموما در سازمان ها نقش بسیار مهمی دارند. چرا که مدیریت کیفیت و توسعه محصول و تولیدات، که در بخش وظایف متخصصین این حوزه قرار می گیرد، از فعالیت های اصلی یک شرکت به شمار می رود. مهم نیست محصول نهایی شرکت خدمات باشد یا کالا، در هر صورت نیاز به این بخش بشدت وجود دارد. در ادامه مطلب با ما همراه باشید، تا به بررسی گرایش عملیات و زنجیره تامین MBA و آینده شغلی آن بپردازیم.
نگاهی به گرایش عملیات و زنجیره تامین MBA
در گذشته در این گرایش، مبحث مدیریت عملیات از اهمیت بیشتری برخوردار بود. اما امروزه زنجیره تامین اهمیت بیشتری پیدا کرده است. دلیل عمده آن هم پیشرفت فناوری و کنار رفتن اصول سنتی است. طی این گرایش کل زنجیره، از ابتدا تا انتها، مورد بررسی قرار می گیرد. این گرایش نقش هسته اصلی خروجی و محصولات سازمان را داشته و دارای زمینه های بسیاری است. از جمله این زمینه ها می توان به زنجیره تامین از نگاه منابع انسانی یا فناوری اشاره کرد. به طور کلی، گرایش عملیات و زنجیره تامین MBA قابلیت ترکیب با زمینه های بسیاری همچون موضوعات رفتاری را دارد.
مطلب پیشنهادی
گرایش بازاریابی MBA
حوزه مدیریت عملیات و زنجیره تامین، در محیط کار شامل چه فعالیت هایی می شود؟
همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، نقش اصلی این حوزه در بخش تولیدات و خروجی سازمان است. لذا هر آنچه مربوط به این بخش باشد، در حوزه مدیریت عملیات و زنجیره تامین قرار می گیرد. از جمله این فعالیت ها می توان به بررسی کیفیت محصولات و خدمات، بررسی حمل و نقل تولیدات، بررسی راهکارهای کاهش هزینه های تولید و غیره اشاره کرد. به طور کلی متخصصین گرایش عملیات و زنجیره تامین MBA مسئولیت بررسی و رفع مشکلات ایجاد شده در بخش تولیدات را بر عهده دارند.
آیا متخصصین این حوزه باید مهارت ها یا ویژگی های خاصی داشته باشند؟
اگر به فعالیت های مربوط به این حوزه توجه کرده باشید، حتما متوجه می شوید که مهم ترین مهارت برای این شغل، قدرت تحلیل است. تحلیل قدرتمند به فرد کمک می کند تا نگاه کامل و دقیقی به جزئیات تولیدات و سازمان داشته و راهکارهای مناسبی برای مشکلات ارائه دهد. در واقع قدرت تحلیل بیشتر، باعث می شود راهکارهای بهتر و سریع تری پیدا کنید. همچنین شخص باید با جنبه های رفتاری و شناختی نیز آشنا باشد. به عنوان مثال، تخصص و یا علاقه یک فرد در حوزه ای دیگر، همچون آی تی، می تواند به او کمک بسیاری کند.
آیا گرایش مدیریت عملیات و زنجیره تامین برای استارتاپ ها هم فایده ای دارد؟
از آنجایی که گرایش عملیات و زنجیره تامین MBA مربوط به حوزه تولیدات یک سازمان است، بنابراین در هر شغل و سازمانی کاربرد دارد. اما باید به خاطر داشت که در استارتاپ ها، که شرکت های تازه در حال شکل گیری هستند، مهم ترین مسئله برای بررسی، تقاضای کافی برای محصول و توان تولید آن است.
آیا این گرایش وضعیت شغلی مناسبی در بازار داخل دارد؟
قبل از پاسخگویی به این سوال، باید این نکته را خاطر نشان کنیم که این گرایش، به بهبود و بهینه تر شدن شرکت ها بسیار کمک می کند. این بهبود و بهینه سازی، باعث می شود تا شرکت ها در فضای رقابتی برگ برنده قوی تری داشته باشند. در نتیجه این گرایش در فضاهای شغلی که رقابت وجود دارد، مانند تولید اپلیکیشن، کاربرد و تقاضای بیشتری دارد. لذا گرایش عملیات و زنجیره تامین MBA در حال حاضر می تواند موقعیت های شغلی بسیاری در بازار داشته باشد. چرا که طی سال های اخیر، شرکت ها و استارتاپ های زیادی در حوزه تولید محصولات و خدمات مختلف ایجاد شده اند، که فضای رقابتی میان آنها بسیار داغ است.
کدام یک از دروس تخصصی این گرایش برای دانشجویان مفید هستند؟
به طور کلی تمامی دروس تخصصی این گرایش برای دانشجویان در حوزه کار مفید هستند. اما برخی از آنها از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و باید توجه بیشتری به آنها شود. این دروس عبارتند از:
– استراتژی عملیات:
این درس در گرایش عملیات و زنجیره تامین MBA به افراد کمک می کند تا لایه های کلان سازمان را به خوبی بررسی کرده و استراتژی مناسبی برای آن تعریف کنند.
– مدیریت زنجیره تامین:
در این درس نحوه تعامل با بالادست ها و پایین دست ها و همچنین رقبا در محیط کار به دانشجویان آموزش داده می شود.
– تحقیقات بازاریابی:
در این درس دانشجویان بررسی بخش عرضه و تقاضای شرکت را بهتر یاد می گیرند.
– مدیریت درآمد و قیمت گذاری:
همانطور که از نامش پیداست، مبحث مهم قیمت گذاری و بررسی هزینه ها را به دانشجویان آموزش می دهد.
– مدیریت کیفیت:
مباحث این درس به دانشجویان در بهینه سازی سازمان و محصولات کمک می کند.
مطلب پیشنهادی
تفاوت MBA و DBA
جمع بندی
در آخر لازم است بگوییم که گرایش عملیات و زنجیره تامین MBA کاربردهای بسیاری داشته و حوزه جذابی است. اما مهم ترین نکته برای ورود به آن، علاقه است. این گرایش در سازمان ها نقش مهمی دارد، لذا علاقه فرد به او کمک می کند تا به خوبی بررسی های لازم را انجام داده و کار خود را به نحو احسنت انجام دهد.
دیدگاهتان را بنویسید